Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Redmi Pad Review

*
Μετά τα tablet της Xiaomi έρχεται στην ελλάδα και το πρώτο της Redmi, που ονομάζεται απλά... Redmi Pad. Αξίζει τα €299 που ζητάει;

Το πρώτο tablet της Xiaomi κάτω από το subbrand Redmi ανακοινώθηκε πρόσφατα και κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά σε μια έκδοση, με 4GB μνήμης και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί να αποκτήσει κανείς στα €299.




Έρχεται σε ένα κουτί το οποίο περιλαμβάνει το tablet, ένα φορτιστή 22.5Watt (με το tablet πάντως να φορτίζει στα 18 Watt), ένα καλώδιο Type-C USB και κάποια εγχειρίδια. Η ίδια η συσκευή διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο που σίγουρα δίνει μια καλύτερη αίσθηση όταν το κρατάμε στα χέρια ενώ η πλάτη είναι πλαστική, με το βάρος του tablet  πλαστικό και είναι σχετικά ελαφριά (στα 445 γραμμάρια).



Οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες ενώ και οι τέσσερις πλευρές είναι επιπεδες. Η πλάτη έχει ματ φινίρισμα και σε αυτή βρίσκουμε και τη βασική κάμερα των 8MP παρέα. Η πρόσοψη καλύπτεται κατά μεγάλο ποσοστό από την οθόνη διαγωνίου 10,61’’ τεχνολογίας IPS. Η οθόνη λειτουργεί σε υψηλή ανάλυση (2000x1200 pixel) ενώ μπορεί να λειτουργεί σε και υψηλό refresh rate στα 90Hz. Όσον αφορά στα bezel, αυτά είναι τόσο μεγάλα όσο χρειάζεται ούτε ώστε ο χρήστης να μπορεί να κρατάει το tablet με τα χέρια χωρίς τα δάχτυλα να μπαίνουν μέσα στο panel. Αν και το γυαλί μπροστά από το panel είναι ελαφρώς ανακλαστικό, η οθόνη είναι αρκετά όμορφη προσφέροντας ικανοποιητική φωτεινότητα για εσωτερικούς χώρους, την οποία μετρήσαμε στα 376 nits.



Χρωματικά η οθόνη είναι πραγματικά καλή, δίνοντάς μας DeltaE 1.9 στο standard χρωματικό προφίλ της. Ο χρήστης μπορεί να βλέπει άνετα από μεγάλες γωνίες θέασης (αν και κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί, με την έννοια ότι το tablet είναι προσωπική συσκευή) ενώ από πλευράς backlight bleeding δε παρατηρήσαμε σχεδόν καθόλου.



Κεντρικά τοποθετημένα στο bezel πάνω από την οθόνη είναι η selfie κάμερα των 8 MP η οποία επαρκεί για λειτουργίες όπως video conference. Κρατώντας το tablet σε landscape mode, στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε τη Type-C USB 2.0 παρέα με δυο ηχεία, ενώ στην απέναντι πλευρά έχουμε δυο ακόμα ηχεία και το power button. Στη πάνω πλευρά και αριστερά βρίσκουμε τα πλήκτρα ελέγχου της έντασης ήχου, δυο μικρόφωνα και το tray για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες microSD.



Ο ήχος του Redmi Pad είναι το δυνατό χαρακτηριστικό της συσκευής. Τα ηχεία είναι ρυθμισμένα έχουν μεγάλη ένταση χωρίς παραμόρφωση ακόμα και στη μέγιστη τιμή, καλά μπάσα και γενικά θα ικανοποιήσουν το χρήστη της συσκευής. Μάλιστα τα ηχεία ενημερώνονται από τους αισθητήρες του tablet για το orientation, διατηρώντας πάντα σωστά τα κανάλια left-right, ανεξάρτητα αν κρατάμε σωστά ή «ανάποδα» το tablet.



Το SoC που ενσωματώνει το Redmi Pad είναι ένας οχταπύρηνος Mediatek Helio G99 (με λιθογραφία στα 6nm), ένα νέο SoC με δυο πυρήνες Cortex A76 που μπορούν να φτάσουν έως τα 2.2GHz και άλλους 6 A55 που φτάνουν στα 2Ghz, το οποίο συνοδεύεται από 4GB μνήμης (που γίνονται 6GΒ χάρη σε χρήση virtual ram)  Δε βάζει φωτιά στις επιδόσεις προφανώς, όμως επαρκεί για καθημερινή χρήση, για την οποία άλλωστε προορίζεται το tablet. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει (Mali G51) επιτρέπει στο χρήστη να παίζει άνετα τα περισσότερα παιχνίδια του Android, αλλά δεν στα απαιτητικά σίγουρα ζορίζεται, με το 3D Mark να μας δίνει 1234 πόντους. Όσον αφορά στη μπαταρία του, αυτή είναι χωρητικότητας 8000mAh και μπορεί να δώσει περίπου 4 ώρες αυτονομίας σε αναπαραγωγή streaming από το Netflix με μέγιστη φωτεινότητα οθόνης και μέγιστη ένταση στα ηχεία, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα μπορεί να αντέξει περισσότερο αν μειωθεί η φωτεινότητα. Για παράδειγμα, το Battery Test του PC Mark με τη φωτεινότητα στα 200nits μας έδωσε 11 ώρες και 42 λεπτά. Από πλευράς δικτύωσης, το tablet έχει WiFi 5 (και στα 2,4Ghz και στα 5Ghz) και Bluetooth 5.1. Όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα, το Redmi Pad έρχεται με το MIUI 13 το οποίο τρέχει πάνω από Android 12. Το interface είναι όμορφο και εξαιρετικά λειτουργικό, ειδικά για όσους έχουν χρησιμοποιήσει άλλες συσκευές της εταιρείας. Έχει όμως τα θεματάκια του καθώς για παράδειγμα το προ-εγκατεστημένο Netflix app δε λειτούργησε, βγάζοντας μας μήνυμα να αναβαθμίσουμε την έκδοση. Όμως το Play store δε μας άφηνε να κάνουμε λέγοντας ότι η συσκευή δεν υποστηρίζεται. Κατεβάσαμε από αλλού το apk και το Netflix έπαιξε μια χαρά με Widevine L1 (και AV1 decoding μάλιστα, αλλά χωρίς υποστήριξη HDR προφανώς). Από εκεί και πέρα έχουμε δυνατότητα multitasking με ταυτόχρονη χρήση δυο εφαρμογών, αρκετές επιλογές που αφορούν στη ρύθμιση της οθόνης όπως το Dark Mode καθώς και reading mode.  Σε γενικές γραμμές το SoC καταφέρνει να τρέξει ικανοποιητικά το interface, χωρίς πάντως να λείπουν καθυστερήσεις  στα animation κατά την εναλλαγή εφαρμογών, οι οποίες σίγουρα γίνονται αντιληπτές.



Το Redmi pad είναι ένα συμπαθητικό tablet για όσους ψάχνουν μια τέτοια συσκευή για να καταναλώνουν περιεχόμενο.  Η οθόνη του είναι μεγάλη με καλά χρώματα, ο ήχος εξαιρετικός ενώ η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Το SoC που διαθέτει είναι επαρκές για τυπική χρήση αλλά αν το ζορίσεις, δυσκολεύεται, ενώ η αυτονομία του Redmi Pad είναι ικανοποιητική. Η τιμή του tablet όμως είναι μάλλον υψηλή στα €299. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικά ηχεία
  • Όμορφη χρωματικά οθόνη με υψηλή ανάλυση
  • Το μεταλλικό frame μεταφέρει αίσθηση ποιότητας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Καθυστερήσεις στα animation του MIUI
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*