Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

realme GT Neo 3T Dragon Ball Z Edition Review

*
Παρέα με το realme GT Neo 3 που παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό, η εταιρεία κυκλοφόρησε (όχι όμως στην Ελλάδα)  το οικονομικότερο realme GT Neo 3T, Έφτασε όμως η ώρα να έρθει και στα μέρη μας το realme GT Neo 3T στην Dragon Ball Z έκδοση. Ένα τηλέφωνο που σχεδιάστηκε με μεράκι και προσοχή, όπως ακριβώς έγινε και με την ειδική Naruto έκδοση του realme GT Neo 3 που σας δείξαμε παλαιότερα, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ στην Ευρώπη. Το realme GT Neo 3T Dragon Ball Z Edition όμως είναι διαθέσιμο κανονικά στην Ελλάδα και είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό, από πλευράς πακέτου και εμφάνισης, τηλέφωνο.



Το realme GT Neo 3T έρχεται σε μια τεράστια και πανέμορφη συσκευασία, διακοσμημένη με τον Goku, πρωταγωνιστή της σειράς Dragon Ball Z, Goku, σε διάφορες μορφές μάχης, τόσο στο πάνω μέρος όσο και στη μια από τις πλευρές. Μάλιστα έχουν ανάγλυφη αίσθηση, σαν να έχουν σχεδιαστεί με το χέρι αν και –λογικά- έχουν τυπωθεί πάνω στο γκρι κουτί. Πραγματικά εξαιρετική αίσθηση στην ίδια τη συσκευασία, η οποία συνεχίζεται και στο εσωτερικό, καθώς στη μέσα πλευρά του πάνω μέρος του κουτιού που αφαιρούμε βλέπουμε τυπωμένες τέσσερις διάσημες σκηνές μάχης από τη σειρά. Αφού αφαιρέσουμε το πάνω μέρος, βλέπουμε μια καρτέλα στην οποία επίσης είναι τυπωμένος σε εξαιρετική ποιότητα ο Goku από τη μια πλευρά και από την άλλη ένας από τους «κακούς» της σειράς. Μέσα στη καρτέλα βρίσκουμε κάποια βασικά εγχειρίδια του τηλεφώνου, μια Dragon Ball card και πάρα πολλά αυτοκόλλητα! Ακριβώς κάτω από τη καρτέλα υπάρχει το τηλέφωνο, ο φορτιστής των 80Watt με το καλώδιο USB Type-C και το εργαλείο για το άνοιγμα του sim tray το οποίο από τη μια έχει τέσσερα αστέρια και από την άλλη το λογότυπο Dragon Ball Z. Μόνο η γκρι προστατευτική θήκη δεν έχει κάποια αναφορά στη σειρά Dragon Ball Z και στη πραγματικότητα λίγοι θα τη χρησιμοποιήσουν καθώς όντας μη διάφανη, κρύβει τη πανέμορφη πλάτη του τηλεφώνου.



Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως συνολικά το realme GT Neo 3T είναι μια συσκευή που θυμίζει πάρα πολύ μια περυσινή συσκευή της εταιρείας, το realme GT Neo 2. Το τηλέφωνο είναι σχετικά μεγάλο λόγω της οθόνης διαγωνίου 6,62’’, όμως είναι σχετικά λεπτό και με βάρος κάτω από τα 200 γραμμάρια, δεν είναι βαρύ. Το χρώματος μπλε πλαίσιο φαίνεται μεταλλικό (αλλά είναι πλαστικό) και έχει μια ματ όψη, με καμπυλωτά πλαϊνά και επίπεδα το πάνω και κάτω μέρος. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το πλήκτρο power το οποίο έχει ένα φωσφορίζον πορτοκαλί χρώμα και στην αριστερή τα volume control πλήκτρα.



Στο κάτω μέρος είναι η USB Type-C (κλασσικά USB 2.0) παρέα με το ένα ηχείο, το ένα μικρόφωνο και το tray για τη τοποθέτηση έως 2 καρτών nano SIM με υποστήριξη 5G δικτύων και από τις δυο. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το δεύτερο μικρόφωνο, ενώ στα όρια της οθόνης, δίπλα στο πλαίσιο έχουμε το ακουστικό, το οποίο λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο ώστε το τηλέφωνο να προσφέρει στερεοφωνικό ήχο ο οποίος είναι δυνατός και ισορροπημένος, αλλά του λείπουν τα μπάσα.



Η πλάτη του τηλεφώνου είναι από πλαστικό μεν όμως έχει πραγματικά ξεχωριστή εμφάνιση. Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι πορτοκαλί, με τέσσερις κάθετες γραμμές να τη διασχίζουν από πάνω προς τα κάτω, ωστόσο υπάρχουν και μπλε τμήματα στα άκρα που ενώνονται με το –διαφορετικού μπλέ- πλάισιο. Ακριβώς δεξιά από το camera bump είναι το kanji σύμβολο του Goku, το οποίο φαίνεται τυπωμένο από πάνω και έχει εξαιρετική ποιότητα. Το ίδιο το camera bump ενσωματώνει το τριπλό σύστημα καμερών, τοποθετημένο μέσα σε ένα γυάλινο πλαίσιο, το οποίο είναι και αυτό πορτοκαλί. Πραγματικά η πλάτη είναι χάρμα οφθαλμών και αρέσει ακόμα και αν δε έχεις ιδέα από τον κόσμο του Dragon Ball (όπως ο υπογράφων), πόσο μάλλον αν είναι λάτρης της σειράς.



Η οθόνη του τηλεφώνου είναι Amoled και βασίζεται στη νεώτερη τεχνολογία E4 της Samsung. Χάρη σε αυτή επιτυγχάνεται μεγαλύτερη φωτεινότητα με καλύτερη αντίθεση και σωστότερα χρώματα. Όπως είπαμε, έχει διαγώνιο 6,62’’, λειτουργεί σε ανάλυση Full HD + (2400x1080) και τρέχει στα 120Hz, προσφέροντας ταυτόχρονα και touch sampling rate της τάξης των 360Hz. Όσον αφορά στις λειτουργίες του refresh rate, υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών ρυθμίσεων (60Hz, 120Hz, auto). Τα 120Hz ενεργοποιούνται όταν κάνουμε scrolling στο λειτουργικό ή σε σελίδες web, ενώ το panel επιστρέφει στα 60Hz όταν έχουμε στατικές εικόνες ή δε κάνουμε κάτι με το τηλέφωνο ή βλέπουμε βίντεο. Στη ρύθμιση 120Hz, έχουμε αυτή τη ταχύτητα σχεδόν συνέχεια, εκτός και αν φορτώσει εφαρμογή βίντεο (ή κάποιο παιχνίδι) οπότε το panel γυρνάει στα 60Hz. Η ίδια η οθόνη είναι επίπεδη, καλύπτεται από ζελατίνα προστασίας και έχει μικρά bezel με εξαίρεση το chin που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.



Καθώς έχουμε Amoled panel, υποστηρίζεται πλήρως always on οθόνη, με το Realme UI 3.0 (πάνω από Android 12) να προσφέρει αρκετές επιλογές για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης λειτουργίας. Αρκετές είναι και οι επιλογές για τη ρύθμιση των χρωμάτων, με το Natural mode να είναι αυτό που δίνει τη πιστότερη χρωματική απεικόνιση, πετυχαίνοντας τέλεια ισορροπία στις RGB μπάλες. Από πλευράς φωτεινότητας, μετρήσαμε 442 nits ενώ με το auto brightness πήραμε 725 nits. Προσφέρονται και άλλες επιλογές όπως για παράδειγμα η “Bright HDR video mode”, η οποία όταν είναι ενεργοποιημένη, αυξάνει ακόμα περισσότερο τη φωτεινότητα όταν παίζουν HDR video. Και εδώ πάντως δεν είδαμε πάνω από 730 nits (σε δοκιμή HDR video στο YouTube), με το τηλέφωνο δυστυχώς να μην έχει λάβει HDR πιστοποίηση από το Netflix, αλλά να παίζει 1080p video σε αυτό καθώς είναι Widevine L1. Η εμπειρία της οθόνης γενικά μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.


Το Natural χρωματικό προφίλ έχει άριστη ισορροπία στα R/G/B χρώματα όμως το Brilliant (στο Pro υπομενού) αποδίδει τα περισσότερα χρώματα.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δε καταφέραμε να βρούμε κανένα παιχνίδι που να μπορεί να παίξει στα 120fps, καθώς σε όλα όσα δοκιμάσαμε (Mortal Kombat, Dead Cells, Alto’s Odyssey, κ.α.) η οθόνη ρυθμίστηκε στα 60Hz και το frame rate κλείδωσε επίσης στα 60fps (όπως το αναφέρει το Game Space). Δυστυχώς, η εταιρεία εξακολουθεί να μη θέλει να «ξεκλειδώσει» τα 120Hz στα games, και λέμε δυστυχώς γιατί το hardware που φοράει το τηλέφωνο επιτρέπει gaming επιδόσεων καθώς έρχεται με τον Snapdragon 870 5G. Πρόκειται για μια overclocked έκδοση του 865 που ήταν το flagship SoC του 2020, διαθέτει 8 πυρήνες και το Adreno 642L GPU. Στη πράξη, είδαμε πως τα παιχνίδια παίζουν άνετα, ακόμα και απαιτητικότεροι τίτλοι όπως το Genshin Impact. Δοκιμάσαμε κάποιους emulators για παιχνιδομηχανές όπως το PSP, το Gamecube, το Wii, το 3DS και το PS3. Και εδώ το realme GT Neo 3Τ τα πάει εξαιρετικά. Για παράδειγμα στον PPSSPP emulator το God of War Ghost of Sparta παίζει άνετα στα 60fps σε 5x ανάλυση) και το LBP σε 10x ανάλυση. Στο σημαντικότερο τεστ μας, παίζοντας God of War 2 στον AetherSX2 σε ανάλυση 720p, το τηλέφωνο μπορεί να κρατά σταθερό το frame rate στα 60fps χωρίς κανένα πρόβλημα, κάτι που μας δείχνει ότι ο Snapdragon 870 εξακολουθεί να είναι ίσως η πλέον ισορροπημένη επιλογή για ώρες gaming.


PC Mark Benchmark score

Από πλευράς παραγόμενης θερμότητας, το τηλέφωνο δε ζεσταίνεται ιδιαίτερα ούτε παρατηρήσαμε throttling, κάτι που επιβεβαίωσε και το Stress test του 3D Mark, δίνοντας το ίδιο σκορ (γύρω στους 4200 πόντους) από την αρχή μέχρι το τέλος. Σίγουρα και το ανανεωμένο σύστημα ψύξης τύπου του realme GT Neo 3T βοηθάει ώστε οι θερμοκρασίες να παραμένουν ελεγχόμενες.


3D Mark Stress Test

Γενικότερα, στο τομέα των επιδόσεων, είτε έχουμε να κάνουμε με τη τυπική καθημερινή χρήση της συσκευής είτε με το gaming, το τηλέφωνο είναι μια εξαιρετική λύση στη κατηγορία τιμής του. Κατά τα άλλα, η συσκευή είναι συμβατή με 5G δίκτυα και υποστηρίζει δικτύωσης WiFi 6 (802.11ax). Τα 8Gb μνήμης LPDDR4x είναι ικανοποιητικά ενώ ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει έως 5GB από τα 256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1) σαν virtual μνήμη, ώστε να μένουν ακόμα περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές και να μη χρειάζεται να ξαναφορτώνουν. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από μια πραγματικά μεγάλη μπαταρία 5000mAh η οποία φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να αντέχει ακόμα και 2 μέρες, ενώ ταυτόχρονα το GT Νeo 3Τ έρχεται με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση στα 80Watt, η οποία επιτρέπει τη φόρτιση του 50% (από άδειο) σε περίπου 12-13 λεπτά.





Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι και το ίδιο το λειτουργικό έχει παραμετροποιηθεί με βάση το κόσμο του Dragonball, προσφέροντας ένα αντίστοιχο theme και τρια wallpapers για να διαλέξει ο κάτοχός του. Ακόμα και το animation της φόρτισης είναι Dragonball themed.



Τι παίζει όμως με το σύστημα καμερών; Έχουμε ένα βασικό φακό στα 64Mpixel χωρίς OIS με f/1.8, ένα ultrawide στα 8Mpixel με f/2.2 και ένα macro στα 2MPixel με f/2.4. Κεντρικό ρόλο παίζει προφανώς ο βασικός αισθητήρας των 64Mpixel. Σε γενικές γραμμές, ο βασικός αισθητήρας κάνει καλή δουλειά, προσφέροντας ζωντανά χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια. Την ημέρα, δεν θα απογοητευτεί κανείς με το αποτέλεσμα.


Main vs Ultra Wide


Main vs Ultra Wide

Όταν ο φωτισμός πέφτει, το αποτέλεσμα χάνει αρκετά σε αναλυτικότητα και λεπτομέρεια, ωστόσο εδώ έρχεται το Night Mode να ανεβάσει τη ποιότητα σημαντικά .

 
Main Night vs Nightmode

Όσον αφορά τώρα στο video με το βασικό φακό, μπορεί κανείς να τραβήξει σε 4K60, με το αποτέλεσμα να είναι πολύ όμορφο από πλευράς ποιότητας. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη ρύθμιση απενεργοποιείται πλήρως η ηλεκτρονική σταθεροποίηση, οπότε χρειάζεται προσοχή στις κινήσεις. Πάντως, αυτή η ρύθμιση είναι η καλύτερη, καθώς σε όλες τις άλλες (πχ 4K30) ενεργοποιείται αυτόματα και χωρίς επιλογή απενεργοποίησης το EIS, εφαρμόζοντας μεγάλο crop και με αρκετό jitter να εμφανίζεται αν ο περιβάλλον φωτισμός μειωθεί.


4K60 videο με το βασικό φακό

Υπάρχουν και άλλες επιλογές που αφορούν στο βίντεο, όπως το slow motion, το portrait βίντεο που την ημέρα πετυχαίνει καλό αποτέλεσμα και το dual video με τη βασική και τη selfie κάμερα.


1080p30 dual view videο

Ο ultrawide φακός αποδίδει μέτρια. Έχει καλά χρώματα την ημέρα, όμως το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο, παρατηρούμε θόρυβο και την ημέρα, ενώ γενικότερα το αποτέλεσμα είναι soft.


Main vs Ultra Wide


Main vs Ultra Wide


Main vs Ultra Wide

Όταν το φως μειωθεί, δυσκολεύεται πάρα πολύ, ωστόσο το Night Mode έρχεται να βοηθήσει κάπως τη κατάσταση.

 
Ultrawide Night vs Nightmode

Στο βίντεο, μπορεί κανείς να τραβήξει σε ανάλυση 1080p30, με το αποτέλεσμα να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο.


1080p30 Ultrawide videο

Ο macro τέλος, δε πετυχαίνει κάτι ξεχωριστό καθώς έχει χαμηλή ανάλυση και απλά είναι εκεί για να δώσει στο τηλέφωνο 3πλό σύστημα καμερών. Η selfie κάμερα επίσης δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, με τις λήψεις να βγαίνουν στα 16MP. Οι φωτογραφίες είναι σχετικά όμορφες, αρκεί να υπάρχει φως ενώ και το portrait mode τα καταφέρνει καλά.

 
Selfie χωρίς/με portrait

Στο τομέα του βίντεο όμως υστερεί, καθώς υποστηρίζει μόνο 1080p/30 fps.


1080p30 Selfie videο

Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το realme GT Neo 3T Dragon Ball Z Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι από μόνη της μοναδική και ξεχωριστή και από πλευράς εμφάνισης δεν υπάρχει αντίπαλος. Οι λάτρεις του κόσμου του Dragon Ball Z θα το αγαπήσουν ξέροντας ταυτόχρονα ότι παίρνουν ένα καλό τηλέφωνο.



Διαθέτει παραπάνω από επαρκείς επιδόσεις χωρίς throttling και χωρίς να ζεσταίνεται, διαθέτει μια όμορφη οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, η αυτονομία του είναι ικανοποιητική έχοντας επιπλέον και τη πολύ γρήγορη φόρτιση, ενώ και η βασική του κάμερα είναι άνω του μέσου όρου. Σίγουρα το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι από αυτά που κάποιος θα τα αποκτήσει λόγω εμφάνισης και μόνο και για αυτό το λόγο είναι μια κατηγορία από μόνο του. 
EDITOR’S CHOICE

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφη συσκευή, πανέμορφο πακέτο
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Ο Snapdragon 870 όχι μόνο... κρατάει ακόμα, αλλά μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή για gaming διαρκείας
  • Φωτεινή οθόνη
  • Η βασική κάμερα τα καταφέρνει καλά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ελλείψεις όπως το HDR στο Netflix και το HighFrameRate gaming
  • Η ultrawide κάμερα αποδίδει μέτρια τη μέρα και δυσκολεύεται το βράδυ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*