Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Αύγουστος 2016

O Αύγουστος είναι παραδοσιακά ένας ήρεμος μήνας από πλευράς κυκλοφοριών και κάτι τέτοιο ίσχυσε και φέτος. Οι κυκλοφορίες ήταν ελάχιστες και οι gamers έσπευσαν να αγοράσουν κυρίως όσα games έλειπαν από τη συλλογή τους ή όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες του μήνα, που τυπικά αποτελούν και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας σεζόν. Όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια του άρθρου, οι πωλήσεις για τον μήνα Αύγουστο δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες αλλαγές, με τους...συνήθεις υπόπτους να βρίσκονται εκεί και το World of Warcraft: Ιούλιο παρουσιάζουν αυτήν ακριβώς την εικόνα: οι τίτλοι είναι οι ίδιοι, τα formats κλασικά και το Legion να κάνει την έκπληξη.



1. World of Warcraft: Legion (PC)
2. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
3. Grand Theft Auto V (PS4)
4. Grand Theft Auto V (PS3)
5. No Man's Sky (PS4)
6. FIFA 16 (PS4)
7. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
8. NBA 2K16 (PS3)
9. NBA 2K16 (PS4)
10. Minecraft: PS4 Edition (PS4)

Σχόλια
- H πρωτιά του World of Warcraft: Legion αποδεικνύει πως ο τίτλος της Blizzard έχει ακόμη αρκετά μεγάλο φανατικό κοινό στη χώρα μας, κάτι που αποδεικνύεται και από τον πάρα πολύ κόσμο που έδωσε το "παρών" στο σχετικό launch event μας.
- To Uncharted 4 διατηρήθηκε για άλλον ένα μήνα ψηλά στη λίστα, σημειώνοντας πτώση μόλις μίας θέσης για την απλή έκδοση.
- Το Grand Theft Auto V θα μας εκπλήξει αν ποτέ βγει από τη δεκάδα, αφού συνεχίζει δυναμικά, καταλαμβάνοντας και πάλι δύο θέσεις.
- Ίδια καλή είναι και η πορεία του NBA 2K16, το οποίο επανήλθε με τα δύο PlayStation formats στο Top 10 (τον προηγούμενο μήνα ήταν εκτός δεκάδας το PS3).
- To FIFA 16 κατάφερε να "τσιμπήσει" κάποιες πωλήσεις, προφανώς στο πλαίσιο κάποιων εκπτώσεων, αφού καταναλωτές το αγόρασαν για να διασκεδάσουν μέχρι να εμφανιστεί το φετινό game της σειράς.
- Εντύπωση προκαλεί η είσοδος του No Man's Sky και μάλιστα σε αρκετά ψηλή θέση, κάτι που σημαίνει πως το ελληνικό κοινό πίστεψε στο όραμα του δημιουργού. Αν και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να μην τον δικαιώνει.
- Για δεύτερο μήνα μέσα στο 2016, το PES απουσιάζει πλήρως από τη δεκάδα. Θα καταφέρει να κερδίσει ξανά θέση με την κυκλοφορία του φετινού game; Θα το μάθουμε σε ένα μήνα!



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Το ότι υπάρχουν αυξημένες πωλήσει σε τίτλους για PS3, θέλω να το βλέπω ως ένδειξη πως ακόμη το PS3 στην Ελλάδα αντέχει.
      Χαίρομαι που το Uncharted 4: A Thief's End ακόμα παραμένει σε υψηλή θέση και θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνει υψηλά ακόμη για αρκετό καιρό.
      Δυστυχώς το Deus Ex: Mankind Divided δεν βρίσκεται πουθενά στην πρώτη δεκάδα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.

    • mistac75
    • "World of Warcraft: Ιούλιο" Ποιον Ιούλιο; Τον Καίσαρα; Χαχαχα!!! Πλάκα κάνω φυσικά. Μία μικρή διόρθωση! Legion

    • Eikichi134
    • @GamingFun, θελω να πιστευω οτι επειδη βγηκε τελος του μηνα δεν προλαβε να μπει στην 10αδα. Εγω το πηρα 1η Σεπτεμβρη ας πουμε. :P

    • DrPepperDrinker
    • Η συγκεκριμένη εταιρία καταγράφει και τις πωλήσεις του xbox? Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι το Xbox δεν πουλάει και τόσους πολλούς τίτλους στην ελληνική αγορά;

    • Savatage80
    • Και το WOW τελος του μήνα βγήκε αν δεν κάνω λάθος αλλά τα σάρωσε όλα!!Αλλά σίγουρα έχει και πολύ φανατικό κοινό οπότε σίγουρα αυτό το βοηθάει αρκετά!!Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση οτι το PRO έμεινε εκτός ενώ το Fifa και το NBA από τα αθλητικά παρέμειναν στην δεκάδα παρότι έρχονται τα καινούρια!!!

*