Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GC 2014: Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Δρόσο (Public)

*
Η Gamescom πέρασε και αποτελεί πλέον παρελθόν, αφήνοντας όμως αρκετές ανακοινώσεις για να έχουμε να συζητάμε. Από την αποκλειστικότητα (ή «αποκλειστικότητα») του Rise of the Tomb Raider μέχρι τις καθυστερήσεις κυκλοφοριών και από τα νέα πακέτα για τις δύο new-gen κονσόλες μέχρι και τα πολλά indie games που παρουσιάστηκαν. Θα ήταν λοιπόν παράλειψή μας να μην ακούσουμε την άποψη ενός ανθρώπου του λιανεμπορίου, όπως ο Αλέξανδρος Δρόσος που εργάζεται στη θέση του Product Manager για τα video games στην αλυσίδα καταστημάτων Public. Η συζήτηση έχει αρκετό ενδιαφέρον και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από τον παρακάτω player.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Harkyn
    • Έχουν κάνει πολύ καλη δουλεια στα public τα τελευταια 2 χρόνια στον gaming τομέα!Λίγο τις τιμες στα παιχνίδια θα τις ήθελα 5-10€ πιο φθηνά σε σχέση με τα υπολοιπα πιο μικρά καταστηματα.Αλλά και στα βιβλία-περιφερειακα τα πάνε εξαιρετικά.

    • 3nws1th5
    • 300 ευρω εχει ρε παυλο το wiiu premium και με παιχνιδι και οι ps4, xbox1 ξεκινανε απο 400 και πανε 500. Ποσο να πεσει πια το wiiu? Μια χαρα ειναι η τιμη του.

    • Sephiroth
    • Άποψή μου είναι πως με την τρέχουσα κατάσταση, πιο εύκολα θα πάρει κάποιος που έχει μαζέψει 300 ευρώ το PS4 ή το Xbox One, παρά το Wii U. Η τιμή της κάθε κονσόλας είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε εταιρείας. Το θέμα είναι αν ο καταναλωτής θα έδινε τόσα χρήματα για κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα αν είχα στην άκρη 300 ευρώ, να μαζέψω άλλα 100 και να πάρω PS4/Xbox One παρά Wii U. Αλλά μιλάμε για καθαρά προσωπική άποψη/στάση.

    • 3nws1th5
    • Παυλο εχω το wiiu day one και αργοτερα πηρα το ps4 (xbox1 δεν θα παρω). Wiiu ειχα παρει την premium εκδοση με το zombiu 420 ευρω(εννοειται δεν το μετανιωσα γιατι την εχω λιωσει την κονσολα), αλλα τωρα η premium wiiu με ενα παιχνιδι (που σημαινει παιρνεις την κονσολα και παιζεις απευθειας) εχει 300 ευρω. Το ps4 το κοστιζει 409 χωρις παιχνιδι. Που σημαινει οτι θες αλλα 50-70 ευρω ακομα για να αγορασεις game και να παιξεις. 300 vs 450... Οποτε ποσο να πεσει η τιμη του wiiu ακομα, στο κοστος? Εξαλλου η κονσολα δεν ειναι σε καμια περιπτωση τελειωμενη. Ξερεις πολυ καλα και εσυ οτι αναμενονται παρα πολλα games (1st party κυριως) για το wiiu (στα φορητα δεν το συζηταω και εκει στο 3ds ερχονται πολλοι τιτλοι -psvita dead?- ).

    • Sephiroth
    • Δεν είπα ότι δεν αξίζει το Wii U, μην μπερδευόμαστε.

      Είπα απλά ότι εγώ προσωπικά αν είχα τα 300 ευρώ δεν θα αγόραζα σε αυτή τη φάση την κονσόλα της Nintendo. Για μένα αυτό που μετράει είναι ότι πλέον για να αγοράσεις Wii U πάει να πει ότι ικανοποιείσαι μόνο με τα παιχνίδια της Nintendo. Τα περισσότερα σημαντικά third party δεν θα βγουν καν. Οπότε, στα 400 πχ παίρνω Xbox One και έχω και ένα game (FIFA 15) δωρεάν ή κάνω preorder και έχω και το Forza 5 και το FIFA 15. Με αυτή τη λογική περισσότερο το λέω. Δεν είναι μόνο η τιμή αγοράς. Μιλάμε για το θέμα του ότι αγοράζεις ένα σύστημα για βάθος χρόνου, για μια πενταετία.

    • Deathracer2009
    • Με εχουν σωσει τα public ειδικα σε παιχνιδια που εχουν χαμηλη τιμη. Αγορασα το DmC για 8 ευρω και δεν χρειαστηκε να δωσω ουτε cents παραπανω για τα μεταφορικα. Βεβαια τα παιχνιδια που εχουν βγει προσφατα ειναι τσιμπημενες οι τιμες αλλα γινονται και σε αλλα καταστηματα. Ουσιαστικα Day 1 παιχνιδια μονο απο Αγγλια η μεσω skroutz.

      Για τα μεταχειρησμενα δεν εχω γνωμη διοτι δεν αγοραζω, αλλα ακουω παραπονα οτι τα public αγοραζουν τα παιχνιδια σε τιμες χωμα που δεν ειναι καλο.

    • crucifier4kx
    • Καλή δουλειά τα Public με τα μεταχειρισμένα παιχνίδια και σε σχετικά καλές τιμές.Το σημαντικό βέβαια είναι τα day one και αρκετές προσφορές μέσω site.Άποψη μου βέβαια ,αρκετά παιχνίδια είναι υπερεκτιμημένα.

    • 3nws1th5
    • Για εμενα Παυλο χρονια τωρα επειδη η δυναμη της Νιντεντο ειναι στα first parties, αφου third parties (multiplatform αν θες) games βγαζει ελαχιστα (δεν ειναι κατι καινουριο, ισχυει απο εποχες Ν64) και λογω του οτι την ποιοτητα των παιχνιδιων της νιντεντο (προσωπικη αποψη) δεν την συνανταω ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου η αγορα στην εκαστοτε νεας κονσολα της νιντεντο που βγαινει γινεται DAY 1 και απλα αποφασιζω μετα, να αγορασω και αλλη μια κονσολα απο τις ανταγωνιστριες εταιριες. Προσοχη ομως, η αγορα δευτερης κονσολας δεν γινεται για τους multiplatform-third parties τιτλους, καθως το 99% αυτων βγαινουν στα pc's (και εχουν και καλυτερα γραφικα απο κονσολες και στοιχιζουν πιο οικονομικα).

      Υ.Γ. Δεν ειπα οτι ανεφερες οτι δεν αξιζει η αγορα wiiu, απλα η ενσταση μου ειναι στην αξιωση εκ νεου πτωσης της τιμης του συστηματος (γιατι δεν την ξεπουλαει, αλλα την πουλαει στηριζομενη στο γεγονος -θα με θυμηθειτε- οτι εχει πολλα παιχνιδια-διαμαντια να δωσει το wiiu).

    • Sephiroth
    • Συμφωνώ 100% ότι την ποιότητα των first parties της Nintendo δεν την συναντάς πουθενά. Αυτός είναι και ο λόγος που παρά τις χαμηλές πωλήσεις, τα συστήματά της ΟΛΑ έχουν συνοδευτεί από ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΕΣ. Το ζήτημα είναι ότι βάσει ανταγωνισμού, τα χρήματα που θέλει αυτή τη στιγμή το Wii U είναι αρκετά. Αυτό είναι το point μου :)

    • 3nws1th5
    • Οσον αφορα τωρα τους third party τιτλους η νιντεντο ανεκαθεν εχει θεμα. Παλαιοτερα το θεμα ηταν η ιδια η νιντεντο και οι αξιωσεις-πολιτικες-παραξενιες της, που ειχε στις αλλες εταιριες για να εκδοσει τιτλους τους στην κονσολα της (βλεπε square soft -τοτε- και πως εχασε τo ff7 που τελικα πηγε στην τοτε νεα στο χωρο sony και βγηκε πολυ οφελημενη). Εσχατως (wii - wiiu) το θεμα για την ελλειψη thιrd parties τιτλων ειναι και το ιδιο το hardware των consoles της νιντεντο (και αλλοι λογοι φυσικα που εχει να κανει με κερδοφορια και πωλησεις των τιτλων) που υπολειπεται αισθητα των ανταγωνιστων της και θα πρεπει οι εκαστοτε εταιριες να κανουν downscaling κ.α.. Και αυτα τα αναφερω γιατι ΕΑΝ η νιντεντο ειχε και third parties τιτλους τοτε θα αγοραζε καποιος μονο την κονσολα της και δεν θα ψαχνοταν και για αλλη κονσολα για να καλυψει αυτο το κενο.. Επιπροσθετα η τεραστια επιτυχια του wii οφειλοταν κυριως στους casual gamers οι οποιοι πηραν το wii γιατι ηταν κατι τελειως διαφορετικο τοτε (απο αποψη motion gaming) σε σχεση με τις λοιπες εταιριες, οι οποιες να σημειωθει οτι πηγαν να την μιμηθουν (kinect - psmove). Εν κατακλειδι πιστευω οτι θα πρεπει η νιντεντο να αλλαξει ροτα (να αφησει την δημιουργικοτα στον τροπο αλληλεπιδρασης του παικτη με το παιχνιδι) και να στραφει στην δημιουργικοτητα στο σχεδιασμο των παιχνιδιων και ασφαλως να βγαλει κονσολα με εφαμιλο hardware των ανταγωνιστων της. Γιατι μην ξεχναμε οτι τα λεφτα που επενδυθηκαν-δαπανηθηκαν (οπως θελετε πειτε το) απο την research and developement team της νιντεντο για το χειριστηριο του wiiu ειναι παρα πολλα και για αυτο Παυλο δεν εχω την αξιωση σε πτωση τιμης του συστηματος.

      Υ.Γ. Ξεχασα να το αναφερω παραπανω, συγχαρητηρια για την συνεντευξη.

    • Sephiroth
    • Thanks a lot αρχηγέ. Ευελπιστώ να βρίσκω περισσότερο χρόνο για τέτοια θέματα από εδώ και πέρα που μου αρέσουν και πολύ περισσότερο και έχουν και περισσότερο νόημα (εκτιμώ) για τον αναγνώστη :)

    • mysterious
    • @Sephiroth:

      "Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα αν είχα στην άκρη 300 ευρώ, να μαζέψω άλλα 100 και να πάρω PS4/Xbox One παρά Wii U. Αλλά μιλάμε για καθαρά προσωπική άποψη/στάση."

      Καθαρα λογικη αποψη Παυλο.Στα 10 ατομα τα 9 θα πηγαιναν για PS4/XBOX ONE για να απολαυσουν τα αμετρητα multiplatform.Και μην αναφερει καποιος το PC,για κονσολες μιλαμε.

    • 3nws1th5
    • Το ανεφερα εγω φιλτατε παραπανω και πριν το πεις εσυ. Δεν υπαρχει κανενας απολυτως διαχωρισμος. Οτι μεσα εχει ευκαιρα ο καθενας χρησιμοποιει για τα games...

*