Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Face-Off: Call of Duty Black Ops 3

*
Το Black Ops 3 είναι ίσως το μεγαλύτερο Call of Duty μέχρι στιγμής. Τα single-player και co-op campaign modes συμπληρώνονται από το κλασικό PvP multiplayer και την επιστροφή του δημοφιλούς Zombies mode. Με τη γενναιοδωρία των νέων εφέ, η Treyarch προφανώς θέλει να παρουσιάσει τα καλύτερα γραφικά μέχρι στιγμής στις κονσόλες, κάτι που όμως έχει ξεκάθαρες επιπτώσεις στην εμπειρία των παικτών. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ματιάς που ρίξαμε στο campaign του τίτλου παρατηρήσαμε μεγάλη διαφοροποίηση στις επιδόσεις, ενώ η χρήση του δυναμικού scaling της ανάλυσης δεν εντυπωσιάζει πάντα - ιδίως στο Xbox One, όπου και η εικόνα πέφτει συχνά κάτω από 900p. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα έμεναν αναπάντητα: Θα μπορούσε η Treyarch να προσφέρει τις ίδιες, ή και καλύτερες επιδόσεις από αυτές που παρατηρήσαμε στην beta; Και πέραν αυτού, δεδομένων των θεμάτων που παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια του campaign στις κονσόλες, το PC καταφέρνει να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια; Το Advanced Warfare παρουσίαζε πολύ καλό optimization στο PC, κάτι που σίγουρα μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν συμβαίνει το ίδιο και στο Black Ops 3.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 2
Εδώ έχουμε μια σύγκριση της ανάλυσης ανάμεσα στις πλατφόρμες. Σε αυτήν τη σκηνή το Xbox One λειτουργεί σε 1280 x 900, το PS4 σε 1360 x 1080 και το PC σε 1080p. Το PS4 κρατάει αρκετά καλά σε σχέση με το PC εδώ, ενώ η εικόνα στο Xbox One είναι πολύ απαλή και εμφανώς λιγότερο ραφιναρισμένη. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα απαντάται σε πολλές σκηνές του campaign στην κονσόλα της Microsoft.

Ο ένας τομέας, φυσικά, όπου τα PC διαθέτουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι στις κονσόλες είναι η ανάλυση. Εδώ πέρα δεν έχουμε δυναμικό framebuffer (ούτε καν σαν επιλογή) και η εκτέλεση σε σταθερή ανάλυση μάς επιτρέπει να επιτύχουμε ένα σταθερό επίπεδο ποιότητας εικόνας. Οι κάτοχοι PC έχουν και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερες λύσεις anti-aliasing, όπου το στάνταρ SMAA T2x προσφέρει πολύ ευκρινέστερη εικόνα από το SMAA που χρησιμοποιείται στις κονσόλες, αν και έχουμε περισσότερες γωνίες, ιδιαίτερα στις μεγάλες ακμές. Αν προτιμάτε τη λύση της κονσόλας, βέβαια, υπάρχει η επιλογή να το κάνετε. Αυτή λειτουργεί καλά στις κονσόλες, αφού δίνει μια καθαρή παρουσίαση σε κοντινές και μακρινές αποστάσεις, αν και ορισμένες πληροφορίες των textures που χρησιμοποιούνται, θολώνουν κάπως κατά τη διαδικασία.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 8
Ένα μεγάλο κομμάτι του βασικού artwork είναι το ίδιο σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά η αύξηση της ποιότητας των textures στο "extra" του PC προσφέρει assets υψηλότερης ανάλυσης σε κάποιες περιοχές. Εδώ μπορούμε να δούμε πολύ μεγάλη αναβάθμιση στα textures του εδάφους στο PC, με τις λεπτομέρειες να είναι πολύ θολές στις κονσόλες.

Χωρίς να έχει δυναμικό scaling ανάλυσης, το Black Ops 3 δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να έχουν διαφορετική ανάλυση rendering από εκείνη του output. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αυτοί που παίζουν σε native 1080p, μπορούν να διατηρήσουν στοιχεία του HUD στην native ανάλυση ενώ το ίδιο το gameplay να κάνει render σε οποιαδήποτε άλλη - από 960x536 ως 3840x2160. Το upscaling ελαφραίνει το φόρτο της GPU σημαντικά και απεικονίζει τα στοιχεία του HUD ακριβώς όπως θα έπρεπε, ενώ το downsampling προσφέρει εξαιρετικό anti-aliasing.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 4
Παρά το γεγονός ότι η ποιότητα των textures λειτουργεί λίγο καλύτερα στα PC, αυτή η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική του πώς τα assets πολλές φορές εμφανίζονται πανομοιότυπα. Οι λεπτομέρειες των textures και της γεωμετρίας στο χαρακτήρα είναι ίδιες με τα υψηλότερα settings του PC.

Η ποιότητα της εικόνας στις κονσόλες, από την άλλη, έχει άμεση σχέση με την ανάλυση στο rendering, και εδώ το PS4 έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Η Treyarch χρησιμοποιεί δυναμικό framebuffer και στις δύο πλατφόρμες, αλλά η ενσωμάτωσή του είναι λιγότερο "επιθετική" στο PS4, με σαφώς μεγαλύτερα pixel counts σε σύγκριση με την έκδοση του Xbox One. Όταν η μηχανή δυσκολεύεται, η ανάλυση πέφτει στα 1360x1080, αλλά στην πλειοψηφία του χρόνου μας απολαμβάνουμε εικόνα native 1080p. Συγκριτικά, πέραν των cut-scenes, το Xbox One συνήθως δίνει εικόνα 1280x900, με την οριζόντια ανάλυση να πέφτει στα 1200 pixels αρκετά συχνά. Ούτε όλα τα cut-scenes είναι κλειδωμένα στα 1080p, με ορισμένα από αυτά να πέφτουν επίσης στα 900p.

Ένα video που αναλύει τις διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις του Black Ops 3 για PC και κονσόλες.

Πέραν της ανάλυσης, το Black Ops 3 έχει σαν στόχο την επίτευξη της ίδιας ποιότητας γραφικών και στις δύο κονσόλες, με το art και τα εφέ να είναι σχεδόν τα ίδια. Η χρήση του δυναμικού framebuffer στα 900p, φαίνεται πως αναγκάζει τη μηχανή να επιλέγει περιστασιακά textures και normal maps χαμηλότερης ανάλυσης στο Xbox One στις κοντινές επιφάνειες και αντικείμενα, κάτι που όμως δε συμβαίνει συχνά και έχει μικρό αντίκτυπο στο παιχνίδι.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 10
Ένα ακόμα "συν" του Black Ops 3 στο PC είναι και η αύξηση του anisotropic filtering στα texture maps. Έτσι, artwork σαν κι αυτό παραμένει καθαρό και λεπτομερέστερο όταν το βλέπει κανείς από μακριά και σε απότομες γωνίες.

Σε σύγκριση με την έκδοση για PC, οι λεπτομέρειες των textures φαίνεται πως τρέχουν σε έναν συνδυασμό των "extra" και "high" settings, ενώ οι λεπτομέρειες του mesh είναι ανάμεσα στο "medium" και το "high". Το μεγαλύτερο μέρος του βασικού artwork είναι πολύ κοντά στην έκδοση του PC, χρησιμοποιώντας το "extra" preset, αν και οι λεπτομέρειες του εδάφους συχνά παρουσιάζουν textures χαμηλότερης ανάλυσης στις κονσόλες, ενώ η ποιότητα των textures των χαρακτήρων συνήθως είναι η ίδια. Οι λεπτομέρειες της γεωμετρίας στους χαρακτήρες είναι ίδιες με τα ανώτατα επίπεδα του PC, αν και πολλά αντικείμενα του περιβάλλοντος είναι rendered με ελαφρώς μικρότερη περιπλοκότητα - όπως τα τυχαία συντρίμμια που δημιουργούνται στο έδαφος.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 6
Το εντυπωσιακό μοντέλο φωτισμού είναι πιο ενισχυμένο στο PC. Σε αυτήν την έκδοση, ο ογκομετρικός φωτισμός λειτουργεί σε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τις κονσόλες, έχοντας ως αποτέλεσμα εντονότερη λάμψη καθώς το φως περνάει μέσα από τα σωματίδια, αλλά και στα εφέ alpha.

Σε άλλα σημεία, το anisotropic filtering λειτουργεί στο αντίστοιχο "medium" του PC, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα θολά textures σε λοξές γωνίες, ενώ η ποιότητα των σκιών είναι κάπου ανάμεσα στο "medium" και το "high". Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζουν τις ίδιες dithered άκρες με το "medium" του PC, αλλά με λιγότερα σπασίματα και flicker. Τα εφέ όπως το motion blur, βάθος πεδίου και subsurface scattering skin rendering είναι πανομοιότυπα και στις τρεις πλατφόρμες. Το ambient occlusion είναι πολύ κοντά στο "high", ενώ το volumetric lighting είναι πολύ κοντά στο "medium" του PC.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 1
Το επιπλέον bandwidth που είναι διαθέσιμο στις GPUs των PC δίνει στην Treyarch τη δυνατότητα να αυξήσει το επίπεδο των εφέ alpha στο Black Ops 3 σε πολλούς τομείς. Εδώ βλέπουμε τα μεγαλύτερα σύννεφα καπνού που δημιουργούνται από το αυτοκίνητο που εξερράγη.

Γενικότερα, οι σκιές είναι πιο καθαρές στο PC, το μοντέλο φωτισμού πιο ραφιναρισμένο, ενώ βλέπουμε επίσης μεγαλύτερη συνέπεια στην ποιότητα του artwork, με απαλές γεωμετρικές επιφάνειες και περίτεχνες λεπτομέρειες στα textures. Δεν είναι αναβάθμιση-αποκάλυψη σε σχέση με τις κονσόλες, αλλά τουλάχιστον επιτρέπει στο παιχνίδι να scale-άρει πέραν των 1080p χωρίς περιορισμούς στο artwork. Το κενό ανάμεσα στα βασικά assets PC και κονσόλας δεν είναι τόσο ευδιάκριτο, και σε πολλές απόψεις τα γραφικά του Black Ops 3 είναι αρκετά κοντά σε όλες τις πλατφόρμες. Φυσικά, ανεβαίνοντας στο "extra" preset και εκμεταλλευόμενοι το down-sampling σε υψηλότερες αναλύσεις, μας αποφέρει ευπρόσδεκτο επιπλέον ραφινάρισμα στην έκδοση του PC, αν και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στις επιδόσεις.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 9
Η ποιότητα των σκιών στο PC στο "extra" setting δίνει πολύ πιο ραφιναρισμένη εικόνα, με ομαλότερες άκρες και λιγότερο προφανές dithering. Συγκριτικά, η ποιότητα στις κονσόλες φαίνεται να είναι κάπου ανάμεσα στο "medium" και το "high", με τις άκρες να είναι λίγο πιο απότομες από τα "high" του PC, αλλά και με λιγότερο flicker από το "medium".

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τον i5 3570K με την GTX 780 που χρησιμοποιήσαμε για αυτήν την ανάλυση. Με όλα τα settings στο μέγιστο και σε native 1080p ανάλυση, με SMAA T2x είναι αδύνατον να επιτύχει κανείς κάτι που έστω πλησιάζει στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Τα καρέ κυμαίνονται ανάμεσα στα 30 με 45 για το μεγαλύτερο μέρος και ως αποτέλεσμα η εμπειρία του gameplay είναι κατώτερη αυτής των κονσολών.
Χαμηλώνοντας λίγο τις σκιές, ρίχνοντας το anisotropic filtering και τον ογκομετρικό φωτισμό στο "medium", και το ambient occlusion στο "high", τα frame-rates απογειώνονται. Τα 60 καρέ είναι σχεδόν σταθερά κατά τη διάρκεια του gameplay, αν και τα cut-scenes δυσκολεύονται.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 11
Και οι δύο κονσόλες έχουν το ίδιο object blur υψηλής ποιότητας με το PC. Το εφέ παρουσιάζεται τόσο κατά τη διάρκεια των cut-scenes όσο και του gameplay, κάτι που περιοριζόταν στα in-game cinematics στο Advanced Warfare.

Ρίχνοντας την ποιότητα textures και mesh στο "high" βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η κατάσταση, αλλά έτσι τα επίπεδα λεπτομέρειας πέφτουν κάτω από αυτά της κονσόλας σε πολλούς τομείς. Δοκιμάσαμε το παιχνίδι και σε έναν i7 με GTX 980 Ti - όπου και μπορούσαμε να μείνουμε πιο κοντά στον στόχο των 1080p60, αλλά με συχνό judder, ιδιαίτερα στα cut-scenes. Το multiplayer στον i5, πάλι, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Στα max settings τα 60 καρέ είναι εφικτά κατά τη διάρκεια του gameplay, αν και τα killcams μας έριχναν στα 53, ενώ τα εφέ των βομβαρδισμών έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως και στις κονσόλες. Προφανώς, όπως και στις κονσόλες, το Black Ops 3 έχει μικρότερες απαιτήσεις από το σύστημα στο multiplayer.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 7
Ως πιθανή παρενέργεια της δυναμικής ανάλυσης, περιστασιακά βλέπουμε αλλαγές στα mip-maps ανάμεσα στα assets χαμηλότερης και υψηλότερης ποιότητας για μικρές χρονικές περιόδους στο Xbox One. Υπεύθυνη για αυτό είναι η μικρότερη αναλογία pixel/texel, λόγω του μεγάλου κοψίματος στην οριζόντια ανάλυση μόλις ξεκινάει το gameplay. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πόροι στο δέρμα των χαρακτήρων και οι ίνες στα ρούχα τους, είναι πιο θολές στο Xbox One.

Ως προς τις επιδόσεις, η πρώτη ματιά στο campaign ήταν απογοητευτική για το PS4 και το Xbox One, με καμία από τις δύο εκδόσεις να μην μπορεί να πετύχει σταθερά 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Για πολλούς από τους fans της σειράς, όμως, το campaign είναι ένας μικρός αντιπερισπασμός, αφού το "ζουμί" του παιχνιδιού βρίσκεται στα δημοφιλή multiplayer modes. Η beta του Black Ops 3 μάς παρουσίασε μια πιο σταθερή εμπειρία, κάτι που ισχύει και στην τελική κυκλοφορία, αν και υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Οι μειώσεις στο φωτισμό, τον αριθμό των εφέ και των set-pieces επιτρέπουν στην Treyarch να τιθασεύσει τις επιδόσεις και να έρθει πιο κοντά στα σταθερά 60 καρέ στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων. Οι περιστασιακές διακυμάνσεις μεταξύ 50-60 καρέ δημιουργούν stuttering, αλλά αυτό διαρκεί ελάχιστα, πριν επιστρέψουμε στα σταθερά 60. Όπως και στο campaign, έτσι και εδώ χρησιμοποιείται adaptive v-sync, το οποίο εμφανίζει tearing στο πάνω μέρος της οθόνης, βοηθώντας όμως την ελάττωση του μεγέθους και της περιόδου των πτώσεων στο frame-rate και βελτιώνοντας το latency.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 3
Το ambient occlusion τρέχει κοντά στο "high" του PC. Σε αυτήν την εικόνα βλέπουμε πως το PC προσφέρει επίσης ένα ακόμα στρώμα έμμεσης σκίασης γύρω από το λουρί και το επίθεμα του ώμου. Το ίδιο εφέ εντοπίζεται και στο κάτω μέρος της πανοπλίας.

Σε πιο απαιτητικές σκηνές, η μηχανή ζορίζεται αρκετά. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, πιο συγκεκριμένα, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις επιδόσεις σε όλες τις πλατφόρμες. Στο PS4 οι αλλεπάλληλες εκρήξεις ρίχνουν το frame-rate κοντά στα 30 -αν και μόνο για μερικά δευτερόλεπτα- ενώ στο Xbox One τα καρέ είναι κοντά στα 45. Είναι αδύνατον ωστόσο να αναπαραστήσει κανείς την ίδια σκηνή στο multiplayer, και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος είναι πιθανόν το Xbox One να πέφτει ακόμα περισσότερο σε παρόμοιες συνθήκες. Οι περισσότερες περιπτώσεις σπασίματος καρέ υποδεικνύουν ότι ο συνολικός φόρτος είναι δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί από την πλατφόρμα της Microsoft. Ευτυχώς αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι συχνές και δεν επηρεάζουν το shooting. Γενικότερα, είναι ένα βήμα πιο πάνω από το campaign.


Μια ματιά στις επιδόσεις του Black Ops 3 στο multiplayer σε PS4 και Xbox One

Όσο για την ποιότητα εικόνας, η δυναμική ανάλυση χρησιμοποιείται πλέον και στο multiplayer, με πολλά και διαφορετικά αποτελέσματα. Το PS4 τρέχει κοντά σε κλειδωμένα native 1080p, με λίγες και σχεδόν μη ορατές πτώσεις στην ανάλυση. Το Xbox One, από την άλλη, τρέχει σε native εικόνα 1600 x 900, πέφτοντας μέχρι και στα 1200 x 900. Παραδόξως, αυτές οι αλλαγές στην ανάλυση του framebuffer λαμβάνουν χώρα χωρίς να συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο στην οθόνη και περισσότερο σε κάποιους χάρτες απ' ότι σε άλλους. Ως αποτέλεσμα η παρουσίαση είναι λιγότερο ευκρινής, κάτι που σημαίνει ότι η αναγνώριση των εχθρών σε μεγάλη απόσταση είναι δυσκολότερη, αν και οι χαμηλότερες αναλύσεις δεν είναι τόσο συχνές όσο στο campaign, αφού πολλές φορές ο τίτλος επιστρέφει στα 1600 x 900.

Face-Off: Call of Duty: Black Ops 3 Image 5
Το προεπιλεγμένο field of view είναι λίγο πιο ζουμαρισμένο στο PC. Σε αυτήν την εικόνα μπορούμε να δούμε πως το subsurface scattering είναι ίδιο στα πρόσωπα των χαρακτήρων και στις τρεις πλατφόρμες, εξομοιώνοντας ρεαλιστικά το πως το φως αλληλεπιδρά, αντανακλάται και διαπερνά το δέρμα.

To campaign είναι πολύ πιο ασταθές από το multiplayer, με το Black Ops 3 να τα πηγαίνει χειρότερα στις κονσόλες απ' ότι το Advanced Warfare. Το frame-rates κυμαίνεται πολύ συχνά στο τόξο 40-55fps, με λίγες στιγμές όπου επιτυγχάνονται σταθερά 60 χωρίς πτώσεις ή σκισμένα καρέ. Αυτό σημαίνει ότι η δράση υποφέρει από judder και διακυμάνσεις στην απόκριση του controller, κάτι που δεν συνάδει με την "καθαρή" και σταθερή αίσθηση των τίτλων της σειράς. Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τέτοιες αστάθειες, αφού κάποιες από τις πιο συναρπαστικές στιγμές του παιχνιδιού λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες μάχες, με πολλά, εκρηκτικά set-pieces, κτίρια που καταρρέουν και αεροπλάνα που εκρήγνυνται εν μέσω πτήσης. Αυτές οι σκηνές είναι αντίστοιχης ποιότητας με τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της σειράς, αλλά δυστυχώς οι επιδόσεις δεν τους επιτρέπουν να λάμψουν. Συγκριτικά, οι αναμετρήσεις σε κλειστούς χώρους έχουν καλύτερη απόκριση και παρουσιάζονται πολύ πιο συμπαγείς και ρευστές, με τα περιστασιακά σκισίματα των καρέ να μην λαμβάνονται υπόψιν, κάτι που γίνεται αντιληπτό ως 60 καρέ το δευτερόλεπτο με το χαμηλό latency που θα περίμενε κανείς από τη σειρά. Είναι κρίμα που η Treyarch δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτό το επίπεδο επιδόσεων στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Το campaign είναι φιλόδοξο τεχνολογικά στις κονσόλες, αλλά έχουν γίνει συμβιβασμοί στο frame-rate, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μια εμπειρία διαφορετική από το COD που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Η ετυμηγορία του Digital Foundry
Η Treyarch πάντα προσπαθεί να πάει τη σειρά μπροστά τεχνικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εκδόσεις του τίτλου για PS4 και Xbox One να είναι ίδιες με αυτές του PC στα υψηλότερα settings, στο μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης. Έτσι έχουμε έναν πλούσιο οπτικό τομέα που εντυπωσιάζει κατά τη διάρκεια των εντυπωσιακών set-pieces του campaign, αλλά και μηχανή γραφικών που συχνά δυσκολεύεται να αποδώσει σταθερό frame-rate. Δεν έχει πολλά να πει κανείς για τις επιδόσεις στις κονσόλες, αλλά το PS4 καταφέρνει να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα στο campaign λόγω της υψηλότερης ανάλυσης. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για το Xbox One, όπου και το πιο "επιθετικό" δυναμικό framebuffer έχει πολλές φορές σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα εικόνας. Το multiplayer σώζει τη παρτίδα και στις δύο πλατφόρμες. Αν και η ανάλυση πέφτει συχνά κάτω από τα 900p στο Xbox One, και οι δύο κονσόλες επιτυγχάνουν σταθερά 60 καρέ, με ορατές πτώσεις μόνο στις σκηνές όπου υπάρχουν εκρήξεις. Η έκδοση του PS4 κερδίζει με την μεγαλύτερη ανάλυση, ωστόσο το γρήγορο shooting της σειράς δουλεύει το ίδιο καλά και στο Xbox One. Έτσι, η πλατφόρμα της Sony έχει το συνολικό πλεονέκτημα, αλλά αν παίζετε κυρίως online, η έκδοση του Xbox One εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, αν αυτή είναι η πλατφόρμα στην οποία βρίσκονται όλοι οι φίλοι σας. Οι προτεραιότητες του τμήματος marketing της Activision έχουν αλλάξει, ωστόσο - και το PS4 πλέον έχει και το πλεονέκτημα της πρώιμης πρόσβασης στο επιπλέον περιεχόμενο.


Η έκδοση του PC είναι πιο δυνατή από αυτές των κονσολών ως προς τον αριθμό χαρακτηριστικών, αλλά η οπτική αναβάθμιση σε 1080p είναι μικρότερη του αναμενόμενου, με το PS4 να έρχεται πολύ κοντά σε πολλούς τομείς. Το optimization φαίνεται επίσης να μην είναι το ίδιο καλό, με τα σταθερά 60 καρέ σε settings ανώτερα της κονσόλας να απαιτούν πολύ δυνατό μηχάνημα. Ακόμα και τότε όμως υπάρχει συχνό stutter. Όσοι χρησιμοποιούν hardware μικρότερης δυναμικότητας θα αντιμετωπίσουν προβλήματα - και αυτό είναι απογοητευτικό, δεδομένου του πόσο καλά τα πήγαινε το Advanced Warfare σε αυτόν τον τομέα. Θεωρητικά, κανείς θα έπρεπε να προτιμήσει την έκδοση του PC για το Black Ops 3, ωστόσο αυτή δε δίνει την εικόνα ολοκληρωμένης δουλειάς. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το PS4 προσφέρει την καλύτερη εμπειρία, χωρίς να χρειάζεται κανείς να ξοδέψει μια περιουσία στο hardware.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Treyarch

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Activision

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Call of Duty: Black Ops 3
    • 18+ pegi 18+
      • 7.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (6)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.callofduty.com/ FOLLOWERS 12 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*