Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συζήτηση με τον Liam Doran για το DiRT Rally

*
Πέραν της δυνατότητας που είχαμε να πάρουμε γεύση από τον τίτλο στο πρόσφατο ταξίδι μας στο Λονδίνο για την κυκλοφορία του DiRT Rally και του launch event που διοργανώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα, καταφέραμε να μιλήσουμε και με τον Liam Doran. O λόγος για τον Βρετανό επαγγελματία οδηγό rallycross που συμμετέχει στα FIA World Rallycross Championship, Global RallyCross Championship, X Games και European Rallycross Championship, ενώ είναι και γιος του Pat Doran, ιδιοκτήτη του Lydden Hill Race Circuit. Ο Doran βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης με το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί στους αγώνες («ντυμένο» στα χρώματα του ενεργειακού ποτού Monster) και μας μίλησε για την εμπειρία και την εμπλοκή του στην ανάπτυξη του DiRT Rally videogame.



Ο Liam Doran εργάζεται με την ομάδα ανάπτυξης του DiRT Rally εδώ και μερικά χρόνια, συμμετείχε στην ανάπτυξη των DiRT 2 και DiRT 3, το αυτοκίνητό του έχει ενσωματωθεί σε όλους τους τίτλους της σειράς και βοήθησε περισσότερο με συμβουλές στα θέματα οδήγησης τους designers. Στην ερώτηση που του έγινε για το πόσο κοντά μπορεί να έρθει η πραγματική οδήγηση με ένα videogame, η απάντηση ήταν πως το DiRT Rally είναι απόδειξη ότι αυτά τα δύο δεν έχουν μεγάλη απόσταση. Σημείωσε πάντως πως υπάρχει (απόσταση). Ο ίδιος ανέφερε δε πως τεστάρει το αυτοκίνητό του σε διάφορες πίστες με τη βοήθεια του παιχνιδιού, καθώς όπως σημείωσε είναι και το πιο ρεαλιστικό game που υπάρχει στην κατηγορία αυτή τη στιγμή. Κάπου εδώ έγινε και η συζήτηση για το πόσο τον προβληματίζει ότι το game είναι σχετικά απαιτητικό και ίσως φανεί δύσκολο στο μέσο gamer. Και ο Doran συμφώνησε με τα όσα μας είπε ο υπεύθυνος του τίτλου Paul Coleman, σχετικά με το ότι πρέπει να υπάρχει η πρόκληση. Μας σημείωσε δε, πως στο μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας, η οδήγηση στο DiRT Rally είναι τόσο δύσκολη και απαιτητική, όσο και στην πραγματικότητα. Κάπου εκεί δήλωσε και ενθουσιασμένος για το πόσο πιστή αναπαράσταση έχει γίνει στα επίπεδα, αφού αρκετές φορές έχει πιάσει τον εαυτό του να κινείται ξανά και ξανά για να δει κάθε σημείο και στροφή, αντλώντας δεδομένα που ίσως τον βοηθήσουν και στους πραγματικούς αγώνες.



Μας τόνισε ακόμη πως με διαφορετική επιλογή οχήματος σε κάθε πίστα θα πρέπει ο παίκτης να έχει και στο μυαλό του διαφορετική προσέγγιση, αφού αλλιώς π.χ. μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μια «σφιχτή» πίστα ένα αυτοκίνητο με μπροστινή κίνηση και αλλιώς ένα με οπίσθια (κίνηση). Με αυτόν τον τρόπο, ο παίκτης μπορεί πραγματικά να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία, ακόμη κι αν είναι ο απόλυτος master των racing games. Κλείνοντας, ευχήθηκε να μπορέσει να οδηγήσει ξανά στην Ελλάδα, αφού ο περσινός αποκλεισμός της χώρας μας από τους αγώνες το 2015 δεν του το επέτρεψε.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Codemasters

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Codemasters

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • DiRT Rally
    • 3+ pegi 3+
      • 9.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.dirtgame.com/uk/home FOLLOWERS 3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*