Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

LEC Summer Finals 2019: Συνέντευξη με την Indiana “Froskurrin” Black

*
Παρακολουθήσαμε από κοντά τα LEC Summer Finals 2019 που έλαβαν χώρα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γάλης» στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια σύντομη συζήτηση με την caster Indiana “Froskurrin” Black. Σκαλίσαμε λοιπόν τις σκέψεις της για όσα περίμενε σε εκείνο το στάδιο από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, όσα θα ακολουθήσουν στους τελικού του Παγκοσμίου και άλλα. Καλή ανάγνωση.

Σταύρος Βέργος: Χαιρετούμε, είμαστε εδώ με την Frosk, είμαστε τους τελικούς του LEC στην Αθήνα. Χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας. Πώς ήταν η πρώτη σας χρονιά στο LEC;
Froskurrin: Μου έχουν κάνει περίπου 4 φορές αυτήν την ερώτηση σήμερα και η απλή αλήθεια είναι πως είναι απίθανη μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν ξέρω αν ο ενθουσιασμός μου αποτυπώνεται στη φωνή, αλλά το να δουλεύω με τις ομάδες, το κοινό, ζωντανά και εκτός αέρα, οι μεταδόσεις και το LEC είναι εμπειρία ζωής και το εννοώ αυτό με τον ειλικρινέστερο δυνατό τρόπο.

Σταύρος Βέργος: Θυμάμαι μια δήλωση... πέρυσι είπατε πως η δυνατότητα να κάνετε casting σε στάδιο ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθατε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκπληρώθηκε η ευχή;
Froskurrin: Α, ναι. Είναι τελείως διαφορετική εμπειρία σε σχέση με το LPL. Προφανώς η μετάδοση γίνεται σε δευτερεύουσα γλώσσα, συχνά θα δείχναμε, ας πούμε, σε ντουλάπα, όσο ήμασταν στην Αυσττραλία. Και ύστερα, στην Κίνα, ενώ ήμασταν στο χώρο της εκδήλωσης, δεν πηγαίναμε σε άλλους χώρους και είναι τελείως διαφορετική εμπειρία να μιλάς σε κοινό, να αλληλεπιδράς με κοινό που αντιδρά σε ό,τι κάνεις και ό,τι λες, αυτού του τύπου η ενε΄ργεια. Η εμπειρία στο Βερολίνο είναι απίθανη μέχρι τώρα. Έχει και τα μειονεκτήματά της βέβαια. Αντιμετώπισα αρκετά έντονο πρόβλημα με τρακ στην αρχή μου στο LEC, οπότε κάτι έδινα, κάτι έπαιρνα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, αλλά αισθάνομαι καλά μέχρι τώρα και θα δούμε αν αυτό αλλάξει σε περίπτωση που βγω στην αρένα και είναι ασφυκτικά γεμάτη, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά αυτήν τη στιγμή.

Σταύρος Βέργος: Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για το σημερινό και τον αυριανό αγώνα;
Froskurrin: Πιστεύω ότι είναι αρκετα εύκολο να πω ότι θα έχουμε τελικό μεταξύ Fnatic και G2. Το θέμα είναι πως πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το ποιος θα κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι σήμερα διιότι βλέπω... υπάρχουν παράθυρα για νίκη της Schalke, πιστεύω ότι η Schalke αρέσκεται στο να παίζει 2v2 στο bot lane, συνήθως δεν διαλέγουν match-up που οδηγεί σε ήττα και ενώ οι Rekkles και Hyli είχαν φοβερή απόδοση κόντρα στους Perkz και Miky στη σειρά με τους G2 που έφτασε στο πέμπτο παιχνίδι, κέρδιζαν σε match-ups που κανονικά δεν έπρεπε να κερδίζουν, όπως στο Ezreal - Rakan σε εκείνο το Morgana game και αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει. Δεν έπρεπε να συμβεί σε Miky και Perkz και σίγουρα δεν θα συμβεί σε IgNar και Upset. Κι ενώ αποδίδω εύσημα σε Hyli και Rekkles για την προσέγγισή τους, παίζουν με πολύ πιο περιορισμένο champion pool σε σχέση με, νομίζω, όλους τους άλλους, οπότε πιστεύω ότι είναι μετρ ακόμη και των κακών match-ups καιι μπορούν να τα εκμεταλλευθούν, αλλά, σε τελική ανάλυση, αν οι IgNar και Upset παίξουν κλασικά, δεν πρέπει να χάσουν σε 2v2, σημαίνει ότι ο Hyli δεν μπορεί να καλύπτει χώρο και καθυστερεί σημαντικά όσα θέλουν να κάνουν οι Fnatic, πιστεύω αυτό είναι το άνοιγμα για την Schalke --και ξεκινά στο bot lane-- ωστόσο όλο αυτό θα αποδειχθεί απλά ενδιάμεση στάση για τους Fnatic που ύστερα πρέπει να έχουν το νου τους στη ρεβάνς με του G2 στον τελικό.

Σταύρος Βέργος: Βλέπω ότι πριν το MSI αξιολογούσατε τους G2 χαμηλότερα από τους Fnatic, δεν θυμάμαι ακριβώς το λόγο αλλά ήταν κάτι του τύπου οι G2 δεν παίζουν στο πλήρες το δυνατοτήτων τους. Αισθάνεστε ότι οι Fnatic μπορούν να εντοπίσουν αδυναμία, αδυναμία στη νοοτροπία των G2 ώστε να προσπαθήσουν να κερδίσουν το παιχνίδι;
Froskurrin: Νομίζω πως, στην παρούσα, αν δεις τις καλές στιγμές και των δυο ομάδων, οι G2 έχουν φτάσει περίπου στο ιδανικό τους, αν αυτό βγάζει νόημα, πολλές από τις τρύπες των G2 στο MSI προέκυπταν από το ότι Perkz και Miky δεν συνδυάζοντταν το ίδιο αποτελεσματικά και σταθερά, δεν είχαν το χρόνο για να αναπτύξουν συνέργειες όπως οι Fnatic. Τώρα που είμαστε προς το τέλος του χρόνου, νομίζω ότι ο Perkz έκανε σίγουρα πράξη την υπόσχεσή του να γίνει το καλύτερο ADC στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι είναι με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος, αλλά είναι καλύτερος από άλλους όπως οι Rekkles και Upset. Νομίζω ότι  το LEC έχει φτάσει σε σημείο που αν δεν έχεις κουρφαίου επιπέδου ADC δεν έχει ελπίδα σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν αρκεί να έχεις έναν καλό mid-laner και νομίζω πως οι τρεις ADC που έχουν ξεχωρίσει το αποδεικνύουν αυτό. Το θέμα είναι ότι έχει αυτή τη συνέργεια με τον Miky ο Perkz, αυτήν την ποιότητα που δεν μπορείς να προσδιορίσεις, αλλά και  ευελιξία του champion pool και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι ως θρυλικός mid-laner. Τώρα πιστεύω ότι οι G2 έχουν καλύψει όλες τις αδυναμίες τους. Εξακολουθούν να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο παιχνίδι τους... άλλωστε κάνουν πλάκα και οι ίδιοι λέγοντας ότι μερικές φορές τυχαίνει Claps, μερικές φορές τυχαίνει Craps. Νομίζω ότι το είδαμε ξεκάθαρα αυτό σε αυτή τη σειρά στα πρώτα τρία παιχνίδι των G2 με τους Fnatic, ενώ, ας πούμε, οι Fnatic δεν είχαν την ίδια διακύμανση. Είναι πολύ σταθεροί σε αυτό που κάνουν, ακόμη και αν ο κόσμος πιστεύει ότι οι Hyli και Bwipo αποδίδουν ανάλογα με το πού φυσά ο άνεμος, αλλά το σχέδιο δεν αλλάζει ποτέ. Τη διαφορά την κάνει το αν οι Fnatic προηγήθηκαν νωρίς. Αν ναι, τότε το παιχνίδι των Hyli και Bwipo λειτουργεί μια χαρά. Αν όχι, συνήθως δεν προσαρμόζονται και επιμένουν στα ίδια, δεν έχουν  προβάδισμα σε gold για στήριγμα και ξαφνικά ο Hyli δείχνει να είναι σε κακή μέρα, είναι 1/7. Νομίζω ότι η βάση είναι πάντα σταθερή.
 
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!