Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Ιούνιος 2016

O Ιούνιος είναι ο μήνας της Ε3 και όπως είναι λογικό, το μυαλό των gamers ήταν στις νέες ανακοινώσεις των εταιρειών του χώρου. Ωστόσο, επειδή υπήρχαν κυκλοφορίες εκείνη την περίοδο, αλλά υπήρχαν και αρκετά παιχνίδια που έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό και ίσως οι καταναλωτές να μην τα είχαν προμηθευτεί, όπως θα δείτε και στη δεκάδα που ακολουθεί, τα πράγματα κινήθηκαν σχεδόν αναμενόμενα. Το Uncharted 4: A Thief's End διατήρησε τη δυναμική του παραμένοντας για άλλον ένα μήνα στην κορυφή, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως και το Overwatch κατάφερε να παραμείνει ζωντανό μέσα στο χαμό των κλασικών "κατοίκων" της δεκάδας. Δείτε στη συνέχεια λοιπόν τα 10 πιο εμπορικά videogames στην Ελλάδα για τον μήνα Ιούνιο και διαβάστε στο τέλος τα σχόλιά μας!



1. Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
2. Pro Evolution Soccer 2016 EURO 2016 (PS3)
3. Grand Theft Auto V (PS4)
4. Pro Evolution Soccer 2016 EURO 2016 (PS4)
5. NBA 2K16 (PS4)
6. FIFA 16 (PS3)
7. Grand Theft Auto V (PS3)
8. FIFA 16 (PS4)
9. NBA 2K16 (PS3)
10. Overwatch (PC)

Σχόλια
- To Uncharted 4 διατήρησε την πρωτιά με την απλή έκδοση. Η συλλεκτική που βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη δεκάδα δεν βρίσκεται πλέον εκεί, κάτι απόλυτα λογικό αφού απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες που αγοράζουν τις πρώτες ημέρες.
- Το UEFA Euro ανέβασε αρκετά την παρουσία των ποδοσφαιρικών τίτλων, με τα PES 2016 και FIFA 16 να καταλαμβάνουν από δύο θέσεις στη δεκάδα (μία για το PS3 και μία για το PS4).
- H PS3 έκδοση του PES 2016 EURO παρέμεινε πιο εμπορική από αυτή του PS4 και για τον Ιούνιο.
- Το Grand Theft Auto V συνεχίζει να είναι μια τεράστια εμπορική επιτυχία και στην ελληνική αγορά. Για άλλον ένα μήνα διατηρείται στο Top 10 και με τις δύο εκδόσεις των συστημάτων PlayStation.
- To ΝΒΑ 2Κ16 επέστρεψε και με τα δύο formats στην κορυφαία δεκάδα με την έκδοση του PS4 να σημειώνει άνοδο 5 θέσεων και την έκδοση του PS3 να πλασάρεται στη θέση 9.
- Το Overwatch κατάφερε να πέσει κατά 5 θέσεις μεν, παρέμεινε στη δεκάδα με τα πιο εμπορικά παιχνίδια για δεύτερο μήνα δε.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Savatage80
    • Θα συμφωνήσω και εγώ ότι δικαίως το Uncharted 4 παραμένει στην πρώτη θέση για δεύτερο μήνα! Τώρα για το αν θα καταφέρει για καιρό ακόμα να είναι πρώτο το βλέπω λίγο δύσκολο γιατί φέτος FIFA & PRO θα κυκλοφορήσουν Σεπτέμβρη αμφότερα, με παρουσία και στις παλιές κονσόλες οπότε αν μέχρι Αύγουστο τα καταφέρει το Uncharted θα είναι μια χαρά, μετά θα αναλάβει η στρογγυλή θεά τα ηνία πιστεύω!

    • Savatage80
    • Διαβάζοντας το άρθρο για τις κυκλοφορίες του Αυγούστου μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω και για τον Αύγουστο που έχουμε το WOW οπότε δύσκολο το βλέπω το Uncharted να παραμένει πρώτο!!

*