Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Far Cry 5: Παιδεύοντας τον Dan Hay

Η Ubisoft είχε τη φαεινή ιδέα να μας αφήσει να συζητήσουμε με τον Dan Hay, τον επικεφαλής ουσιαστικά του Far Cry ως franchise, από το Far Cry 3 κι έπειτα τουλάχιστον. Αν και επισήμως θεωρείται Executive Producer, είναι πιο κοντά στη δημιουργική διαδικασία από όσο υπονοεί ο όρος, για αυτό και δηλώνει και Creative Director του Far Cry 5. Βρέθηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους για τα βραβεία BAFTA και διάλεξη σχετικά με το πώς μπορεί να αξιοποιούνται τα βιώματά μας, ως έμπνευση, για το παιχνίδι που σχεδιάζουμε. Μας συμπάθησε, μας μίσησε, δεν ξέρουμε, δεν ορκιζόμαστε. Εμείς μια φορά την ευχαριστηθήκαμε τη διαδικασία.Enternity: Ελπίζουμε να σας βρίσκουμε αρκετά καλά παρά τον αυτονόητο χαμό λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορίας μιας παραγωγής με το μέγεθος του Far Cry 5. Βέβαια, είστε εδώ και χρόνια πια ο «τύπος του Far Cry», οπότε, εικάζουμε, είστε και συνηθισμένος στην τρέλα. Την καλή την τρέλα.

Η σημερινή διάλεξη λοιπόν αφορά στην αξιοποίηση των προσωπικών εμπειριών των developers κατά τη δημιουργική διαδικασία. Προφανώς και δεν θα ζητήσουμε να επαναλάβετε τα πάντα, θα πούμε όμως ότι πραγματικά πιστεύουμε πως, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα κάθε φορά, οι developers, ως δημιουργοί και καλλιτέχνες, θα ήταν αδύνατο να αποφύγουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ακόμη και αν το έθεταν ως αυτοσκοπό. Παρά ταύτα, υπάρχουν θεματικές που μπορεί να αγγίζονται στιγμιαία σε games, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται κόπος για την εξερεύνησή τους. Και η βιομηχανία φαίνεται να αποφεύγει σταθερά κάποια θέματα, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες παραγωγές. Αν τα βιώματα δεν μπορούν να αποκλειστούν, πώς εξηγείται πως κάποια φαίνεται να αποφεύγονται, και σήμερα, συστηματικά;

Dan Hay: Είναι αρκετά ευρεία η ερώτηση και είναι δύσκολο να γνωρίζω πώς να την προσεγγίσω σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσω όμως να συμπυκνώσω τις σκέψεις μου. Για πολλά χρόνια ο κινηματογράφος και η τηλεόραση, και το ραδιόφωνο πριν από αυτά ήταν τα ώριμα μέσα με τα οποία μπορούσε να επικοινωνήσει ένας δημιουργός με το ευρύ κοινό. Και είχαν ωριμάσει σε σημείο που να τους επιτρέπει να εξερευνήσουν κάποια θέματα, χωρίς να χάνεται ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας του έργου. Πιστεύω ότι επειδή τα games είναι πολύ νεότερο μέσο συγκριτικά, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να πάρουν κάτι που είχαν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν ως λιγότερο σοβαρό και καθιερωμένο από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, —στα games προέχει η δράση κιόλας— και να αισθανθούν ότι μπορούν να προσεγγίσουν ιδιαίτερα θέματα μέσω αυτών.

Θεωρώ όμως πως τα games είναι αρκετά ώριμα πλέον, είναι πλέον μια πλατφόρμα έκφρασης που μπορεί να προσφέρει και διασκέδαση ταυτόχρονα, να δώσει στον παίκτη τη δυνατότητα να μπει σε κόσμους που αντικατοπτρίζουν μέρη της πραγματικότητας, έχουν στοιχεία της πραγματικότητας. Καθώς βελτιώνεται η τεχνητή νοημοσύνη, γίνεται καλύτερη δουλειά στα τοπία, είναι λογικό να δημιουργείται στον παίκτη η απαίτηση να έχουν άποψη οι άνθρωποι που συναντά στον εικονικό κόσμο, οι απόψεις αυτές να παραπέμπουν σε απόψεις που ακούγονται στον περίγυρό μας, να είναι ιστορίες που ενσωματώνονται δελεαστικές και ικανές να κρατήσουν προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά να είναι και η απόδοση αυτών τόσο λεπτομερής όσο μπορεί να είναι σε σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύω ότι παίκτες που αποζητούν κάτι τέτοιο έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και περιμένουν από εμάς να προσεγγίσουμε με προσοχή αυτές τις απαιτήσεις.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • PORTAL
  • Απο τα παιχνιδια που περιμενω. Για multiplayer ομως δεν ειπε τιποτα.

   • yaponvezos
   • Λογικό μιας και δεν το έβαλα στην κουβέντα. Είπα να μείνω σε πιο δημιουργικό και ιδεολογικό πνεύμα μιας και είχε εμφανιστεί για διάλεξη στα BAFTA.

  • T_K_L_L_LUIGI
  • Νομίζω ότι τον εντυπωσίασες με τις ερωτήσεις σου.Δεν θα μου έκανε έκπληξη στο επόμενο παιχνίδι ο κακός να είναι ένας μεγαλοδημοσιογράφος με το όνομα Vez los espresso.

   • yaponvezos
   • Για villain κάνω σίγουρα. Όλα κι όλα. Για άνθρωπος δεν ξέρω.

   • yaponvezos
   • Και για να ξέρεις βέβαια, δεν μου άρεσε που έβαλα τις αντιδράσεις του στις ερωτήσεις. Μου φαίνεται και λίγο φαιδρή η εντύπωση που μπορεί να δημιουργήσουν. Αλλά μου ζητήθηκε να κάνω full transcription χωρίς να πειραχτεί τίποτα και το πήγα έτσι. Αλλιώς ειδικά αυτά θα τα έκοβα. Ειδικά σε κείμενο κάθονται πιο στραβά σε σχέση με το μιλητό.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!