Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Μ. Βρετανία δεν ενέκρινε την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft

*
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Μ. Βρετανίας (CMA), άναψε κόκκινο στην προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Μετά από έρευνα μηνών ο οργανισμός δεν ενέκρινε το deal "λόγω ανησυχιών σχετικά με το μέλλον της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς του cloud gaming market, και φόβων ότι τυχόν έγκριση θα οδηγήσει σε λιγότερες καινοτομίες και μείωση των επιλογών για τους παίκτες στη Μ. Βρετανία τα επόμενα χρόνια".

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα "ασκήσει έφεση" για την απόφαση αυτή.


Η απόφαση της CMA αναφέρει τα εξής:

"Η Microsoft έχει ισχυρή θέση στις υπηρεσίες cloud gaming και τα στοιχεία που διαθέτει η CMA έδειξαν ότι η Microsoft θα θεωρούσε εμπορικά επωφελές να κάνει τα παιχνίδια της Activision αποκλειστικότητες της δικής της υπηρεσίας cloud gaming".

"Η Microsoft αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 60-70% των παγκόσμιων υπηρεσιών cloud gaming και έχει επίσης άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα στο cloud gaming από την ιδιοκτησία του Xbox, του κορυφαίου λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές (Windows) και μιας παγκόσμιας υποδομής cloud computing (Azure και Xbox Cloud Gaming)".

"Η συμφωνία θα ενίσχυε το πλεονέκτημα της Microsoft στην αγορά δίνοντάς της έλεγχο σε σημαντικό περιεχόμενο gaming όπως το Call of Duty, το Overwatch και το World of Warcraft. Τα στοιχεία που διαθέτει η CMA δείχνουν ότι, απουσία της συγχώνευσης, η Activision θα αρχίσει να παρέχει παιχνίδια μέσω πλατφορμών cloud στο άμεσο μέλλον".

"Το cloud επιτρέπει στους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου να αποφεύγουν να αγοράζουν ακριβές κονσόλες παιχνιδιών και υπολογιστές και τους δίνει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές ως προς τον τρόπο παιχνιδιού τους. Το να επιτραπεί στη Microsoft να λάβει μια τόσο ισχυρή θέση στην αγορά του cloud gaming, ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει να αναπτύσσεται γρήγορα, θα μπορούσε να υπονομεύσει την καινοτομία που είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη αυτών των δυνατοτήτων".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*