Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Microsoft: Οικονομικά αποτελέσματα για το Q2 2016

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016, που έληξε την 31η Δεκεμβρίου. Η εταιρεία κατέγραψε τριμηνιαία έσοδα non-GAAP (μη υπολογισμένα με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) πάνω από 25 δισεκατομμύρια δολάρια, λειτουργικά έσοδα $8 δισ., ενώ τα καθαρά έσοδα ήταν μόλις πάνω από $8 δισ. Αναλυτικότερα, τα έσοδα σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (GAAP) ήταν $23.8 δισ., και τα non-GAAP $25.7 δισ. Όσον αφορά στα λειτουργικά κέρδη ήταν $6 δισ., και $7.9 δισ. τα έσοδα non-GAAP, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $5 δισ., και $6.3 δισ. (non-GAAP). Σύμφωνα με τον CEO Satya Nadella, το Microsoft Cloud ήταν η κύρια ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις επιχειρήσεις, ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα των Windows 10 θα φέρει πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργές συσκευές.



Προχωρώντας σε συγκεκριμένα οικονομικά αποτελέσματα για το τμήμα gaming της Microsoft, μαθαίνουμε επίσης ότι οι ενεργοί χρήστες του Xbox Live -ανά μήνα- έχουν αυξηθεί κατά 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος, φθάνοντας στον αριθμό-ρεκόρ των 48 εκατομμυρίων χρηστών. Σημειώνεται ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται οι χρήστες που δεν διαθέτουν συνδρομή στο Xbox Live Gold. Επιπλέον, αυξήθηκαν οι συναλλαγές στο Xbox Live. Τα συνολικά έσοδα από το τμήμα gaming αυξήθηκαν κατά 9%, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των videogames αυξήθηκαν κατά 57% (κυρίως χάρη στις πωλήσεις των Halo 5: Guardians και Minecraft), ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τις πωλήσεις σε επίπεδο hardware (με το Xbox 360 να έχει και τις χαμηλότερες πωλήσεις). Η Microsoft δεν αποκάλυψε τους ακριβείς αριθμούς πωλήσεων για τα Xbox 360 και Xbox One, κάτι που ήταν αναμενόμενο αφού η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θέλει να επικεντρωθεί σε άλλα στοιχεία και ως εκ τούτου θα σταματήσει να ανακοινώνει νούμερα για τα οικιακά της συστήματα στις τριμηνιαίες εκθέσεις εσόδων.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*