Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Ιούλιος 2016

O Ιούλιος είναι ο μήνας που ακολουθεί το...χαμό της Ε3 και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι κυκλοφορίες που ορίζονται για τότε είναι ελάχιστες. Κάτι τέτοιο συνήθως σημαίνει πως σε επίπεδο πωλήσεων, οι τίτλοι που ξεχωρίζουν είναι είτε τα πιο σημαντικά releases των περασμένων μηνών, είτε κάποια παιχνίδια που πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές, λόγω κάποιας προσφοράς. Όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια του άρθρου, οι πωλήσεις για τον μήνα Ιούλιο παρουσιάζουν αυτήν ακριβώς την εικόνα: οι τίτλοι είναι οι ίδιοι, τα formats κλασικά και το Uncharted 4: A Thief's End διατήρησε τη δυναμική του.



1. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
2. Uncharted 4: A Thief's End Special Edition (PS4)
3. Pro Evolution Soccer 2016 EURO 2016 (PS3)
4. Grand Theft Auto V (PS3)
5. Grand Theft Auto V (PS4)
6. NBA 2K16 (PS4)
7. Pro Evolution Soccer 2016 EURO 2016 (PS4)
8. NBA 2K16 (PS3)
9. FIFA 16 (PS4)
10. Minecraft PS3 Edition (PS3)

Σχόλια
- To Uncharted 4 διατήρησε την πρωτιά με την απλή έκδοση. Η συλλεκτική που βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα εκτός δεκάδας, επανήλθε.
- Το UEFA Euro έχει πάρει τη θέση του PES στη δεκάδα της GfK με δύο παρουσίσες (PS4, PS3) στα πιο εμπορικά games για τον μήνα Ιούλιο.
- H PS3 έκδοση του PES 2016 EURO παρέμεινε πιο εμπορική από αυτή του PS4 για άλλον ένα μήνα.
- Το Grand Theft Auto V συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του με παρουσία στο Top 10 και με τις δύο εκδόσεις των συστημάτων PlayStation για άλλον ένα μήνα.
- To ΝΒΑ 2Κ16 διατήρησε και τα formats του PlayStation στην κορυφαία δεκάδα και μάλιστα με άνοδο θέσεων και στις δύο περιπτώσεις.
- Το Overwatch δεν άντεξε τελικά την πίεση και βγήκε εκτός δεκάδας, μετά από παρουσία δύο μηνών.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Savatage80
    • Τρένο πήγε ο "Αχαρτογράφητος" με τα ελληνικά του :):):)!!!
      Και με δύο εκδόσεις!
      Είμαι πολύ περίεργος πάντως να δω αν θα την παλέψει και τον Αύγουστο να παραμείνει πρώτος ο Nathan που έχουμε την κυκλοφορία του WoW!

    • JDraKe
    • Χαίρομαι πολύ που το Uncharted τα πάει τόσο καλά!
      Ελπίζω να αντήμειψε αυτό την Sony που έβαλε ελληνικά στο παιχνίδι :)

*