Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo βάζει τέλος στο fan-made Mario 64 HD

Δεν άργησαν να ξεκινήσουν τα νομικά «όργανα» της Nintendo με τις διαμαρτυρίες για την κυκλοφορία του Mario 64 HD, ένα fan-made remaster project της πρώτης πίστας του θρυλικού τίτλου του Nintendo 64. O Roystan Ross, δημιουργός του Mario 64 HD, είχε δηλώσει ότι το εν λόγω παιχνίδι προσφέρεται ως free download χωρίς να αποσκοπεί σε κέρδη και πωλήσεις. Το γεγονός ότι πρόκειται για μία καθαρά fan-made κίνηση προς τιμήν του αυθεντικού τίτλου δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρίας, οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα κατά του το site που φιλοξενούσε την web version του παιχνιδιού (Cloudflare).



Η νομική διαμαρτυρία ήταν μάλλον αναμενόμενη από την στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα των χαρακτήρων της Nintendo χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια. Το εν λόγω fan-made “demo-remaster” φτιάχτηκε ως browser-based έκδοση με την μηχανή Unity, η οποία αναβάθμισε τα προ 20ετίας γραφικά σε HD. Το Mario 64 HD ενδεχομένως να υπάρχει ακόμη σε κάποια άλλα download clients, αλλά σε περίπτωση που δεν το βρείτε μπορείτε να πάρετε μία ιδέα μέσω του βίντεο που ακολουθεί.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Αντι να πειραζει αυτα τα ακακα fan projects, ας ριξει μια ματια στα app stores των κινητων να δει τι γινεται...

    • GooDShiveR
    • Εσείς δλδ θα αφήνατε τον καθένα να πειραματίζεται με τα δημιουργήματά σας?

      Επίσης για σκεφτείτε πόσα θα ακολουθούσαν άμα το άφηνε να περάσει!!

      Ο μόνος ζημιωμένος θα ήταν η Nintendo, όχι λόγω εσόδων αλλά κυρίως γιατί , ειδικά τα Mario platformers έχουν μέγιστη ποιότητα και δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί οι "fans" μπορούν να ανταπεξέλθουν.

    • alex4444
    • @GooDShiveR Εγω δε συμφωνω με καμια παρατυπη εκμεταλλευση κατοχυρωμενων δημιουργιων. Αλλα μη γελιομαστε, το συγκεκριμενο προτζεκτ ποιος θα το κατεβαζε? Αντε κανας unity enthusiast η καποιοι λιγοι retro gamers που εχουν την περιεργεια να δουν αν ο Μαριο ανταποκρινεται ισαξια με το κλασικο παιχνιδι. Μιλαμε για μια μολις πιστα με σοβαρες ελλειψεις και καθολου ζωντανια που πηρε αρκετα χρονια για να δημιουργηθει. Και που ελαχιστοι γνωριζουν την υπαρξη της.

      Στον αντιποδα οπως ειπα και πριν υπαρχουν απειροι αυτουσιοι τιτλοι της Νιντεντο στα mobile stores εντελως παρανομα που ο καθενας μπορει να βρει με ενα απλο search. Καποιοι μαλιστα λειτουργουν αθλια και κρασαρουν, γεγονος που ριχνει την ποιοτητα της εταιρειας στα ματια καποιου ασχετου. Και καποιοι απο αυτους χρεωνονται. Μην πω για στεγνες αντιγραφες, γιατι δεν ειναι τοσο σοβαρο. Ε, προτιμαω να κυνηγησει αυτους πρωτα...

    • PORTAL
    • Ε βεβαια αφου θελει να το πουλησει στη virtual console του Wii U για 10$. Παιχνιδι 20 ετων...Τα βλεπει η EA και η Ubisoft και ζηλευει...

    • GooDShiveR
    • Οπα alex, σε παρεξήγησα. Νόμιζα οτι εννοούσες να κοιτάξει τι θα κάνει με τις εφαρμογες & games που θα βγάλει η ίδια πρωτα και μετά να κοιτάει για όσους την αντιγράφουν.

      Η θέση μου όμως παραμένει, και θα πρέπει να κινείται εξίσου κ με όλους όσους κάνουν παρόμοιες κινήσεις.

    • Dural
    • Το πρόβλημα είναι νομικό. Αν το αφήσει έτσι, μπορεί αργότερα κάποιος να πατήσει πάνω σε αυτό το συμβάν και να τρέχει και να μην φτάνει. Επίσης, σε αρκετά από τα mobile games στα οποία αναφέρεσαι alex4444 έχει κινηθεί νομικά (όπως με το σκάνδαλο-λαίλαπα που είχε γίνει στο windows store), απλά η συγκεκριμένη περίπτωση έκανε τον γύρω του διαδικτύου εξαιτίας unity-mario64-αποτελέσματος κτλ. Από την στιγμή που πήρε τέτοιο exposure και που ο προγραμματιστής χρησιμοποίησε μοντέλα από το Mario galaxy, δεν γινόταν να το αφήσει έτσι. Συμφωνώ πως πρέπει να τα κυνηγήσει όλα, απλά το συγκεκριμένο ήταν ιδιαίτερη περίπτωση

    • alex4444
    • @Dural Δεν το ηξερα οτι εχει κινηθει νομικα ηδη... Οσον αφορα το συγκεκριμενο project, απλα δε μπορω να μη νοιωσω μια συμπαθεια για τον χομπιστα προγραμματιστη που ασχοληθηκε εκατονταδες ωρες για να δωσει μια πιστα σε μορφη beta απο καθαρη αγαπη στον τιτλο. Απο την αλλη, απολυτα κατανοητη και η κινηση της Νιντεντο.

      Αντεδρασα γιατι το θεωρησα αδικο να κυνηγαει αυτον, ενω αφηνει αλλους χειροτερους, αλλα τελικα δεν αφηνει κανεναν απο οτι εμαθα τωρα :)

    • Dural
    • Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ στην αρχή το ίδιο σκεφτόμουν. Αλλά δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε, οπου οι δικηγόροι και εταιρίες περιμένουν στην γωνία, δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία ακόμη και από τέτοια fan made projects. Δεν φοβάται τον χομπίστα μην της φάει κοινό, φοβάται την χ/ψ εταιρία που θα προσπαθήσει να βρει κάποιο πάτημα πάνω στην κίνηση του χομπίστα για να βγάλει π.χ. ενα android game με gumbas και πάει λέγοντας

*