Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Δεκέμβριος 2015

O Δεκέμβριος ήταν ο μήνας που η αγορά ξεκουράστηκε από πολλές κυκλοφορίες και οι εταιρείες στόχευσαν κυρίως σε όσα παιχνίδια είχαν ήδη εμφανιστεί μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι στην περίοδο του Δεκεμβρίου "έτρεξε" η προσφορά της Sony για το PlayStation 4, κάτι που σαφώς και οδήγησε σε άνοδο της εγκατεστημένης βάσης για τη νέα κονσόλα. Πως μεταφράστηκε αυτό όμως σε επίπεδο πωλήσεων software; Ας δούμε τα 10 πιο εμπορικά videogames για τον μήνα Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με την GfK Hellas.



1. PES 2016 (PS3)
2. FIFA 16 (PS3)
3. NBA 2K16 (PS4)
4. FIFA 16 (PS4)
5. NBA 2K16 (PS3)
6. Grand Theft Auto V (PS3)
7. PES 2016 (PS4)
8. Grand Theft Auto V (PS4)
9. Call of Duty: Black Ops 3 (PS4)
10. Minecraft PS3 Edition (PS3)

Σχόλια
- Η εποχικότητα του Δεκεμβρίου βοηθάει κυρίως τα πιο "εμπορικά" παιχνίδια της κάθε χώρας να πουλήσουν περαιτέρω αντίτυπα. Ως εκ τούτου είναι λογική η επικράτηση των PES 2016 και FIFA 16 για το PS3. Αποδεικνύουν δε πως η προηγούμενη  κονσόλα της Sony έχει ακόμη ενεργή εγκατεστημένη βάση στη χώρα μας.
- Το PES 2016 σημείωσε άνοδο 3 θέσεων τον Δεκέμβριο, ενώ το FIFA 16 του PS3 άνοδο 7 θέσεων!
- Το NBA 2K16 εμπίπτει στην πρώτη σημείωση και ως εκ τούτου επέστρεψε στη δεκάδα και μάλιστα στην τρίτη θέση με την έκδοση του PS4 και στην πέμπτη με την έκδοση του PS3.
- Το GTA V για PS3 παρέμεινε στη δεκάδα, ενώ επανήλθε και η έκδοση του PS4.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
15 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sephiroth
    • Μου κάνει εντύπωση πάντως που παιχνίδια όπως το Rise of the Tomb Raider, Halo 5 και Forza 6 δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο Top 10.

    • Axreios
    • Έχει καταντήσει γραφικό όπως το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης αλλά έλεος με τα ποδοσφαιρομπασκετάκια

    • Nti2012
    • Συγγνώμη ρε μεγαλε που δεν σε ρωτησαμε... Την επομενη φορα θα αγορασουμε κατι που αρεσει σε εσενα...

    • DevilSpawn
    • Στο Xbox One το δισκάκι έχει πεθάνει. Ένα 10-20% κι αν, γνωστών, φίλων, κτλπ αγοράζουν δισκάκι είτε λόγο συλλεκτικής είτε λόγο του ότι δεν έχουν ''ταίρι''. Τώρα που υπάρχει και τρόπος να πουλήσεις το ψηφιακό παιχνίδι, με πλάγιους τρόπους, κανείς δεν αγοράζει εκτός store πλέον.

    • Whitey
    • Πραγματικά για τα πανηγύρια, ειδικά τη στιγμή που τιμές νέων τίτλων για το PS4 είχαν πέσει στα πατώματα. Κρίμα.

    • SuperNino
    • Λες και στο εξωτερικό το top 10 είναι διαφορετικό. Εδώ που πεφτουμε από τα σύννεφα καθέ μήνα είναι τρομερό.Όποιος πέρνει κονσόλα αυτά τα παιχνίδια θέλει να παίζει, αν ήθελε κάτι ψαγμενο όπως γράφουν μερικοί να παίξει με κανά επιτραπεζιο παιχνίδι. Μπορώ να προτείνω άπειρα.

    • bahamut zero
    • Φιλε SuperNino θα διαφωνησω. Εδω δε λεμε γιατι δεν εμφανιζονται ψαγμενοι τιτλοι στα charts αλλα γιατι δεν εμφανιζονται γνωστοι triple A τιτλοι

    • periklis
    • Παιζει να ειμαστε η μονη χωρα που ακομη στηρίζουμε τo pro evolution........

      κολλήματα....οπως και στις εκλογές....εδω δε ντραπηκαν καποιοι να ψηφισουν Γιωργάκη Παπανδρέου!
      Δε θα αγοραζαν το Pro οι αιωνιοι πιστοι του?

      Παντως το βρισκω λογικο το χω ξαναπει να εχουν επιτυχια τα αθλητικα παιχνιδια γιατι εχουν αντοχη στο χρονο και δινει πιο ευκολα κανεις τα χρηματα του νιωθωντας και ξεροντας οτι το παιχνιδι δεν ειναι για 5 ωρες η ενα μηνα το πολύ μονο...

    • GamingFun
    • Τουλάχιστον από ότι φαίνεται το PS3 δεν φαίνεται (ή τουλάχιστον αρνείται) να πεθαίνει.
      Είναι παρήγορο για εμένα, μιας και μου δείχνει ότι ακόμη πολύς κόσμος δεν μπορεί ή δεν θέλει να αποκτήσει ακόμα κονσόλα "νέας γενιάς" (φαντάζομαι πως ο χαρακτηρισμός αυτός, είναι άστοχος μετά από τρία χρόνια κυκλοφορίας τους, και ειδικά τώρα που ακούγονται διάφορες φήμες και διάφορα σενάρια για το PS5!!!).
      Με συμφέρει η εξήγηση που δίνω για να μη νοιώθω και μόνος...

*