Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Graeme Jennings: Μιλώντας για το Halo SA

H απόπειρα της Microsoft να μεταφέρει το Halo franchise σε όλα τα διαθέσιμα formats ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, με την κυκλοφορία του Halo: Spartan Assault σε εκδόσεις για Xbox 360 και Xbox One. Καλύψαμε τον τίτλο με το σχετικό review που έγινε για την έκδοση του Xbox 360, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με τον Graeme Jennings της 343 Industries, έτσι ώστε να λύσουμε κάποιες απορίες σχετικά με την έκδοση του οικιακού συστήματος της Microsoft.



Enternity: Φανταζόμαστε πως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο να μεταφέρετε το σετ εντολών ελέγχου από τα tablets και τα smartphones στο Gamepad του Xbox 360. Συναντήσατε όντως κάποιο σημείο που να σας προβλημάτισε;
Graeme Jennings: To είχαμε δουλέψει το συγκεκριμένο κομμάτι, το είχαμε στο μυαλό μας και έτσι δεν μας προβλημάτισε κάτι. Έτσι κι αλλιώς ο τίτλος είναι ιδανικός και για εντολές μέσω της οθόνης αφής και για χειριστήριο, οπότε η απάντηση είναι πως όχι, δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα.

E: Γνωρίζουμε ότι στο κομμάτι της ανάπτυξης έχει εμπλακεί και η Vanguard Entertainment. Σε τι επίπεδο συμπλήρωνε η μία εταιρεία την άλλη;
GJ: Η Vanguard ανέπτυξε το βασικό πυρήνα του τίτλου, εμείς δώσαμε την τεχνογνωσία και τη μηχανή γραφικών, καθώς και όλη την εμπειρία γύρω από την ανάπτυξη τίτλων της σειράς Halo, έτσι ώστε να προσπεραστούν κάποια μικρο-προβλήματα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίβλεψη έγινε από την 343 και η δημιουργία από τη Vanguard, για να το καλύψουμε εντελώς γενικά.



Ε: Η διαδικασία προσέγγισης νέου κοινού, ευρύτερου κοινού, όπως αυτού που ασχολείται με games σε φορητές συσκευές, πιστεύετε ότι ανοίγει ένας δρόμος για σημαντικά franchises που είναι μέχρι σήμερα «κλεισμένα» στη βιομηχανία του gaming;
GJ: Σε πρώτη φάση, όταν δουλέψαμε πάνω στη φορητή έκδοση, γνωρίζαμε ότι μεγάλο μέρος του κοινού θα είναι και παραδοσιακοί παίκτες που ήδη ξέρουν τη σειρά. Έχουμε ωστόσο και αρκετούς που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με τη σειρά. Πλέον με αυτή την προσθήκη είναι πιο εύκολο για κάποιον να πιάσει στα χέρια του ένα Halo και να διασκεδάσει. Ευελπιστούμε αυτό το κοινό να κάνει και το βήμα προς τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας και γνωρίσει και άλλα Halo games.

E: Θεωρείτε ότι αυτά τα spin-off games μπορεί να «ξενερώσουν» το φανατικό κοινό της σειράς; Μιλάμε για ένα αρκετά hardcore franchise και ίσως κάτι σε τόσο casual επίπεδο να μην ταιριάζει αρκετά στο μυαλό ορισμένων...
GJ: Δε διαφωνώ με το σκεπτικό, αλλά στην πράξη είδαμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Όταν κυκλοφόρησε η έκδοση για τα κινητά και τα tablets, αρκετοί fans ρωτούσαν αν θα το δουν σε πιο παραδοσιακά formats, όπως στο Xbox 360. Νομίζω δηλαδή ότι το κοινό απλά το ενδιαφέρει να παίξει ένα καλό game, όχι που θα το απολαύσει.



E: Υπάρχουν σκέψεις για άμεση διάθεση έξτρα περιεχομένου για τις νέες εκδόσεις;
GJ: Οι εκδόσεις Xbox 360 και Xbox One έρχονται με έξτρα υλικό, modes και όπλα, οπότε προς το παρόν οι παίκτες θα μπορέσουν να ασχοληθούν με νέο content. Για περαιτέρω, θα δούμε στο επόμενο διάστημα.


Αλλάζει όνομα η COSMOTE TV, αυτό είναι το νέο

 
Πρόσθεσε το Enternity.gr στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Vanguard Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*