Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

CD Media, η νέα αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα

Επιτέλους τέλος θα μπορούσαμε να πούμε για το σίριαλ της αντιπροσώπευσης της Nintendo στη χώρα μας, αφού πλέον έχουμε και επίσημα κατάληξη στο ζήτημα. Κατόπιν των σχετικών ανακοινώσεων που έγιναν με τον πλέον επίσημο τρόπο, η CD Media αναλαμβάνει την επίσημη αντιπροσώπευση της Nintendo στη χώρα μας και έχει πλέον το δύσκολο έργο να καλύψει το χαμένο έδαφος. Υπενθυμίζουμε ότι στις 29/05 η Nortec Multimedia ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας της με την ιαπωνική εταιρεία (μετά από αρκετά χρόνια κοινής πορείας), ενώ εδώ και σχεδόν 9 μήνες, ελάχιστα είναι τα προϊόντα που έχουν έρθει επίσημα στη χώρα μας, είτε από πλευράς software, είτε από πλευράς hardware.



Το λιτό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Nintendo of Europe αναφέρει μια έξτρα παράμετρο στη συνεργασία των δύο πλευρών και η οποία αναφέρει ότι η CD Media αναλαμβάνει επίσημος αντιπρόσωπος της Nintendo και σε αρκετές ακόμη αγορές, όπως η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Ρουμανία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

Λίγα λόγια για τη CD Media
Η CD Media δραστηριοποιείται από το 1993 στην εμπορία και διανομή ψυχαγωγικού λογισμικού και προϊόντων οικιακής διασκέδασης (games software & hardware). Έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσωπεία των μεγαλύτερων εκδοτών video games παγκοσμίως: Ubisoft Entertainment (Ελλάδα & Βαλκάνια), Blizzard Entertainment (Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα), Take2 Interactive, Capcom (Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο), Disney Interactive Studios, Square Enix/Eidos, Tecmo/Koei, Blackbean, Sony Computer Entertainment (PlayStation2, PlayStation3, PSP), Microsoft (Xbox, Xbox360, Games for Windows), της σειρές αξεσουάρ gaming & mp3 players των εταιρειών Saitek, MadCatz, Logic3, ενώ παρέχει υπηρεσίες διανομής, υποστήριξης & back office στην Electronic Arts Hellas. Σήμερα η CD Media απασχολεί 35 άτομα και στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία στο Μαρούσι. Το 2009 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 23,7 εκατομμύρια €, το EBITDA διαμορφώθηκε στα 3,1 εκατ. €, και τα προ φόρων κέρδη στα 1,6 εκατ. €.

Τα τελευταία χρόνια, η CD Media επεκτείνει τις δραστηριότητες της εκτός Ελλάδος και έχει αναδειχθεί σε κομβικό συνεργάτη για τους μεγαλύτερους εκδότες videogames στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κύπρος
Η CD Media κατέχει συμμετοχή 50% στην εταιρεία GoodTones Great Games Ltd, επίσημος διανομέας για την Κύπρο των εταιρειών Activision Blizzard, Electronic Arts, Square Enix/Eidos, Capcom, Ubisoft Entertainment, Take2 Interactive, Koei Tecmo, Warner Bros. Interactive Entertainment, Blackbean, 1C Company, SEGA και Bethesda.

Ρουμανία
Η CD Media κατέχει το 100% της Best Distribution που διανέμει τα προϊόντα των Activision Blizzard, Electronic Arts, Disney Interactive Studios, Square Enix / Eidos, Capcom, Take2 Interactive, Blackbean, Bandai Namco Games, Warner Bros. Interactive Entertainment, Codemasters, 1C Company και Midas Interactive.

Βουλγαρία
Η CD Media προχώρησε από το 2009 στην ίδρυση της CD Media Bulgaria, με έδρα την Σόφια, για την διανομή των προϊόντων των Activision Blizzard, Ubisoft Entertainment, Square Enix / Eidos, Capcom, Take2 Interactive, Warner Bros. Interactive Entertainment, Blackbean και Koei Tecmo.

Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία & πΓΔΜ
Η CD Media έχει προχωρήσει σε μια σειρά από συμφωνίες με τοπικούς συνεργάτες για την διανομή και διάθεση στην αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας των προϊόντων των Ubisoft Entertainment, Capcom, Koei Tecmo και Blackbean.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • sdragon
    • Τουλάχιστον η καινούργια κονσόλα της θα ερθει επίσημα στη χώρα μας. Να φανταστώ ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το software από Οκτώβριο και μετά.

    • babis_1984
    • Επιτέλους μια τόσο μεγάλη εταιρεία σαν την Nintendo πρέπει να έχει αντιπρόσωπο στην χώρα μας.Η CD Media απ το λίγο που ξέρω είναι πολλά χρόνια στον χώρο του gaming και πάρα πολύ δυνατή.Παύλε νομίζω πως πρέπει να πάρεις το μικρόφωνο και να πας μια βόλτα απ τα γραφεία τους, για μια ωραία συνέντευξη.

    • lovesfool
    • @babis_1984. Σε πρόλαβε ο Παύλος. Έχει ήδη ανεβάσει συνέντευξη. Πιθανότατα το ήξερε πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις, οπότε το είχε δρομολογήσει.

      Ενδιαφέρον το νέο, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο νέο για την EA και την Bandai Namco, καθώς η CD Media έκανε διανομή της EA από όσο ξέρω.

    • Scott_Pilgrim
    • Ωραία όλα αυτά. Απλά κάποιος να πει στη CD Media πως το FFXV έχει και συλλεκτική έκδοση πέρα της απλής. Και το Star Ocean 5 έχει άλλες δύο συλλεκτικές εκδόσεις...

    • Viper71
    • Πολυ καλα νεα για τους φιλους της ΝΙΝΤΕNDO, επισης ελπιζω εάν όχι ολοι τουλάχιστον το μεγαλυτερο μερος των ανθρωπων που "εχασαν" τη δουλεια τους λογω NORTEC να απορροφηθουν από τη CD Media, τελος να πω και την κακια μου...ελπιζω η CD MEDIA να μην εξακολουθησει να βαζει τα ΗΛΙΘΑ αυτοκόλλητα της NORTEC και ουτε να μας ανοιγει τις συσκευασιες για να βαζει μεσα τις ΑΘΛΙΕΣ εκεινες φωτοτυπιες!!!!

      @blackmore +1 σε όλα οσα εγραψες.

    • Sephiroth
    • @blackmore, το site της CD Media είναι υπό re-design και σύντομα θα περιλαμβάνει και παιχνίδια της Nintendo. Υπομονή ;)
      Η συνέντευξη είχε δρομολογηθεί, οπότε σε πρόλαβα! :)

*