Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο Masayuki Uemura, lead architect των NES και SNES

*
Ο Masayuki Uemura, ο μηχανικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα πρώτα βήματα της Nintendo στη βιομηχανία των video games και ήταν ο lead architect των NES και SNES, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Όταν ο Uemura προσλήφθηκε από τη Nintendo τη δεκαετία του '70, η εταιρεία είχε ως βασικό αντικείμενο τα hanafuda cards και με τις γνώσεις του βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος προς τα video games. Αρχικά, συνεργάστηκε με τους Gunpei Yokoi και Genyo Takeda στα πρώτα light gun games, πριν μετακινηθεί στο τμήμα οικιακών κονσολών με τη σειρά Color-TV που ξεκίνησε το 1977. Η επιρροή του ξεκίνησε να φάίνεται το 1983 με το Famicom που έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική επιτυχία της Nintendo.

"Όταν δημιουργήθηκε το Famicom, πρόσθεσα όλες τις βασικές λειτουργίες που ήταν απαραίτητες σε μια συσκευή για gaming. Για το Swtch, αυτές κληρονομήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Όλες οι επιτυχίες και αποτυχίες του Famicom κληρονομούνται στις επόμενες γενιές κονσολών και αυτό συνεχίζεται", είχε δηλώσει ο Uemura το 2000 σε εμφάνισή του στο National Videogame Museum.


Ο εκλιπών αποσύρθηκε από τη Nintendo το 2004 οπότε ανέλαβε έδρα καθηγητή στο Ritsumeikan University.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*