Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αγωγή κατά της Telltale από πρώην υπάλληλο

*
Η Telltale βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο που πέρασε ποτέ και σε αυτό έρχεται να συμβάλλει και μια αγωγή από πρώην υπάλληλο της, μέρος όσων απολύθηκαν μαζικά από το studio τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το Vernie Roberts, ο οποίος κατηγορεί την Telltale ατομικώς, αλλά και εκ μέρους όλων όσων έχασαν τη δουλειά τους, πως παραβίασε ομοσπονδιακούς νόμους, αλλά και κανονισμούς της ίδιας της Καλιφόρνια. Ο ομοσπονδιακός νόμος που τίθεται στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Worker Adjustment and Retraining Notification (WARN) Act, ο οποίος πέρασε το 1988. Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό, οι εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους υποχρεούνται να προειδοποιούν σχετικά με επερχόμενες μαζικές απολύσεις, κάτι που ορίζεται σε απολύσεις άνω των 50 υπαλλήλων (κάτι που η Telltale ξεπέρασε, απολύοντας 250 άτομα στις 21 Σεπτεμβρίου) μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωτική η προειδοποίηση τουλάχιστον 60 ημέρες πριν. Όσον αφορά τους απολυθέντες, κανένας απολύτως δεν έλαβε αποζημίωση, ενώ όλοι είχαν μόλις 30 λεπτά για να αποχωρήσουν από το κτίριο. Να σημειωθεί εδώ πως ακόμα και ο πρώην CEO και συν-ιδρυτής της Telltale, Kevin Bruner, κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας για παραβίαση συμβολαίου τον Ιούνιο του 2018. Αυτή τη στιγμή στην Telltale συνεχίζουν 25 άτομα, τα οποία εργάζονται πάνω στο Minecraft: Story Mode για το Netflix, ενώ ταυτόχρονα γίνεται έρευνα για το πως θα ολοκληρωθούν τα τελευταία δύο επεισόδια του The Walking Dead: The Final Season.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*