Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Amiibo απομιμήσεις και ρεκόρ πωλήσεων η φιγούρα του Jigglypuff

Δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι απομιμήσεις των Amiibo, με την αγορά της Βραζιλίας να καλείται να αντιμετωπίσει τα πρώτα fake-Amiibo. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν στην συνέχεια του άρθρου, οι εν λόγω φιγούρες μοιάζουν αρκετά με τα αυθεντικά αγαλματίδια της Nintendo, αλλά με κάποιες σημαντικές διαφορές. To πρώτο πράγμα που παρατηρείται, είναι η απουσία του NFC-chip που "ξεκλειδώνει" το in-game περιεχόμενο, ενώ η χαμηλή ποιότητα κατασκευής τους επιβεβαιώνουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τον όρο «μαϊμού».



Η απόπειρα των «πειρατών» δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την γιγάντια εμπορική επιτυχία των Amiibo. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό κατάστημα Target δημοσιοποίησε τα νούμερα προ-παραγγελιών και επισκεψιμότητας της σελίδας του Jigglypuff amiibo, με τη φιγούρα να σπάει κάθε ρεκόρ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάθε λεπτό αντιστοιχούσε σε 500 προ-παραγγελίες!



Μάλιστα η σελίδα του εν λόγω amiibo κατάφερε αν συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο "clicks". Αυτό το νούμερο αποτελεί ρεκόρ για το διαδικτυακό κατάστημα του Target, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το αμέσως επόμενο προϊόν συγκέντρωσε μόλις 20,000 (clicks).


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GiannisRethymno
    • Δυστυχώς μία εταιρεία με τόσο μεγάλη παράδοση στα παιχνίδια να βγάζει τόσο χρήμα από πλαστικά κουκλάκια
      κακής ποιότητας μου φαίνεται ανήθικο και υποτιμητικό.

      Αλλά είπαμε μόνο το κέρδος μετράει για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

    • nkav64
    • Δεν είναι ακριβώς έτσι Γιάννη. Άλλοι πουλάνε DLC, πάντα σε ψηφιακή μορφή και το μόνο που σου μένει είναι ο κώδικας στην κονσόλα. Η Nintendo πουλάει τα amiibo που προσφέρουν περιεχόμενο υπό μορφή DLC και μάλιστα σε πολλαπλά παιχνίδια. Πέραν της συλλεκτικής αξίας που ήδη έχουν ορισμένα είναι και καλαίσθητα.

    • GiannisRethymno
    • Φιλέ Νικήτα, είμαι ενάντια των dlc οπότε κάπως το amiibo χρυσώνει το χάπι για εμένα. Καλαίσθητα είναι αλλά για κάτι τόσο ακριβό θα περίμενα πιο καλή ποιότητα.Δεν κάνουν όλα 20 ευρώ αν έχω καταλάβει καλά.

      Φίλε commenter θα περίμενα να έβγαζε και άλλα όμορφα παιχνίδια για να βγάλει τα σπασμένα.

      Δεν ήθελα να ακουστώ εριστικός αλλά στενοχωριέμαι για την εταιρεία με την εταιρεία που μας μεγάλωσε να καταφευύγει σε τέτοια τερτίπια για να βγάλει τα σπασμένα.

    • nkav64
    • Γιάννη, €15 κοστίζουν τα amiibo σχεδόν σε όλα τα καταστήματα. Εξαίρεση θα αποτελεί το μάλλινο amiibo του Yoshi που λογικά θα κοστολογείται γύρω στα €25. Βασικά εγώ κυρίως εξετάζω τα όσα προσφέρουν ως περιεχόμενο και αν το εξετάσεις συνολικά δεν το λες και λίγο.

      Όσον αφορά την ποιότητά τους, μακάρι να ήταν πλαστικά 100%. Το υλικό τους είναι όντως κακής ποιότητας και ορισμένα σπάνε πολύ εύκολα. Μου μοιάζει λες και έχουν αναμείξει πλαστικό με γύψο.

    • Viper71
    • Tα μάλλινα amiibos του Yoshi Νικητα στοιχιζουν 20Ε το ενα, τα amiibos δεν θα ελεγα οτι ειναι κακης ποιοτητας ισα ισα μαλιστα!! Εχω τα περισσοτερα απο οσα εχουν κυκλοφορησει ή οσα προλαβα καθως κανοντας κακη εκτιμηση της "αγορας" δεν προλαβα αρκετα που ηθελα (πχ αφηνα για αργοτερα τον Kirby Και τελικα δεν τον βρισκω πουθενα ή τον βρισκω με τιμη να ξεκιναει απο 70Ε....παρολα αυτα δεν δηλωνω φανατικος NINTENDΑΣ),προσωπικα τα μαζευω για συλλεκτικους κυριως λογους (προικα στην κορη πχ :p ) οτι πιθανον ειναι λιγο υπερτιμημενα ΝΑΙ, οχι ομως οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους, ιδιως εαν εισαι "φανατικος" των διαφορων τιτλων της NINTENDO, συμφωνω επισης οτι προτιμοτερο ειναι να πληρωνω/ουμε οπως πολυ σωστα εγραψες αυτα παρα τα διαφορα αχρηστα στην πλειονοτητα τους dlcs που ετσι και αλλιως θα επρεπε να ειναι απο πριν μεσα στο δισκακι του παιχνιδιου...και πραγματι με αυτα (amiibo) τουλαχιστον μας μενει και το "κουκλακι" και οχι ενα "αψυχο" ψηφιακο δεδομενο ακομα!!

    • nkav64
    • @Viper71, φίλε μου εύχομαι να μην σου πέσει κάτω η Samus και κοπεί από τα 2 πόδια αν και τότε θα με καταλάβεις. Το ίδιο ισχύει και για το Mario. Επειδή αυτά τα 2 μου έχουν σπάσει, παρατηρώντας το υλικό τους είδα ότι δεν πρόκειται για τίποτα σόι. Μακάρι να ήταν όλο πλαστικό. Μείγμα υλικών είναι και μάλιστα κακής ποιότητας.

      Τον Kirby ευτυχώς τον πρόλαβα. Δεν παίζεται ο άτιμος. :D

*