Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Riot Games: Αποζημιώσεις σε 1.548 γυναίκες για να κλείσει η υπόθεση περί φυλετικών διακρίσεων

*
Νέες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση φυλετικών διακρίσεων που εμπλέκεται η Riot Games και δημοσίευμα του Axios αναφέρει ότι 1.548 γυναίκες, που ήταν στελέχη ή εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας θα λάβουν αποζημίωση.

Οι πληρωμές αποτελούν μέρος του διακανονισμού των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε το 2018 σχετικά με καταγγελίες για διάκριση λόγω φύλου, σεξουαλική παρενόχληση και τοξική εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του League of Legends.


Ο διακανονισμός ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και εγκρίθηκε από ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια τον Ιούλιο του 2022.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οποιαδήποτε από τις 1.548 γυναίκες που εργάστηκαν για την εταιρεία θα λάβει μια αρχική πληρωμή μεταξύ 2.500 και 5.000 δολαρίων. Οι επιπλέον πληρωμές είναι δυνατό να επεκταθούν έως και $40.000 ανάλογα με το καθεστώς απασχόλησης και τον χρόνο συνεργασίας.

Επτά γυναίκες επέλεξαν να εξαιρεθούν από τον διακανονισμό.

Η Riot Games εργάζεται έκτοτε για τη βελτίωση της εργασιακής της κουλτούρας και δημοσιεύει ετήσιες εκθέσεις για να δείξει την πρόοδό της. Σε αυτή για το 2022 η εταιρεία ανέφερε ότι οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 27,5% του συνόλου του προσωπικού και το 25,9% των ηγετικών θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο (από 24% και 20% αντίστοιχα το 2020).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*