Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

E3 2018: Συνέντευξη με την υπεύθυνη του PlayStation στη Μεσόγειο

*
Στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 2018 είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με την Liliana Laporte, γενική διευθύντρια του PlayStation για την Ιβηρική και τις αγορές της Μεσογείου. Η συνέντευξη ήταν ολιγόλεπτη, καθώς το στέλεχος της Sony είχε ιδιαίτερα πιεσμένο πρόγραμμα, ωστόσο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και το πως βλέπει η ίδια το θέμα του PlayStation στη χώρα μας.

Enternity: Έχουμε δει ήδη αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες του PlayStation στα ελληνικά, ενώ και το μενού της κονσόλας προσφέρεται και στη γλώσσα μας. Κοιτώντας τα νούμερα μετά από τις σχετικές επενδύσεις από πλευράς Sony, άξιζε όλη αυτή η διαδικασία; Έφερε δηλαδή τις έξτρα πωλήσεις που στοχεύατε όταν πήρατε αυτές τις αποφάσεις;
Liliana Laporte: H Ελλάδα είναι στις χώρες που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το PlayStation. Αν λοιπόν κοιτάξουμε το αποτέλεσμα, σίγουρα έφερε αυτά που περιμέναμε και έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό. Στοιχεία δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, αλλά αν θέλουμε να δούμε πχ. το τι κάναμε με το God of War στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Οπότε ήταν και για εμάς πιο εύκολο να δούμε οτιδήποτε παρόμοιο για το μέλλον.


E: Μπορείτε να μας πείτε για το ποιες θα είναι οι επόμενες σημαντικές κυκλοφορίες που θα πρέπει να περιμένουμε στη γλώσσα μας;
L.L.: Το επερχόμενο Spider-Man game θα έρθει με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ τα επερχόμενα PlayLink games θα έρθουν πλήρως localized στα ελληνικά. Δέσμευσή μας είναι να φέρουμε ολοένα και περισσότερες κυκλοφορίες στην ελληνική γλώσσα στη χώρα.



E: Ειδικά στα παιχνίδια της σειράς PlayLink βλέπουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά είτε σε επίπεδο φωνής, είτε σε επίπεδο υποτίτλων.
L.L.: Είναι ξεχωριστή και σημαντική η συγκεκριμένη κατηγορία. Ελπίζω πως όλα τα παιχνίδια που είδατε στη φετινή Ε3 θα έρθουν τουλάχιστον με ελληνικούς υπότιτλους και εργαζόμαστε με την ομάδα στο ελληνικό γραφείο για να δούμε ποια από αυτά μπορούν να έχουν και τα σχετικά voice overs.

Ε: Μιας και η συνέντευξη πήγε προς το θέμα των ελληνικών, θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια μια συνέντευξη που είχαμε πάρει από στέλεχος της Sony σχετικά με το θέμα και μας είχε πει πως είστε σε επαφή και με third party publishers για να μπει η γλώσσα μας σε ακόμη περισσότερες κυκλοφορίες (με στόχο τις υψηλότερες πωλήσεις).
L.L.: Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να πιέσουμε κανέναν ή να δώσουμε «γραμμή». Αυτό που μπορούμε να κάνουμε (και με την εμπειρία και τα στατιστικά που έχουμε πλέον) είναι να δώσουμε κάποιες συμβουλές, αλλά και να μοιραστούμε την εμπειρία μας στο θέμα. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο πρέπει να σημειώσω ξανά ότι στα των third parties μπορούμε μόνο να συμβουλέψουμε. Τίποτα παραπάνω.

E: Φανταζόμαστε δεν μπορείτε να μας πείτε περίπου για ποιες εταιρείες μιλάμε…
L.L.: Σε πρώτη φάση μιλάμε με τις εταιρείες, τα παιχνίδια των οποίων έχουν σημαντικά καλή εμπορική πορεία στην Ελλάδα. Μιλάμε κυρίως για first person shooters και ποδοσφαιρικά games.

E: Μια τελευταία ερώτηση, είχαμε ενημερωθεί πριν από 3 χρόνια περίπου πως θα πρέπει να περιμένουμε το PlayStation Now στη χώρα μας το 2017. Δεν είχαμε ποτέ κάτι επίσημο πάνω στο θέμα, μπορείτε να μας διαφωτίσετε;
L.L.: Θα σας πω απλά ότι ακόμη και σε μεγαλύτερες αγορές, όπως αυτή της Ισπανίας, το PlayStation Now δεν υποστηρίζεται ακόμη. Υπάρχει ένα business model που εξακολουθεί να δοκιμάζεται και μόλις θεωρήσουμε ότι η πρότασή μας είναι η κατάλληλη για την αγορά και την κοινότητά της, θα προχωρήσουμε. Αυτό μόνο μπορώ να σας πω προς το παρόν. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • paulgouv
    • Πλήρωσε μωρή Sony την μουλτικαλτσουραλ Ubisoft να βάλει τουλάχιστον ελληνικά στο AC Odyssey!!!

      • Sephiroth
      • Απ' όσο θυμάμαι, η Sony έψαχνε σε πρώτη φάση με την ΕΑ για να μπουν ελληνικά στο FIFA. Απλά δεν είναι στο χέρι της Sony να κάνει τίποτα. Αν η ΕΑ ή η Ubisoft δεν θέλουν, δεν θα μπουν ελληνικά ούτε με σφαίρες.

    • Tim of Heavens
    • Πρώτες προσπάθειες έγιναν με το Rise of the Argonauts. Στιγμές συγκίνησης με αναφορές σε ονόματα τύπου Agrios, Sveltos, Fotios, Gelios, Satiros. Το αποκορύφωμα είναι σε wall textures κιμωλία κρεμάλα το ''thanatos se Jason''. Έχω πάθει ταραχή.

*