Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Μάιος 2015

Ο Μάιος έφερε στην ελληνική αγορά πάρα πολλά νέα games όπως το Witcher 3, το Wolfenstein: The New Blood, το Project CARS, το Splatoon και το Ultra Street Fighter 4 στο PS4. Η GfK Hellas ανέλυσε τα δεδομένα και δημιούργησε το σχετικό πίνακα που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια. Σε αυτόν επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η κυριαρχία των PlayStation formats, η πλήρης απουσία οποιουδήποτε Xbox τίτλου, αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία του GTA 5 σε όλες τις εκδόσεις του. Δείτε τη δεκάδα των πιο εμπορικών video games στην Ελλάδα για τον μήνα Απρίλιο, καθώς και μερικά σχόλιά μας.



1. The Witcher 3: Wild Hunt (PS4)
2. Grand Theft Auto V (PS3)
3. Grand Theft Auto V (PC)
4. Minecraft: PS3 Edition (PS3)
5. NBA 2K15 (PS3)
6. Grand Theft Auto V (PS4)
7. PES 2015 (PS3)
8. The Witcher 3: Wild Hunt (PC)
9. PES 2015 (PS4)
10. Gran Turismo 6 (PS3)

Σχόλια
- Εκτός δεκάδας έμεινε οριακά το Project CARS, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμη και σε αγορές όπως η ελληνική, υπάρχει περιθώριο για νέα franchises.
- Το Mortal Kombat X θα μπορούσε να βρίσκεται και για δεύτερο μήνα σερί στη δεκάδα, αν προστίθονταν όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις.
- H έκδοση του Grand Theft Auto V για PS3 σημείωσε σημαντική άνοδο δύο θέσεων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αυτή του PC σημείωσε αντίστοιχη πτώση.
- Εντυπωσιακή είναι η πορεία του Minecraft στο PS3, το οποίο και ανέβηκε 4 θέσεις και μάλιστα σε ένα μήνα με πολλά νέα σημαντικά releases.
- Το PES 2015 για το PS3 σημείωσε πτώση 5 θέσεων, ενώ στη δεκάδα επανήλθε και η έκδοση του PS4.
- Μετά από 8 μήνες, το FIFA 15 βγήκε για πρώτη φορά από τον πίνακα του Top 10.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Έτσι ρε Geralt!!! Μου φαίνεται όλοι θα το ρίξουμε στο Minecraft μιας και δεν θα είναι εφικτό να αγοράζουμε συχνά games πια! :P

    • Harkyn
    • Grand theft auto σταθερη αξια στην Ελλαδα.Αν εβγαινε και port σε Ps3, ps vita θα ηταν και αυτα στο top 10 σιγουρα!Το αξιζει ομως γιατι ειναι μια παιχνιδαρα και μιση!

    • Pirederas
    • Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται στο ελληνικό top 10 το Minecraft εδώ και τουλάχιστον κάνα χρόνο, και μάλιστα η έκδοση PS3 (έχοντας εξαφανίσει την έκδοση Xbox360 από το top 10)!!! Πιο απλό είναι να το αγοράσει κανείς ψηφιακά, ούτε 500 ΜΒ δεν πιάνει στον HDD.

      Από κει και πέρα, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. PES και ξερό ψωμί. Τουλάχιστον δεν βγαίνει πια στο PSP ή στο PS2, αλλιώς θα βλέπαμε και αυτές τις κονσόλες στην ελληνική 10άδα.

    • Sephiroth
    • Μου κάνει τρομακτική εντύπωση κι εμένα Pirederas σχετικά με το Minecraft, δεν το περίμενα. Παρόλα αυτά, πολύ θετικό το μήνυμα και για το Project CARS που γράφω στις σημειώσεις, καθώς οριακά δεν μπήκε στη δεκάδα

    • goalzila
    • Ψιλοχαζή ερώτηση αλλά θα τη κάνω..Οι πωλήσεις των used τίτλων, από το public π.χ που είναι η μόνη μεγάλη αλυσίδα που δίνει used, υπολογίζονται;Και αν όχι δε θα χε ενδιαφέρον να δούμε που κυμαίνονται;

    • Sephiroth
    • Όχι, η έρευνα περιλαμβάνει μόνο αγορές, γιατί τυπικά το used είναι μεταπώληση, έχει δηλαδή ήδη υπολογιστεί η αγορά του σε πρώτη φάση.

    • Sephiroth
    • @valkongr, εξαρτάται τη βάση πάνω στην οποία κάνεις την κουβέντα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Sony, στην Ευρώπη δεν υπάρχει καν μάχη πέραν κάποιων βασικών χωρών. Στην Ελλάδα, αυτό που μαθαίνουμε είναι πως γενικά πάει καλά, αλλά σίγουρα με την εγκατεστημένη βάση που βλέπουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο Top 10 κάποιο non-AAA exclusive game.

*