Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Uncharted 4: Συνέντευξη με τον Troy Baker

*
Το ταξίδι μας στη Ρώμη για το Uncharted 4: A Thief’s End έκλεισε με μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα στο Enternity. Ο Troy Baker, ο ηθοποιός που δίνει σάρκα και οστά στον αδερφό του Nathan Drake, τον Sam Drake, μας μίλησε για την εμπειρία του και για το πόσο ενθουσιασμένος ήταν μετά το τέλος της διαδικασίας του capturing. O Troy Baker είναι ιδιαίτερα γνωστός στους φανατικούς (και παρατηριτικούς) gamers, αφού έχει δώσει τη φωνή του σε πάρα πολλούς γνωστούς και αγαπημένους χαρακτήρες όπως ο Booker DeWitt στο BioShock Infinite, ο Delsin Rowe στο inFAMOUS: Second Son, ο Joel στο The Last of Us, ο Joker στο Batman: Arkham Origins, o Two-Face στο Batman: Arkham Knight, ο Talion στο Middle-earth: Shadow of Mordor, ο Jack Mitcherll στο Call of Duty: Advanced Warfare, o Snow στο Final Fantasy XIII, o Pagan Min στο Far Cry 4 και ο Gul’dan στο World of Warcraft: Warlords of Draenor. Ακόμη, έχει συμμετάσχει στην μεταφορά γνωστών ιαπωνικών anime στην αγγλική γλώσσα, όπως τα Basilisk, Trinity Blood, Fullmetal Alchemist και Naruto: Shippuden. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, είχαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να τον ρωτήσουμε σε ένα σετ ερωτήσεων-απαντήσεων που επιμελήθηκε κυρίως ο αρχισυντάκτης του site, Μάνος Βέζος.



Enternity: Κρίνοντας από τις προηγούμενες δουλειές σας, δεν κολλάτε απαραίτητα με μεγάλα games και χαρακτήρες, αλλά είσαστε ανοιχτός σε κάθε πρόκληση: μικρή ή μεγάλη. Που ακριβώς τοποθετείτε το ρόλο του Sam στην παραπάνω πρόταση;
Troy Baker: Τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, θεωρώ το ρόλο του Sam τεράστια υπόθεση. Επαγγελματικά, μιλάμε για έναν ήρωα του Uncharted, ενός από τα πιο σημαντικά videogames των τελευταίων δεκαετιών. Σαφώς και δεν είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά είναι ένας εξίσου σημαντικός χαρακτήρας στην ιστορία, οπότε είναι ιδιαίτερα μεγάλο το challenge. Προσωπικά, το Uncharted ήταν από τα παιχνίδια που με ώθησαν να θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά. Ήμουν απλά ηθοποιός, αλλά δεν είχα ακόμη στραφεί στην αγορά των videogames. Όταν έπαιξα για πρώτη φορά παιχνίδι της σειράς Uncharted είπα μέσα μου «θέλω να συμμετέχω, θέλω να κάνω κάτι τέτοιο, να δουλέψω με αυτά τα άτομα που φτιάχνουν αυτό το game». Κοιτώντας τα τώρα, 10 χρόνια μετά, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έχω δουλέψει με αυτή την ομάδα σε παιχνίδια όπως το The Last of Us ή να κάνω τον αδερφό του Nathan Drake σε ένα Uncharted. Άρα, για να κλείσω, είναι τεράστιας σημασίας για μένα η συμμετοχή μου στο Uncharted 4.

E: Έχετε ξαναδουλέψει με τον Nolan North πριν το Uncharted 4; Είσαστε και οι δύο ιδιαίτερα σημαντικά ονόματα στο κομμάτι του game voice, ωστόσο πρέπει να είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε σε τέτοιο βαθμό.
T.B.: Έχω εμπλακεί σε διάφορα projects με τον Nolan, αλλά με τη λογική του ότι έκανα κάτι που δεν μπορούσε να κάνει αυτός ή έκανε αυτός κάτι που δεν μπορούσα να κάνω εγώ. Είναι όμως, όντως, η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε τόσο στενά, δουλεύουμε μαζί για τόσες ώρες.

E: Αναμειχθήκατε με το project του Uncharted 4 από την πρώτη στιγμή; Πριν ακόμη αποφασίσει η Naughty Dog την όποια σημαντική αλλαγή πλεύσης; Πως είδατε όλες τις αλλαγές αυτές;
T.B.: Όχι, άρχισα να ασχολούμαι με το project μετά την οριστική, τελευταία, αλλαγή, όταν και ξαναγράφτηκε η ιστορία, άλλαξαν οι χαρακτήρες. Ο Neil Druckmann με ειδοποίησε ότι θέλει να με βάλει στην ομάδα, γιατί ήξερα τον χαρακτήρα, την ιστορία, το franchise, είχα παίξει τα προηγούμενα games. Ήθελε, γενικότερα, κάποιον να μπορεί να μπει στο πετσί του ρόλου ενός τόσο σημαντικού χαρακτήρα όσο ο αδερφός του Nathan Drake.

E: Έχοντας κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο The Last of Us και έχοντας δουλέψει ξανά με την ίδια ομάδα και τον Neil Druckmann, τι είναι αυτό που φέρνετε μαζί στο Uncharted 4, από πλευράς creativity;
T.B.: O Neil είναι πάντα κοντά μου σε αυτά τα projects που δουλεύουμε μαζί. Ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Μονίμως προσπαθεί να βγάλει τον ηθοποιό από τη δική του προσωπικότητα και να τον κάνει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ρόλου του. Ο Neil είναι εξαιρετικός σε αυτό. Σε κάνει να σκεφτείς σαν τον χαρακτήρα. Να μπεις στη ζωή του. Κάτι τέτοιο έγινε και στο The Last of Us και νομίζω φάνηκε το πόσο καλή δουλειά έγινε κι εκεί. Τον σέβομαι απεριόριστα, γιατί σε καθίζει απέναντί του και σου λέει «δεν θα σου πω εγώ ποιος είναι αυτός ο χαρακτήρας που πρέπει να παίξεις, θέλω εσύ να μου τον παρουσιάσεις». Σε αναγκάζει να μπεις τόσο πολύ στο ρόλο, που πραγματικά από ένα σημείο και μετά χάνεσαι στην αφήγηση και την ιστορία της ομάδας του. Και μπορεί να συζητάει μαζί σου ασταμάτητα για το χαρακτήρα, γιατί κάνει κάθε πράξη, πως εμπλέκεται στην ιστορία.

E: Έχετε δουλέψει αρκετά σε διάφορες κατηγορίες της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας: games, anime, τηλεοπτικές ταινίες, CGI Films κτλ. Δουλεύετε ωστόσο περισσότερο με τα videogames. Σε τι οφείλεται αυτό; Σε κάποια ιδιαίτερη αγάπη στη συγκεκριμένη αγορά ή είναι κάτι άλλο;
T.B.: Σαφώς ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι γιατί μου προσφέρονται αυτές οι δυνατότητες για δουλειά, αλλά και σαν μέσο, πιστεύω πάρα πολύ στα videogames. Από την πλευρά του ηθοποιού, μου αρέσει που πρέπει να κάτσω σε ένα τραπέζι, να διαβάσω το σενάριο και να βοηθήσω στο να «χτιστεί» ένας χαρακτήρας. Πρέπει να έχεις και φαντασία για να δώσεις σάρκα και οστά σε κάτι που δεν είναι χειροπιαστό. Όπως είπε και ο Nolan North στην παρουσίαση που έγινε στην αρχή της εκδήλωσης, σε μια κανονική ταινία, θα φορέσεις μια στολή, θα πάρεις ένα όπλο στα χέρια σου, έχεις μια εξωτερική βοήθεια που λέμε. Μπορείς με όλα αυτά να πάρεις κάποια αίσθηση του χαρακτήρα σου, να έχεις μια βάση. Στα videogames δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά. Φοράς ένα κράνος, μια σειρά από αισθητήρες και πρέπει να δώσεις το 100% των συναισθημάτων σου για να γίνεις πειστικός και να δώσεις και στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να κάνουν το χαρακτήρα σου πειστικό στις εκφράσεις του. Είναι πάντως εξίσου σημαντικό το πόσο γρήγορα όλοι αυτοί οι αισθητήρες νιώθεις ότι δεν είναι πλέον ξένο σώμα πάνω σου. Εδώ είναι σημαντική και η βοήθεια του Nolan, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έμπειρος σε αυτό το κομμάτι. Τον παρακολουθούσα πως βοηθούσε τους πάντες πάνω στα γυρίσματα, μας έκανε σε κάθε διάλογο να αισθανόμαστε ότι ζούμε πχ. μια σκηνή έντασης, χωρίς να μας πιέζει να προσποιηθούμε τόσο έντονα. Σε ανθρώπους που δεν έχουν την εμπειρία του, κάτι τέτοιο είναι σωτήριο.



E: Ποιο ήταν το μεγαλύτερο challenge στο να μπείτε στο πετσί του ρόλου του Sam;
T.B.: Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το πως θα παίξω το ρόλο ενός χαρακτήρα που είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Nathan Drake, τη στιγμή που είμαι πιο νεαρός από τον Nolan. Στο σημείο που άρχισε να με προβληματίζει αυτό το γεγονός, ο Neil πέταξε και την κλασική του ατάκα «πως πιστεύεις ότι θα πρέπει να γίνει αυτό;». Σε όλα αυτά, θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι ο Sam λειτουργούσε και σαν πατρική φιγούρα για τον Nathan και το γεγονός πως απουσίαζε για 15 χρόνια. Στην πρώτη σκηνή που θα τους δείτε μαζί μετά την επανένωση, ο Sam προσπαθεί να κάνει τον Nathan ξανά να νιώσει την προστασία του, να γίνει και πάλι παιδί. Αλλά ο Nathan έχει μεγαλώσει πλέον. Και εδώ για άλλη μια φορά ήρθαμε μπροστά στη δυσκολία που έπρεπε ο Nolan να φανεί πιο νέος και εγώ πιο μεγάλος.

E: Η τελευταία μας ερώτηση έχει να κάνει με το πόσα πράγματα γνωρίζετε για το σενάριο πριν την έναρξη της διαδικασίας capturing.
T.B.: Λόγω του ότι μιλάμε για ένα project ιδιαίτερα σύνθετο, τα περισσότερα πράγματα τα μαθαίνουμε αναλυτικά στην πορεία. Ο Neil μου παρουσίασε τον χαρακτήρα, μου έδωσε κάποιες βασικές πληροφορίες για αυτόν και για την ιστορία στην αρχή και μετά μου παρουσίασε ορισμένα στάδια της περιπέτειας. Το πως θα φτάναμε σε κάθε ένα από αυτά είναι κάτι που το «χτίζαμε». Η ζωή είναι έτσι. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί στα επόμενα λεπτά ή στις επόμενες μέρες. Εδώ είναι και το σημαντικό κομμάτι του ότι δεν πρέπει να με απασχολεί τι θα συμβεί στο τέλος, αλλά γιατί συμβαίνει κάθε γεγονός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τι σημαίνει για εμένα/τον χαρακτήρα που παίζω στο Uncharted 4.

Διαβάστε επίσης
Uncharted 4 Rome Event: Photo Story
Στη Ρώμη για το Uncharted 4: A Thief's End
Uncharted 4: A Thief's End Review


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • greenkiller.13
    • Ενδιαφερουσα συνεντευξη παιδια!
      Παντως ο Troy Baker πραγματικα βρισκεται παντου xD Πιστευω δε θα απογοητευσει,ουτε αυτος,αλλα ουτε και κανα αλλο μερος του cast.Ξερουν τι κανουν εκει στη Naughty Dog

    • GamingFun
    • πρέπει να δώσω τα συγχαρητήρια και σε εσένα Παύλο και σε όσους επιμελήθηκαν αυτή τη συνέντευξη. Πιστεύω πως είναι μια απόδειξη του ότι πρέπει να "κολλήσει" μια ομάδα για να βγει άριστο το αποτέλεσμα.
      Οπότε και τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο εκτός από τη σκληρή δουλειά.

    • Sephiroth
    • H καλλιτεχνική φύση της συνεντέυξεως απαιτούσε σχεδόν παρέμβαση του Βέζου :D

      Τουλάχιστον το αποτέλεσμα ήταν καλό!

*