Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xiaomi Watch 2 Review

*
Πριν λίγο καιρό η Xiaomi κυκλοφόρησε το πρώτο της smartwatch με λειτουργικό της Google (Wear OS), το Watch 2 Pro. Πρόσφατα στη Βαρκελώνη μας παρουσίασε δυο νέα smartwatches, το Watch S3 που είναι ίσως το καλύτερο οικονομικό smartwatch της αγοράς και το Watch 2, το ρολόι που παρουσιάσουμε. Πρόκειται για μια οικονομικότερη έκδοση του Watch 2 Pro, με τιμή στα €249, μια πραγματικά εντυπωσιακή τιμή για ένα πραγματικά “smart” watch.



Κυκλοφορεί σε μια διάσταση, με στεφάνη 46mm και σε δυο χρώματα, μαύρο και ασημί, με αντίστοιχου χρώμα λαστιχένιο. Το λουράκι χρησιμοποιεί πίρους των 22mm και μπορεί κανείς να τοποθετήσει όποιο συμβατό λουράκι θέλει. Να σημειώσουμε ότι το ρολόι συνεργάζεται μόνο με smartphones που τρέχουν Android λειτουργικό. Η συσκευασία είναι λιτή και περιέχει το ίδιο το ρολόι καθώς και τη βάση φόρτισης που διαθέτει ενσωματωμένο το καλώδιο USB. Φορτιστής δεν υπάρχει οπότε ο κάτοχος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο δικό του. Το ρολόι ασφαλίζει μαγνητικά στη βάση φόρτισης, όμως δε φορτίζει ασύρματα.



Δυο pin πάνω στη βάση φόρτισης ακουμπούν πάνω στις αντίστοιχες δυο εσοχές που διαθέτει η κάτω πλευρά του ρολογιού. Η έλλειψη ασύρματης φόρτισης είναι μια σημαντικά διαφορά σε σχέση με άλλα ρολόγια στην ίδια κατηγορία τιμής και εν δυνάμει μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα καθώς ο χρήστης του δεν έχει τρόπο να το φορτίσει αν βρίσκεται μακριά από το χώρο που είναι η βάση φόρτισης, εκτός και αν την έχει πάντα μαζί του. Από εντελώς άδειο, θέλει περίπου 40-45 λεπτά για να γεμίσει στο 100%, χρόνος ικανοποιητικός.



Εμφανισιακά, είναι αρκετά κομψό, ενώ βάζοντάς το στο χέρι, το νοιώθει κανείς άνετο στο χέρια με το μέγεθός του να είναι ιδανικό και το βάρος του αμελητέο. Το σώμα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με το γυαλί που καλύπτει την οθόνη διαγωνίου 1,43’’ ανάλυσης 466x466 pixel να μην είναι κάποιο ενισχυμένο. Η οθόνη βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη στεφάνη οπότε καλό είναι να προσέχει κανείς λίγο περισσότερο το ρολόι όταν το φοράει καθώς είναι εκτεθειμένη. Από πλευράς απεικόνισης, είναι εξαιρετική, θα θέλαμε πάντως να έχει υψηλότερη φωτεινότητα. Δε πρόκειται να έχει κανείς βέβαια πρόβλημα με τα 600nits που μπορεί να φωτίσεις, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους με έντονο ηλιακό φως, βλέπει κανείς άνετα. Στο κάτω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες που μετράνε τους παλμούς και τη περιεκτικότητα οξυγόνου στο αίμα, μετρήσεις που μπορούν να είναι ενεργές συνεχώς. Σε σχέση με το Watch 2 Pro, δεν υποστηρίζει τη μέτρηση της θερμοκρασίας σώματος, ούτε μέτρηση σωματικής σύστασης.



Στη δεξιά πλευρά του ρολογιού υπάρχουν δυο πλήκτρα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ελέγξουμε το λειτουργικό, αλλά η περιστροφική κορώνα του Watch 2 Pro δε βρίσκεται εδώ. Το κάτω πλήκτρο εκκινεί τη τελευταία εφαρμογή που είχαμε ανοίξει ενώ το πάνω, φορτώνει το μενού εφαρμογών του ρολογιού. Με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιείται ο Google Assistant ενώ με διπλό πάτημα εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που έχουμε τρέξει. Μπορούμε να μετακινηθούμε μεταξύ τους με το δάχτυλό μας πάνω στην οθόνη αφής. Από τη κεντρική οθόνη με κύλιση του δαχτύλου προς τα κάτω βλέπουμε τις ειδοποιήσεις και προς τα πάνω το βασικό μενού ρυθμίσεων. Με κύλιση προς τα δεξιά ή τα αριστερά, εμφανίζονται οι κάρτες εφαρμογών που έχουμε επιλέξει εμείς να είναι διαθέσιμες εκείς. Οι λειτουργίες που προσφέρει το ρολόι εκτελούνται αρκετά γρήγορα χάρη στο νέο SoC της Qualcomm, Snapdragon W5+ Gen 1, το οποίο είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί το Watch 2 Pro. Όπως και εκείνο, έτσι και αυτό διαθέτει ηχείο και μικρόφωνο, κάτι που το καθιστά μια συσκευή επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να συνομιλήσουμε μέσω του ρολογιού και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ηχείο είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, είτε αυτή παίζει από το smartphone είτε είναι αποθηκευμένη στο ίδιο το ρολόι (διαθέτει 32GB). Επιπλέον, το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth και έτσι μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Να σημειώσουμε ότι ο δέκτης GPS είναι dual band και υποστηρίζει 5 διαφορετικές τεχνολογίες δορυφόρων, με τη καταγραφή να είναι αρκετά ακριβής. Στη συνέχεια, μέσω της εφαρμογής Mi Fitness (η οποία απαιτείται και για το αρχικό pairing του ρολογιού) γίνεται η μεταφορά δεδομένων στο κινητό. Μέσα από αυτή μπορεί κανείς να προσθέσει νέα watch faces, διαλέγοντας μέσα από καμιά 40αριά που υπάρχουν το Mi Fitness και χιλιάδες πηγαίνοντας στο Play Store (είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή).



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει ολόκληρα τα μηνύματα και μπορεί επιτόπου να απαντήσει σε αυτά, είτε χρησιμοποιώντας έτοιμες σύντομες απαντήσεις (στις οποίες μπορούμε να επέμβουμε) είτε να γράψει νέες χρησιμοποιώντας το on-screen πληκτρολόγιο. Η αλήθεια είναι πως αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη κάποιες φορές, αλλά τις περισσότερες είναι σχεδόν αδύνατο να γράψει κανείς κάτι μεγάλο σε ένα τόσο μικρό πληκτρολόγιο. Τουλάχιστον λειτουργεί –στα αγγλικά βέβαια- η αναγνώριση φωνής ώστε να υπαγορέψουμε μια απάντηση. Έτσι, ακόμα και αν το smartphone με το οποίο είναι paired δεν είναι κοντά, κάποιος μπορεί να μπει πχ στο Store από το ρολόι και να κατεβάσει εφαρμογές κτλ. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές, από video player μέχρι έλεγχο φωτισμού Hue και από χάρτες πλοήγησης μέχρι παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλες ευκολίες, όπως για παράδειγμα ο συγχρονισμός των επαφών και του ημερολογίου της Google, ακόμα και των ξυπνητηριών που έχει το Android smartphone,



Το Xiaomi Watch 2 είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί το κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα, υποστηρίζοντας πάνω από 160 δραστηριότητες. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης. Μετράει τα βήματα και τους παλμούς, το στρές, τον ύπνο και το κύκλο της γυναίκας, ενώ μπορεί να υπολογίσει και το VO2Max κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Οι πληροφορίες που καταγράφει είναι αναλυτικές και εμφανίζονται στο σύνολό τους στο ρολόι, αλλά και στο Mi Fitness app. Φυσικά, είναι αδιάβροχο για έως 5ATM και το ηχείο δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό. Από αυτονομία όμως πως πάει; Η Xiaomi αναφέρει αυτονομία έως 65 ώρες, αλλά αυτή η τιμή είναι μάλλον υπολογισμένη όταν το ρολόι γυρίσει στο low power mode. Μετά από 10 μέρες χρήση, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσουμε παρακολούθηση δραστηριοτήτων και κατ’ επέκταση το GPS, δε καταφέραμε να βγάλουμε πάνω από 1,5 μέρα ενώ με ενεργό το WiFi, η αυτονομία οριακά ξεπέρασε τη μια μέρα, πάντα έχοντας όλους τους αισθητήρες ενεργούς. Σε μια περίπτωση μάλιστα, με μια ωριαία προπόνηση με ενεργό το GPS, χρειάστηκε να φορτίσουμε πριν περάσουν 24 ώρες. Οι τιμές αυτές είναι λογικές για ένα smartwatch με αυτές τις δυνατότητες. Σίγουρα υπάρχουν ρολόγια με μεγαλύτερη αυτονομία, τα οποία βέβαια δε κάνουν όλα όσα κάνει το Watch 2 (ακόμα και το Watch S3 της Xiaomi). 



Η ύπαρξη του λειτουργικού της Google επιτρέπει στο ρολόι να εγκαταστήσει δεκάδες εφαρμογές και είναι ένας λόγος να το αποκτήσει κανείς, ειδικά από τη στιγμή που το κόστος του είναι απόλυτα προσιτό. Το αν αξίζει να δώσει κανείς €50 περισσότερα για να αποκτήσει το Watch 2 Pro της Xiaomi, είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός. Τα δυο ρολόγια κάνουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, αλλά το Watch 2 Pro μετράει περισσότερα πράγματα, έχει τη περιστροφική κορώνα που κάνει τη χρήση του ρολογιού ευκολότερη, ενώ και η οθόνη του δεν είναι τόσο απροστάτευτη. 
BEST BUY

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ωραία, φωτεινή οθόνη
  • Το Wear OS προσφέρει πολλές δυνατότητες
  • Όμορφο και ελαφρύ
  • Εξαιρετική τιμή
  • Ακριβές δορυφορικό σήμα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λείπει η ασύρματη φόρτιση
  • Η οθόνη είναι εκτεθειμένη
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*