Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Ubisoft Beograd: Νέα γαλλική επέκταση στα Βαλκάνια

Η Ubisoft είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία στη βιομηχανία των videogames που έχει χρόνια και σταθερή παρουσία στα Βαλκάνια. Δεν πρόκειται για καθόλου πρόσφατη εξέλιξη, αφού η αρχή έγινε το 1992 στο Βουκουρέστι. Τότε η Ubisoft ήταν μόλις 6 ετών και σίγουρα δεν είχε ούτε κατά διάνοια το σημερινό της μέγεθος. Μπορεί να σκεφτεί κανείς λοιπόν ότι λογικό ήταν, τότε, να διαλέξει μια βαλκανική χώρα για επέκταση. Ωστόσο έπιασε θέση και στη Σόφια της Βουλγαρίας το 2006, όταν πια είχε πάρει φόρα, ενώ το 2016 ήρθε η σειρά της Σερβίας και του Βελιγραδίου. Μπορεί να άνοιξε πέρυσι το νέο studio της Ubisoft, η εταιρεία περίμενε μέχρι τον Μάρτιο για να κάνει τα επίσημα εγκαίνια. Η επιλογή της χρονικής αυτής στιγμής δεν ήταν και τόσο τυχαία, αφού η πρώτη δουλειά της νέας ομάδας ήταν η έκδοση του Ghost Recon: Wildlands για PC. Όταν λοιπόν ξεμπέρδεψε με τον κύριο φόρτο της ανάπτυξης του τίτλου η Ubisoft, βρήκε και λίγο χρόνο να γιορτάσει την πρότερη γέννηση της νέας της ομάδας.Με τα εγκαίνια ως αφορμή είχαμε την ευκαιρία να βασανίσουμε σε κάποιο βαθμό τον Sébastien Delen της Ubisoft. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Enternity: Για αρχή, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και το ρόλο σας για να προσανατολιστούν οι αναγνώστες μας.
Sébastien Delen: Καλημέρα λοιπόν, λέγομαι Sébastien Delen και είμαι ο Managing Director για τα studio της Ubisoft στην ανατολική Ευρώπη, δηλαδή εκείνα του Βουκουρεστίου, του Κιέβου και Βελιγραδίου. [σ.α.: Δεν αναφέρεται στο studio της Βουλγαρίας διότι εκεί υπάρχει ήδη Βούλγαρος στο ρόλο του Managing Director.]

Enternity: Παρατηρούμε ότι ενώ διαχειρίζεστε πολλά χρόνια τη Ubisoft Βουκουρεστίου κ.λπ., επομένως έχετε μακρά εμπειρία έτσι κι αλλιώς, τώρα αναλαμβάνετε ένα ακόμη studio. Εφόσον είναι έτσι, πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα πράγματα από άποψη φόρτου, λοιπής διαχείρισης κ.λπ.; Είναι η πολυθεσία αυτή προσωρινή ή μόνιμη λύση;
Sébastien Delen: Ισχύει πως έχω πλέον τη διαχείριση τριών διαφορετικών studio μαζί με αυτό του Βελιγραδίου. Φυσικά θα συνεργάζομαι με ταλαντούχα άτομα, αφού θα είμαι μεν στο Βουκουρέστι, στην περίπτωση όμως του Βελιγραδίου και του Κιέβου θα υπάρχει άτομο για τον καθημερινό συντονισμό των εργασιών. Ωστόσο θα έρχομαι μια με δυο φορές το μήνα στο Βελιγράδι για να βοηθώ και να παίρνουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για την ομάδα.

Enternity: Ήταν δύσκολο να διαπιστώσουμε ποιο είναι το σχετικό προηγούμενο, αν δηλαδή είναι κανόνας ή όχι να ξεκινά ένα νέο studio με Γάλλο στα ηνία. Παρατηρήσαμε πάντως ότι σε κάποια άλλα studio της εταιρείας υπάρχουν πλέον γηγενείς επικεφαλής. Υπάρχει μήπως πλάνο για κάποια τέτοια μετάβαση τόσο στην περίπτωση του Βελιγραδίου όσο και του Βουκουρεστίου;
Sébastien Delen: Πιστεύω ότι αυτό είναι πάντα θέμα του ανώτερης διοίκησης της εταιρείας, που βρίσκεται στο Παρίσι. Προσωπικά πάντως είμαι μεν Γάλλος. Ζω 18 χρόνια στη Ρουμανία όμως, οπότε θεωρώ πλέον εαυτόν μισό Γάλλο και μισό Ρουμάνο για αυτό και γενικά είμαι χαρούμενος που έχω τη διαχείριση των συγκεκριμένων studio στα Βαλκάνια και στην ανατολική Ευρώπη γενικά.

Enternity: Γιατί επελέγη η Σερβία αυτήν τη φορά;
Sébastien Delen: Είμαστε σε καλή χρονική συγκυρία γενικά, από την άποψη ότι η βιομηχανία τα πηγαίνει καλά και οι επιδόσεις του ομίλου σε αυτήν είναι καλές. Η στάση του Yves Guillemot [σ.α.: δηλαδή του προέδρου και εκ των ιδρυτών της Ubisoft] ήταν θετική στο ενδεχόμενο να αναζητήσουμε ένα νέο προορισμό, με ταλέντο που ανυπομονεί να συνεισφέρει στο μέλλον και την επιτυχία της Ubisoft, οπότε επισκεφτήκαμε διάφορες χώρες στην ανατολική Ευρώπη και διαπιστώσαμε ότι στο Βελιγράδι βρίσκουμε ένα πολύ συμβατό προφίλ, με ταλαντούχα άτομα, με πάθος για τα παιχνίδια μας, παίζουν ήδη τα περισσότερα εξ αυτών, με πολύ καλά πανεπιστήμια που παραδίδουν στην αγορά άτομα με καλό τεχνικό προφίλ και θεωρήσαμε ότι η “δεξαμενή” των κατάλληλων ανθρώπων είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χτίσουμε ένα studio με τη δυνατότητα να συνεισφέρει συστηματικά και με συνέπεια σε μεγάλες παραγωγές μας. Θα έλεγα ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε αγόγγυστα λόγω της θέλησης των κατάλληλων ανθρώπων να μπουν στην οικογένεια της Ubisoft.
 
Ubisoft Beograd: Νέα γαλλική επέκταση στα Βαλκάνια - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity