Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloomberg: Η Microsoft είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να εξαγοράσει τις EA, Nintendo, Square Enix και Midway

*
Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα πραγματοποίησε το Bloomberg για τον εορτασμό των 20 χρονών του Xbox, μιλώντας με πάνω από 20 στελέχη της εταιρείας που συνέβαλαν στην δημιουργία της κονσόλας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του Bloomberg η Microsoft είχε επιχειρήσει να εξαγοράσει αρκετές εταιρείες για τις ανάγκες του Xbox, μεταξύ αυτών τις Nintendo, Square Enix και Midway.

Σύμφωνα με το πρώην επικεφαλής του business development της Microsoft, Bob McBreen, η εταιρεία είχε έρθει σε επαφή με αρκετές εταιρείες για την απόκτηση τους. Πρώτη στην λίστα αυτών, η Electronic Arts που απέρριψε την πρόταση, όπως και με την σειρά της η Nintendo.


Σχετικά με την Nintendo ο τότε CEO της Microsoft, Steve Ballmer ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να συζητήσει με την Nintendo την πιθανή εξαγορά της, όμως η συνάντηση δεν εξελίχθηκε με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλιστα η συνάντηση περιγράφεται ως μία περίπτωση, όπου ο άλλος γελάει μαζί σου επί μία ώρα. Βέβαια για τις δύο εταιρείες ήταν μόνο η αρχή, καθώς τον Ιανουάριο του 2000 η Microsoft και η Nintendo συζήτησαν την πιθανότητα δημιουργίας μιας “κοινοπραξίας”. Ι ιδέα ήταν η Microsoft να αναλάβει το κομμάτι του hardware και η Nintendo το softwware. Όμως, ούτε αυτή η προσπάθεια καρποφόρησε.

Το ταξίδι της Microsoft για την απόκτηση και άλλων studios συνεχίζεται με την Square Enix - την τότε Square - τον Νοέμβριο του 1999. Όμως η συμφωνία δεν συνέβη ποτέ εξαιτίας της χαμηλής τιμής. Για την Midway η Microsoft προσπάθησε για την τότε εξαγορά της, ωστόσο δεν προχώρησε καθώς σύμφωνα με τον Kevin Bachus, δεν ήταν εφικτό να βρεθεί πραγματικό κίνητρο πίσω από την συμφωνία αυτή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*