Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πατέντα της Sony αποκαλύπτει πως θα μοιράζονται οι παίκτες περιεχόμενο στο PS5

*
H Sony έλαβε πρόσφατα έγκριση για μια νέα πατέντα, σχετικά με μια τεχνολογία που ονομάζεται “scene tagging” και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία περιεχομένου από τους χρήστες στο PlayStation 5. Όπως εξηγείται στη σχετική αίτηση, το "scene tagging" χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό user generated content που σχετίζεται με πληροφορίες του gameplay σε video games.

Είναι ένας τρόπος αυτόματης δημιουργίας metadata για gameplay videos και screenshots που έχουν καταγράψει οι παίκτες και περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως που έγινε η καταγραφή, ποιος αλλά και τι αντικείμενα περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο. Τα metadata θα διευκολύντους τις αναζητήσεις, που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με κριτήρια όπως ο χαρακτήρας, το αντικείμενο και η τοποθεσία. Οπότε αν για παράδειγμα έχετε κολλήσει σε ένα παιχνίδι, θα μπορείτε να ψάχνετε για λύσεις μέσω περιεχομένου που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες.




Ακόμα με βάση τα όσα προβλέπει οι πατέντα, οι viewers θα μπορούν να βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις με τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί. Αυτό σημαίνει οτι με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή της σκηνής που έχει καταγραφεί, θα δημιουργείται ένα ghost του παίκτη που την έχει δημιουργήσει και εσείς θα προσπαθείτε να το ξεπεράσετε.

Η πατέντα επεκτείνεται και σε τίτλους VR μιας και αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιεί έναν projector με υπέρυθρες, μια κάμερα, έναν αισθητήρα βάθους και ένα microchip για την καταγραφή κινήσεων σε περιβάλλον τριών διαστάσεων και μετά να δημιουργεί από την αρχή ότι έχει καταγράψει. Τέλος, θα καθίσταται δυνατή η χρήση χειριστηρίου για την καταγραφή βιομετρικών δεδομένων όπως η εφίδρωση του δέρματος, οι καρδιακοί παλμοί και η κίνηση των μυών. Αυτά ίσως να μας προϊδεάζουν για δυνατότητες που θα έχει το χειριστήριο του PS5 ή τα νέας γενιάς χειριστήρια VR. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*