Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Αύγουστος 2017

Ο Αύγουστος δεν είναι μήνας που ευνοέι γενικά τη βιομηχανία, καθώς οι κυκλοφορίες νέων τίτλων είναι λίγες και ο κόσμος προτιμάει συνήθως να συμπληρώσει τη βιβλιοθήκη του με παιχνίδια που έχουν εμφανιστεί τον προηγούμενο καιρό και ίσως δεν έχει προλάβει (ή δεν είχε τα χρήματα) να αποκτήσει. Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα "περίεργα" τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, αλλά η κατάσταση στη χώρα μας φαίνεται πως δεν ήταν εκτός των γνωστών δεδομένων. Πάμε λοιπόν να δούμε τι καταγράφει η GfK Hellas στο παρακάτω Top 10 για τον μήνα Αύγουστο.



1. Uncharted: The Lost Legacy (PS4)
2. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy (PS4)
3. Grand Theft Auto V (PS4)
4. FIFA 17 (PS4)
5. Minecraft PS4 Edition (PS4)
6. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
7. FIFA 17 (PS3)
8. NBA 2K17 (PS4)
9. Need for Speed (PS4)
10. Grand Theft Auto V (PS3)


Σχόλια
- Tο Uncharted: The Lost Legacy κατάφερε να κερδίσει το κοινό της σειράς που το έστειλε απευθείας στην πρώτη θέση της δεκάδας.
- Το Crash Bandicoot N.Sane Trilogy διατηρείτει από τον Ιούνιο στη δεκάδα, παρά το πρόβλημα διάθεσης που συνεχίζει να έχει.
- Βλέπουμε μετά από αρκετές εβδομάδες το Need for Speed εμφανίστηκε στη δεκάδα, προφανώς στο πλαίσιο κάποιας έκπτωσης που "έτρεξε" στα καταστήματα.
- FIFA 17, NBA 2K17 συνεχίζουν να γεμίζουν τις βασικές θέσεις της δεκάδας με μικρές διακυμάνσεις, κάτι που ισχύει και για το Grand Theft Auto V.

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • clapiotis
    • Προβλέπω τον Οκτώβριο - Νοέμβριο 2017 ότι το Super Mario Odyssey στο Switch θα είναι στη 756η θέση αν λάβουμε σοβαρά υπόψη το παραπάνω top 10 καθώς και των προηγούμενων μηνών.

    • amianen
    • Υπάρχει άραγε κάποιος μήνας σε κάποια χώρα που να μην έχει μέσα στη λίστα Top πωλήσεων το GTA5???!!!! Παιχνίδι που βγήκε το 2013 στην προηγούμενη γενιά...

    • alternativevii
    • Αφου η πλειοψηφια στην Ελλαδα ειναι ασχετοι casual (gamers ο θεος να τους κανει) λιγοι ειμαστε οι κανονικοι πες το και hardcore gamers δυστυχως,γι' αυτο λογικη η λιστα καθε μηνα με τα top 10

      • Savatage80
      • Επέτρεψε μου να διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό άσχετοι (gamers δεν είναι σίγουρα πάντως)! Αν οι εταιρίες που καταπιάνονται με το gaming περίμεναν να ζήοσυν μόνο από τους hardcore gamers τότε πολύ απλά...δεν θα υπήρχαν εταιρίες γιατί όπως σωστά αναφέρεις οι hardcore gamers είναι η μικρή πλειοψηφία όσων έχουν κονσόλα ή παίζουν σε pc! Αν ο μέσος Έλληνας κάτοχος παιχνιδοκονσόλας έχει ως βασική του ανάγκη να πάρει τους αθλητικούς τίτλους και να λιώσει με τους φίλους του τότε δυστυχώς δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό και στο λέω εγώ αυτό που ούτε hardcore gamer είμαι αλλά ούτε με αθλητικούς τίτλους έχω ασχοληθεί ποτέ!

    • periklis
    • Αλλαγη εποχης ........ ακόμα και τον Αύγουστο ενα μηνα πριν τη κυκλοφορια του FIFA 18 βρισκεται στο τοπ 5 το FIFA 17. Νομίζω, πως αλλάζει ο Ελληνας Proevolutionίστας και πάει προς EA μεριά....

*