Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WοW: Συνέντευξη με τους Έλληνες των Method, Rogerbrown και Elserat

*
Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Γιώργο “Rogerbrown” Γεωργιάδη, Officer και βασικό μέλος των Method και τον Τάσο “Elserat” Ραφαηλίδη, healer των Method PogChamp, δύο Έλληνες που διαπρέπουν στο World of Warcraft. Μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους, μας είπαν για αυτά που τους αρέσουν στο νέο expansion, για τις αλλαγές που δεν τους συγκίνησαν και για τα πράγματα που θα άλλαζαν οι ίδιοι αν είχαν τη δυνατότητα.

Πως σας φαίνεται μέχρι στιγμής το Battle for Azeroth και οι νέες προσθήκες του, τα Warfronts και τα Island Expeditions;
Rogerbrown: Το BfA είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα expansion, με μερικές προσθήκες που δεν επηρεάζουν πολύ το παιχνίδι. Είναι καλό αλλά δεν έχει κάτι που να με εξιτάρει όπως ήταν για παράδειγμα το Mythic+ του Legion που ήταν κάτι σπουδαίο ή τα Garrisons του WoD που ήταν ΟΚ αλλά ήταν μια αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Απ’ όταν τα είχαν ανακοινώσει πέρυσι στην BlizzCon, τα Island Expeditions και τα Warfronts μού φάνηκαν σαν side content, κάτι που θα το δοκιμάσω αλλά δεν ήταν σαν τα Mythic+ που άλλαξαν τόσο το παιχνίδι. Τα Warfronts απ’ την αρχή που είχα δει το concept, είχα πολλές αμφιβολίες για το αν θα ήταν κάτι καλό που θα γουστάρεις να το κάνεις ή κάτι που θα πεις «ας το κάνω κι αυτό». Μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι το δεύτερο. Τώρα έχουν πει πως θα προσθέσουν μια επιπλέον δυσκολία που θα διαλέγεις για το guild σου, που ενδεχομένως να κάνει την εμπειρία των Warfronts πιο ωραία και διαδραστική καθώς, όπως είναι τώρα, είναι κάτι που μπαίνεις μέσα και από μόνο του σχεδόν τελειώνει.


Elserat: Για μένα το BfA ξεκίνησε με πολλή προσδοκία για κάτι το οποίο περίμενα πολύ, τα seasonal affixes, που πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή προσθήκη στο παιχνίδι. Όπως είπε και ο Roger, βλέπω πολλά πράγματα που επαναλαμβάνονται, πράγματα που δεν έχω hype για να τα κάνω. Τα Island Expeditions θα τα κάνω αν δεν έχει world quests με azerite και δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Το ίδιο ισχύει με τα Warfronts.

Πως σας φάνηκε το Uldir σαν πρώτο και εισαγωγικό raid του BfA εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα των προηγούμενων expansions;
Rogerbrown: Το Uldir σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό για πρώτο raid ενός expansion, αν το συγκρίνω με το Emerald Nightmare του Legion ή το Highmaul του WoD. Είχε μεγάλη ποικιλία στα mechanics των bosses που σε έκανε να μη βαριέσαι κατά τη διάρκεια του progression. Από άποψη δυσκολίας τα πήγαν πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά που το βγάλανε σε μία μέρα οι Exorsus. Αυτήν τη φορά ήταν ένα πολύ δυνατό raid με το τελευταίο boss να ζει παραπάνω από μία βδομάδα, ενώ συνήθως το πρώτο raid το τελειώνεις πολύ γρήγορα. Το μόνο θεματάκι στο σχεδιασμό ήταν με τον Fetid Devourer που το tuning ήταν λάθος, ένα φάουλ της Blizzard. Κατά τ’ άλλα και αισθητικά τα bosses ήταν πολύ καλά σχεδιασμένα. Ένα πρόβλημα που είχαμε πολλοί ήταν η πτώση των fps στα τελευταία τρία bosses, είχαμε lag και δεν μπορούσαμε να δούμε πράγματα κατά τη διάρκεια των fights. Γενικότερα ήταν ένα καλό raid, πολύ καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα.

Elserat: Για μένα το Uldir ήταν το δεύτερο εισαγωγικό raid που παίζω μετά το Emerald Nightmare καθώς ξεκίνησα να παίζω WoW κατά τη διάρκεια του WoD. Αυτό που έχω να πω ήταν πως είχα να ευχαριστηθώ ένα boss fight όπως ευχαριστήθηκα του G’huun από αυτό του Gul’dan. Παρ’ ότι έχει αρκετό RNG, πιστεύω πως είναι το δεύτερο καλύτερο boss fight που έχω παίξει στο WoW. Για μένα που παίζω healer, μου αρέσει που έχει αρκετά healing checks που πρέπει πετύχω, δηλαδή να healάρω το σωστό παίκτη, στη σωστή στιγμή. Τώρα, πέρα από το fight του G’huun, σαν raid το Uldir είναι δέκα φορές καλύτερο από το Emerald Nightmare.

Roger, πως σου φάνηκε η αλλαγή του master loot σε personal loot και πως σας επηρέασε ως Method;
Rogerbrown: Η γενική γνώμη των top guilds για αυτό το θέμα είναι αρνητική, εγώ θα έλεγα πως είμαι από τα άτομα που βλέπω και τα θετικά. Η αλλαγή αυτή σίγουρα αφαιρεί την επιλογή που είχε το guild για το που θα μοιραστεί το loot, κάτι που είναι εκνευριστικό, αλλά βλέποντάς το σαν Method πιστεύω πως το θετικό είναι πως πλέον δεν χρειάζεται να κάνεις 6-7 Heroic raids για να δώσεις το gear στα σωστά άτομα. Πάλι κάναμε split runs αλλά μειώθηκαν ιδιαίτερα, κάτι που φαντάζομαι ισχύει και για τα πιο πολλά guilds. Επιπλέον εκεί που ο ρόλος των alts ήταν να βοηθούν στο να «ντυθούν» οι mains, τώρα η λογική είναι να έχεις 2-3 alts με καλό gear και ίσως χρειαστούν και στο progress. Και αυτή η αλλαγή μου αρέσει καθώς αποκτούν πιο πολύ νόημα τα alts. Προτιμώ να έχω λιγότερα alts που να αφιερώνω χρόνο σ’ αυτά απ’ το να έχω πολλά και να παίζω μόνο τον main μου. Το άλλο θετικό της αλλαγής για μένα είναι πως επειδή παλιά ήμουν ο Master Looter του guild, τώρα έχω λιγότερο πονοκέφαλο για το πως θα μοιραστεί το loot (γέλια). Όχι πως πλέον δεν τυχαίνει να πρέπει να δώσουμε σε κάποιον loot απλά είναι πολύ πιο σπάνιο, κυρίως κατά τη διάρκεια του progress.

Elserat, στο BfA αφαίρεσαν τη δυνατότητα να αλλάζεις gear κατά τη διάρκεια του Mythic+ με τη λογική πως πλέον θα πρέπει να υπάρχει βάρος στην επιλογή σου για το gear με το οποίο θα τρέξεις το dungeon. Πιστεύεις πως το έχουν πετύχει αυτό με τη συγκεκριμένη κατεύθυνση;
Elserat: Μπορώ να καταλάβω γιατί κάνανε αυτήν την αλλαγή. Οι περισσότεροι παίκτες δεν μπορούσαν να κάνουν το gear swap και να πετύχουν το min-max που έβλεπαν να πετυχαίνουν οι high end παίκτες στα streams. Η δυσκολία αυτή προέρχεται από το σκοπό του gear swap που ήταν να γίνει ο σωστός συνδυασμός του κατάλληλου legendary με το κατάλληλο trinket μαζί με κάποιο cooldown και ταυτόχρονα οι παίκτες έπρεπε να καταφέρνουν να τα έχουν όλα αυτά διαθέσιμα μια συγκεκριμένη στιγμή κατά τη διάρκεια του dungeon. Μερικές φορές δεν μπορούσαν να το καταφέρουν αυτό οι μέσοι παίκτες, και γιατί δεν είχαν το gear αλλά και οι περισσότεροι δεν έμπαιναν στη διαδικασία να το κάνουν. Αν κάνεις απλά ένα +10 δεν θα κάτσεις ούτε να κάνεις gear swap, ούτε να αλλάξεις macros, απλά θα μπεις με τους φίλους σου και θα κάνεις το dungeon, τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ. Με την επιλογή να το αφαιρέσουν, σίγουρα πλέον έχεις ένα λιγότερο πράγμα να σκεφτείς. Αλλά, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αλλά. Όλο το Mythic+ και οτιδήποτε είχε να κάνει με το Mythic+ στις πιο ανταγωνιστικές περιπτώσεις και στα μεγαλύτερα κλειδιά είχε καλώς ή κακώς να κάνει με το gear swapping. Απ’ όταν ξεκίνησε αυτό το mode είχαμε μάθει πως συγκεκριμένο pull, χρειάζεται συγκεκριμένα items, συγκεκριμένα legendaries κατά τη διάρκεια του Legion. Πλέον, αφού δεν μπορείς να κάνεις gear swap πρέπει να πάρεις μια μέση οδό, με το gear σου να είναι μέτριο για τα πάντα. Π.χ. αν υπάρχει έστω και ένα fight στο dungeon που να χρειάζεται πολύ healing, πρέπει να παίξω με healing trinkets, όχι με DPS trinkets γιατί μπορεί να είναι μόνο ένα το fight αλλά θα πρέπει να healάρω. Και αυτό μου αφαιρεί τη δυνατότητα να προσφέρω το κάτι παραπάνω κατά τη διάρκεια του dungeon, κάτι που έκανε ολόκληρη τη διαδικασία πολύ πιο διασκεδαστική.Πως σας φαίνονται οι αλλαγές στο gear και η προσθήκη του Azerite gear;
Rogerbrown: Όταν το είχα δει κατά τη διάρκεια της beta, το Azerite μου είχε φανεί σαν μια καλή ιδέα, μια καλή εναλλακτική στα legendaries και στα tier sets, καθώς είχαν πει πως θέλουν να αφαιρέσουν τα tier sets κυρίως γι’ αυτούς που θέλουν να παίζουν Mythic+ και όχι raids, το οποίο εντάξει, είναι σεβαστό. Αυτό που δεν περίμενα να κάνουν και εντυπωσιάστηκα που το έκαναν και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα το αλλάξουν είναι πως το κάθε Azerite armor έχει στο πρώτο του ring θεωρητικά 4 επιλογές αλλά επί της ουσίας οι επιλογές είναι 2, κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω. Στην ουσία σου δίνει επιλογές για τα άλλα specs, αντί να έχεις 4 επιλογές για το spec που παίζεις. Αυτό νομίζω πως είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς λόγους. Περίμενα πως θα είχα 4 επιλογές για το spec μου που θα κλείδωναν και μετά, όπως γίνεται και με τα talents, αλλάζοντας spec θα είχα άλλες 4. Αν θες να αλλάξεις spec, είτε για να healάρεις ή να tankάρεις, θα πρέπει να κάνεις respec που κοστίζει σε gold και είναι μια διαδικασία κουραστική. Δεύτερον, περιορίζονται πολύ οι επιλογές σου. Αν σου πέσει αντικείμενο που δεν έχει καλά traits λες «τι είναι αυτό τώρα;». Πρέπει να κάτσεις να φαρμάρεις συγκεκριμένο αντικείμενο που έχει συγκεκριμένο trait. Αν είχες 4 επιλογές για το spec σου αντί για 2 τότε δεν θα έμπαινες σε αυτή τη διαδικασία. Στο 8.1 είπαν πως θα μπει ένα επιπλέον ring που θα έχει 2 επιλογές για το spec σου. Αυτό θα βοηθήσει αλλά δεν μου αρέσει αυτή η κατεύθυνση. Θα βοηθήσει γιατί σημαίνει πως θα βρίσκεις ευκολότερα ένα καλύτερο συνδυασμό traits. Πλέον όμως επειδή ειδικά στο πιο ανταγωνιστικό μέρος του community οι παίκτες που θέλουν να βρουν τον καλύτερο συνδυασμό που θα τους δίνει το καλύτερο DPS πάνε στο Raidbots.com, όπου βάζουν το gear τους και το site σου βρίσκει τον καλύτερο συνδυασμό. Αυτό στο Legion είχε ξεφύγει πάρα πολύ γιατί υπήρχαν τόσοι συνδυασμοί με τα tier sets και τα legendaries που γινόταν χαμός. Και ήλπιζα πως αυτή τη φορά το σύστημα θα ήταν πιο απλό. Βάζοντας ένα επιπλέον ring, θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο η διαδικασία του να κάνεις simulation για να βρεις το βέλτιστο συνδυασμό. Καταλαβαίνω γιατί το κάνανε αλλά θα προτιμούσα να κρατούσαν τα rings όπως ήταν και να δώσουν περισσότερες επιλογές σε κάθε spec. Αυτή η αλλαγή θα ήταν πολύ καλή και νομίζω πως και το community θα ήταν πολύ πιο θετικό προς το Azerite gear.

Elserat: Είναι μεγάλο θέμα πως πολλά από τα tier sets, τουλάχιστον στα classes που παίζω εγώ, είχαν μεγάλο πρακτικό αντίκτυπο. Π.χ. το tier set του Restoration Druid από το Nighthold ήταν ένα από τα καλύτερα tier sets που είχα ποτέ. Το πρώτο bonus έδινε mastery όταν χρησιμοποιούσες το Wild Growth και το δεύτερο ήταν πως κάθε φορά που healαρε το Rejuvenation είχες πιθανότητα να αποκτήσει άλλος ένας παίκτης Rejuvenation. Το θέμα ήταν πως το proc αυτό δεν ήταν random, ήταν smart heal, που το βλέπουμε συνήθως μόνο σε AoE spells, και σημαίνει πως αν κάποιος είχε ένα debuff ή ήταν χαμηλά σε health points, το proc θα έδινε προτεραιότητα σε αυτόν. Αυτό το bonus είχε πάρα πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο gameplay μου και βλέποντας πως δεν έχω πλέον αυτή την πληθώρα επιλογών σαν healer δεν μου αρέσει. Είμαι της άποψης πως είναι ωραίο να έχεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις. Μου αρέσει να πρέπει να διαλέγω το κατάλληλο εργαλείο για την αντίστοιχη περίπτωση.

Roger, φαίνεται πως δεν πολυσυμφωνείς με την απόσυρση των tier sets. Πιστεύεις πως δεν υπάρχει πλέον κέρδος από το να κάνεις raid αντί για ανάλογου επιπέδου Mythic+ dungeons;
Rogerbrown: Εμένα μου άρεσε που υπήρχαν τα tiers γιατί ήταν ένας επιπλέον τρόπος επιβράβευσης πως μπήκες στη διαδικασία να βρεις ένα guild, ένα raid group. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κέρδος να κάνεις raid. Αν δεν σου αρέσουν τα Mythic+ dungeons και σου αρέσει το κλίμα ενός guild, γι’ αυτό θα κάνεις πλέον ένα Heroic ή ένα Mythic raid. Εγώ είμαι αντίθετος γιατί πιστεύω πως βγάζοντας ένα κίνητρο όπως ήταν τα tier sets από το raid είναι σαν να βγάζεις ένα κίνητρο για να είσαι σε ένα guild ή να φτιάξεις ένα guild. Χάνεται η αίσθηση ενός community, δηλαδή του πάμε μαζί να κάνουν progress κ.τ.λ. και το παιχνίδι γίνεται πιο solo. Του στυλ, θα κάνω ένα LFR, να δω το raid και μετά θα μπω με 2-3 φίλους μου να κάνω Mythic+ και ως εκεί. Αυτό δεν μου αρέσει, δεν νομίζω πως αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση του WoW.

Πιστεύετε πως τα traits του Azerite armour καλύπτουν το κενό που άφησαν τα tier sets, τα Legendaries και τα Artifact weapons; Με το νέο σύστημα αισθάνεστε, όσον αφορά στο gameplay, πως ο χαρακτήρας σας είναι εξίσου δυνατός όπως στο Legion;
Elserat: Για μένα τα Legendaries, αν αγνοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα αποκτούσες, που ήταν πολύ κακός, ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα στο gameplay σου. Άλλαζαν τον τρόπο που έπαιζες και σου έδιναν εργαλεία για να κάνεις πιο ενδιαφέροντα τον τρόπο του παιχνιδιού σου. Τα traits του Artifact weapon ήταν πολύ πιο σημαντικά απ’ ό,τι είναι τώρα τα traits του Azerite gear. Από τα traits των classes που παίζω εγώ, το μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω είναι το Overflowing Mist του Mistweaving Monk. Θυμάμαι στο Legion το trait Dreamwalk, που έκανες ένα Regrowth, ένα Rejuvanetion και αυτά απλωνόντουσαν σε άλλα δύο άτομα. Αυτά ήταν πολύ ωραία traits και τώρα βλέπω πως δεν υπάρχουν πολλά αντίστοιχα πράγματα στο παιχνίδι που να έχουν εξίσου μεγάλο αντίκτυπο στο gameplay. Για μένα που παίζω κυρίως Mythic+ πιστεύω πως στο Legion είχες πολλές επιλογές και πράγματα να σκεφτείς. Το παιχνίδι ήταν πολύ διασκεδαστικό και για μένα είχε φτάσει στο peak του. Απ’ αυτά, σου έχουν πάρει πλέον τα μισά και δεν βλέπω το λόγο για τον οποίον το κάνανε. Ένιωσα την πρόοδο του χαρακτήρα μου όταν πήρα τα πρώτα καλά Azerite traits αλλά και πάλι δεν είναι πολλά αυτά που αλλάζουν το playstyle σου. Για παράδειγμα το trait του Restoration Druid, το Autumn Leaves, αλλάζει τον τρόπο που παίζει ο χαρακτήρας μου καθώς κάνει το Rejuvenation να healάρει περισσότερο αν είναι το μόνο HoT σε κάποιο target, και είναι ένα από τα πιο δυνατά traits του Druid, το πρόβλημα είναι πως σε αναγκάζει να παίξεις κόντρα στο κεντρικό playstyle του class. Για να κάνει spot healing Restoration Druid βασίζεται στο mastery του. Όσα περισσότερα HoTs έχεις, τόσο περισσότερο θα healάρει και το Regrowth και το Swiftmend. Από τη στιγμή λοιπόν που το δυνατότερο trait μου για raid healing με αναγκάζει να μην χρησιμοποιώ άλλα HoTs γιατί αλλιώς χάνω το value, κάπου βρίσκεσαι σε ένα δίλημμα, είναι μπέρδεμα. Απεναντίας στον Mistweaving Monk όταν πήρα το Uplifting Spirit trait, εκεί ναι, ένιωσα πως ο χαρακτήρας μου έγινε πιο δυνατός, το ίδιο με τον Discipline Priest, και το Rezan’s Fury.

Rogerbrown: Σίγουρα μετά το Legion και χάνοντας τα Artifact weapons, τα Legendaries και τα Tier bonuses, είναι μεγάλη διαφορά στο πως αισθάνεσαι τον χαρακτήρα σου. Όταν βγάζεις τόσα πολλά συστήματα από το παιχνίδι δεν είναι εύκολο να τα αντικαταστήσεις εύκολα. Πιστεύω όμως πως είχε ξεφύγει και λίγο το πράγμα. Θυμάμαι να βλέπω το damage break down του χαρακτήρα μου και να βλέπω 15 πράγματα που ήταν απλά passives και procs. Οπότε πιστεύω πως καλώς βγάλανε πολλά απ’ αυτά. Τώρα αισθάνομαι δυνατός με συγκεκριμένα Azerite traits, τα οποία δυστυχώς δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν. Το Primal Insticts για τον Hunter ή για τον Warrior, που μου αρέσει τώρα τελευταία, το Test of Might, είναι καλές περιπτώσεις που νιώθεις το αντίκτυπό τους σε ένα fight. Δεν υπάρχουν δυστυχώς πολλά απ’ αυτά καθώς και τώρα έχουμε πολλά passives ή πράγματα τα οποία υπάρχουν μεν αλλά δεν τα αντιλαμβάνεσαι κατά τη διάρκεια ενός fight.

Πως σας φάνηκε εσάς που πολλά abilities πέρασαν στο GCD (Global Cooldown);
Rogerbown: Σίγουρα οι αλλαγές στο GCD έχουν ενοχλήσει πολύ κόσμο και πιστεύω κάποια είναι καλά που τα άλλαξαν και κάποιες άλλες αλλαγές είναι πολύ αρνητικές για μένα. Δηλαδή εγώ σαν Beast Master Hunter δεν έχω πρόβλημα αν το Aspect of the Wild που είναι ένα Cooldown 2 λεπτών να κοστίζει και ένα GCD. Αλλά όταν έχεις το Beastial Wrath επίσης στο Global Cooldown, ένα ability που το πατάς κάθε 40 δευτερόλεπτα, εκεί αισθάνεσαι την αλλαγή και αφού έχεις παίξει τόσα χρόνια χωρίς το ability να είναι στο GCD είναι μεγάλη η διαφορά, είναι ενοχλητικό. Αλλά αυτό είναι και θέμα συνήθειας, αν και πιστεύω οποιοδήποτε Cooldown είναι κάτω από 1 λεπτό δεν θα πρέπει να είναι στο GCD, όταν μιλάμε πως είναι ένα ability που είναι απλά ένα buff πάνω σου. Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι το Exhilaration στο GCD. Βάζοντας defensive abilities στο GCD εκεί πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί το κάνανε αυτό. Θέλω να πω πως εκεί που πας να πεθάνεις και θες να πατήσεις το Exhilaration, αλλά είχες πρώτα πατήσει ένα damaging ability και δεν πρόλαβε να πατηθεί το πρώτο και πέθανες. Εκεί λες, γιατί να την κάνεις αυτήν την αλλαγή; Αυτό είναι σπαστικό. Τώρα είχαν παραπάνω abilities στο GCD που τα βγάλανε και πιστεύω πως θα βγάλουν και άλλα, θα υπάρξουν αλλαγές στο μέλλον. Πιστεύω πως βλέπουν πως αντιδρά και ο κόσμος με τα abilities και θα τα ξανακοιτάξουν στο επόμενο patch, είμαι σίγουρος.

Πως σας φαίνονται τα dungeons του BfA; Βλέπουμε περισσότερα mechanics πλέον στα dungeons και η ερώτηση είναι αν πιστεύετε πως βοηθούν αυτά τα mechanics κάποιον που παίζει κυρίως dungeons ώστε να προετοιμαστεί για το τι θα δει σε ένα raid;
Elserat: Τα dungeons, σαν design; Mechanics; Trash packs; Απίστευτα! Κατ’ αρχάς πλέον τα bosses έχουν mechanics που πρέπει να κάνεις. Δεν είναι σαν το Legion που τα mechanics ήταν one shot που χρειαζόταν συγκεκριμένο gear και abilities για να επιβιώσεις. Απίστευτα fights για healing. Ένα από τα καλύτερα fights που έχουμε τώρα είναι στο King’s Rest το 3ο boss. Αυτό το fight είναι σαν να κάνεις raid boss. Το έκανα +17 Tyrannical και ήταν πραγματικά σαν να κάνεις raid boss. Πρέπει να κάνεις soak, να βάζεις markers και να βάζεις μια γραμμή για το που πρέπει να κάθονται για να βγει το mechanic. Αυτό εγώ, τόσο καιρό που παίζω Mythic+ δεν έχει χρειαστεί να το ξανακάνω. Γενικότερα για μένα τα dungeons παίρνουν 10/10. Εκεί που έχω πρόβλημα είναι τα affixes.

Rogerbrown: Σίγουρα πιστεύω πως πολλά από τα mechanics που βάζουν στα dungeons σε προϊδεάζουν για το τι μπορεί να δεις στο raid. Για παράδειγμα στο Temple of Sethralis πρέπει να πάρεις τα orbs, να τα βάλεις στο κεφάλι για να ανοίξει η πόρτα για το τελευταίο boss και μετά βλέπεις παρόμοιο mechanic στο G’huun. Ενδεχομένως να δούμε παρόμοιους δανεισμούς και στα επόμενα raids από mechanics των dungeons. Δεν σημαίνει βέβαια πως είναι το ίδιο να παίζεις 5-man dungeon με το να είσαι με 20-30 άτομα ενός raid, αλλά βλέπω αυτήn τη φιλοσοφία. Συνήθως νομίζω πως δοκιμάζουν και πράγματα σε dungeons και βλέπουν πως αντιδρούν οι παίκτες σε συγκεκριμένα mechanics και αν αρέσει πολύ το βάζουν και σε συγκεκριμένα bosses.


Elserat, για πες μας για τις ενστάσεις που έχεις για τα affixes του Mythic+.
Elserat: Κατ’ αρχάς δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν το Infested είναι κάτι καλό ή κάτι κακό. Ίσως, και θέλω να τονίσω το ίσως, να μας φαίνεται κακό το Infested, επειδή έχουμε συνηθίσει να παίζουμε τα dungeons με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Αυτό που βλέπω εγώ και ακούω και απ’ αυτούς που παίζω μαζί αλλά και από το community, είναι πως το Infested έχει καταστρέψει αυτό που είχαν τα dungeons του Legion, δηλαδή τα μεγάλα pulls. Με το Infested είσαι αναγκασμένος να παίζεις πολύ πιο προσεκτικά, πιο συγκρατημένα, που πέρα από το πως μας φαίνεται εμάς που παίζουμε, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι και διασκεδαστικό για εκείνους που μας παρακολουθούν σε κάποιο τουρνουά όπως ήταν το MDI. Δηλαδή, πόσο διασκεδαστικό είναι να μας βλέπουν να κάνουμε συγκρατημένα pulls, να κάνουμε CC το Infested, να κάνουμε CC και το Infested από το άλλο pack, και να μαζεύουμε 8 mobs. Ενώ στο Legion είχες pulls όπως το Halls of Valor, όπως το Maw of Souls, το Vault of the Wardens, που και εγώ αλλά και οι θεατές πιστεύω το ευχαριστιόμασταν πολύ περισσότερο. Είναι διαφορετική η πίεση που είχες τότε και η δράση του fight των 30 mobs εν συγκρίσει με τα pulls των 8 mobs που κάνουμε τώρα, γιατί όσα περισσότερα mobs, τόσα και περισσότερα τα mechanics που πρέπει να έχεις κατά νου. Για μένα η Blizzard έχει την ευκαιρία να κάνει ολόκληρη την εμπειρία των Mythic+ να είναι πιο διασκεδαστική καθώς μην ξεχνάμε πως το Infested είναι ένα seasonal affix. Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα affixes, αυτό που μου αρέσει είναι πως η απόσταση μεταξύ του Tyrannical και του Fortified είναι μικρότερη, οπότε παίζεις σαν άνθρωπος κάθε βδομάδα τα κλειδιά σου.

Rogerbrown: Κάτι που θέλω να σχολιάσω για τα affixes είναι και κάτι που είπε ο Elserat, ότι τα affixes θα ήθελα να μην σε καθυστερούν στο να κάνεις γρήγορα το dungeon. Και δεν μιλάω μόνο για το Infested, αλλά και για άλλα όπως είναι το Bolstering και το Necrotic ως ένα σημείο. Θα ήθελα να άλλαζαν αυτά τα affixes, γιατί σε καθυστερούν. Άλλα affixes όπως είναι το Volcanic, το Quakening, το Teeming, είναι πιο ΟΚ. Θα ήθελα τα affixes να μην σε καθυστερούν και να έχουμε το ίδιο αίσθημα όπως είχαμε στο Challenge Mode του Mists of Pandaria που το βασικότερο όλων ήταν η ταχύτητα.


Για το τέλος, σαν επιδόρπιο, υπάρχει κάτι που θέλετε να μοιραστείτε; Κάποια αλλαγή που σας έκανε εντύπωση ή κάτι που θα θέλατε να δείτε να αλλάζει στο μέλλον στο Battle for Azeroth;
Rogerbrown: Αυτό που με εξέπληξε θετικά στο BfA ήταν το PvP ενώ είχα να αγγίξω το PvP κάπου στα 3 expansion. Δεν ξέρω αν φταίει που δεν με ενθουσιάζει το περιεχόμενο του PvE τόσο πολύ αλλά τώρα αποφάσισα να μπω στο τριπάκι να παίξω PvP και βέβαια βοήθησε το γεγονός πως μπορείς να μαζέψεις gear που θα χρησιμοποιήσεις στο PvE. Γενικά απ’ όσο έχω παίξει είναι καλό το PvP αυτό το expansion. Χώρια από το gameplay που έχει βελτιωθεί και το gear που τώρα μετράει λίγο παραπάνω σε σύγκριση με το Legion, αυτό που πιστεύω πως είναι πολύ καλή αλλαγή είναι που κάνανε το πως παίρνεις Gladiator. Μου αρέσει αυτή η αλλαγή γιατί μπορείς πλέον να πας, να το πάρεις και να μην έχεις αυτήν την πίεση του πρέπει να ζοριστώ λίγο παραπάνω και που θα τελειώσω στο season. Έχεις ένα στόχο, να πας να πάρεις το Gladiator. Πας, το κάνεις και αισθάνεσαι καλά, είναι μετρήσιμο πλέον, όπως στο PvE. Πας κάνεις το raid, σκοτώνεις το boss και πάει, τελείωσε. Το πήρες το achievement, πήρες το loot. Και προσωπικά πιστεύω αυτή η αλλαγή έχει αυξήσει και το κοινό το οποίο παίζει αρένες και πάει για το Gladiator.

Elserat:  Κάτι το οποίο θα ήθελα πολύ είναι να υπάρχει περισσότερη ανταμοιβή για εμάς που παίζουμε Mythic+. Και τι εννοώ με αυτό; Στα Mythic+ δεν υπάρχει achievement, εκτός από το seasonal δεν υπάρχει επίσημο leaderboard, δεν έχεις την αίσθηση της επίτευξης. Στα raids για παράδειγμα, παίρνεις titles, achievements, ιδιαίτερο loot και αυτά μαζί με ένα official leaderboard. Είναι πράγματα που θα ήθελα να δω για τα Mythic+ ή κάτι σαν το Hall of Fame που προστέθηκε τώρα στο Uldir.


Μπορείτε να ακολουθήσετε ή και να επικοινωνήσετε με τους Rogerbrown και Elserat μέσω Twitter και Twitch.

Rogerbrown
Twitter
Twitch

Elserat
Twitter
Twitch 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*