Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σημαντική μείωση για τα έσοδα της Square Enix το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους

*
H Square Enix ανακοίνωσε τα οικονομικά πεπραγμένα της για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2022.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε $553 εκ. και είναι μειωμένες σε ποσοστό 15,5% από έτος σε έτος. Τα κέρδη της ήταν $136 εκ. αυξημένα κατά 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν. Περνώνας στον τομέα Digital Entertainment, οι πωλήσεις έφτασαν τα $397 εκ. και ήταν κατά 23% μειωμένες από έτος σε έτος. Το τμήμα Amusement από την άλλη κατέγραψε αύξημένες πωλήσεις σε ποσοστό 27% συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του 2021 με το σχετικό ποσό να είναι $89εκ.


Ο τομέας Digital Entertainment χωρίζεται στα τμήματα HD Game, MMO και mobile/PC browser. Ο πρώτος κατέγραψε πτώση 52,2% με πωλήσεις $89 εκ. από έτος σε έτος, λόγω της έλλειψης σοβαρών κυκλοφοριών την ίδια περίοδο. Την ίδια πορεία είχε και το τμήμα των Mobile/PC Browser Games, με πωλήσεις $202 εκ. και πτώση 17%. Όμως τα MMOs "έσωσαν" μέχρι ενός σημείου την παρτίδα, με αύξηση 20,7% από έτος σε έτος και έσοδα $104 εκ. Σημαντική ήταν η συμβολή του Final Fantasy XIV, οι συνδρομητές του οποίου συνεχίζουν να αυξάνονται.

Τέλος, το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών 4,28 εκ. αντίτυπα παιχνιδιών, νούμερο που αντιπροσωπεύει πτώση της τάξης του 57% από έτος σε έτος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*