Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft ετοιμάζει υποδομές για το cloud streaming παιχνιδιών για PC

*
Σύμφωνα με emails που αφορούν την υπόθεση FTC vs. Microsoft η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να κάνει stream παιχνίδια για PC μέσω cloud. Προς το παρόν αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της υπηρεσίας Xbox Cloud Gaming και είναι περιορισμένο σε τίτλους για συστήματα Xbox λόγω του ότι οι servers έχουν εξειδικευμένα chips του Xbox Series X. Η Microsoft εργάζεται προς την κατεύθυνση να εκμεταλλευτεί τους servers του Azure για να κάνει stream PC games μέσω του Xbox Cloud Gaming.

Τον Ιούλιο του 2021, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella έστειλε email στον επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, στο επικεφαλής του τμήματος cloud gaming Kareem Choudhry και στη Sarah Bond, επικεφαλής του τμήματος Xbox creator experience, μετά τις φήμες ότι η Google θα μετέτρεπε το Stadia σε υπηρεσία cloud gaming και οι developers θα μπορούσαν να τρέχουν εκεί τα παιχνίδια τους.


Satya Nadella’s email about Google Stadia.

“Φαίνεται ότι έχουν προβάδισμα επειδή οι υποδομές τους είναι πιο γενικής φύσης Linux VMs + Network.... Υποθέτω όμως ότι θα κάνουμε το ίδιο με το Game Pass PC – σωστά;", ρώτησε ο Nadella. Ο Spencer απάντησε πολύ γρήγορα επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Microsoft ετοιμάζει μια παρόμοια λύση μέσω του Azure.

"Η Google έχει τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει το Linux cloud hardware και ναι, καθώς κάνουμε stream native PC games από ένα Azure GPU SKU, θα έχουμε περισσότερα σενάρια επαναχρησιμοποίησης για την απόσβεση του κόστους", είπε ο Spencer, αναφερόμενος στην ικανότητα να προσφερθεί μια παρόμοια υπηρεσία clod gaming σε developers και publishers".

«Ο Phil έχει δίκιο. Η Sarah [Bond] και εγώ, σε συνεργασία με την ομάδα του Jason [Zander] δημιουργούμε ένα κατάλληλο Azure SKU... ως μέρος μιας σειράς που θα εξυπηρετήσει τη ζήτηση των πελατών που βλέπουμε εξωτερικά για το IAAS και για να στηρίξει το xCloud PC streaming", συμπλήρωσε ο Choudhry. Μέρος του SKU του Azure έχει σβηστεί στο δικαστικό έγγραφο, αλλά είναι σαφές ότι η Microsoft εργαζόταν για το cloud streaming παιχνιδιών για υπολογιστές τον Ιούλιο του 2021.

The full July 2021 email from Xbox chief Phil Spencer. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*