Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NPD Φεβρουαρίου: Και πάλι κυρίαρχο το PS4

*
Ήρθε και πάλι η ώρα της NPD και των πολλών της αριθμών και μετρήσεων για να μάθουμε τι ξόδεψαν οι gamers στις ΗΠΑ εντός Φεβρουαρίου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι υπήρξε συνολική πτώση 12% (842,5 εκατομμύρια δολάρια από 960,3 εκατομμύρια), με το hardware να σημειώνει “βουτιά” 23% (292,2 εκατομμύρια). Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε την κυκλοφορία του New Nintendo 3DS του οποίου οι πωλήσεις είναι αυτή τη στιγμή αρκετά χαμηλότερες, οπότε έχει παίξει και αυτό το ρόλο του. Οι κονσόλες προηγούμενης γενιάς (Xbox 360, PS3, Wii) σημείωσαν συνολική πτώση 77%, με τα PS4, Xbox One να πέφτουν μόλις 6%. Και πάλι η Sony και το PS4 ήταν οι αδιαμφισβήτητοι νικητές στις πωλήσεις αν και δεν υπήρξε κάποια πιο συγκεκριμένη δήλωση σε αυτό, είτε από την ίδια είτε από ανταγωνιστή.



Όσον αφορά το software, το Far Cry Primal έδειξε τα δόντια του σε όλους τους ανταγωνιστές του κατακτώντας την πρώτη θέση. Το Fire Emblem Fates έδειξε και αυτό ότι μπορεί να καταφέρει υψηλές πωλήσεις, ενώ το Street Fighter V κατάφερε να μπει στη δεκάδα, παρόλο που κυκλοφορεί σε μια μόνο πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Συνολικά το software παρουσίασε πτώση 10% σε σχέση με το 2015. Παρακάτω θα βρείτε τους δέκα εμπορικότερους τίτλους για το Φεβρουάριο, βάση πωλήσεων.

1. Far Cry: Primal (PS4, Xbox One)
2. Call of Duty: Black Ops 3 (Xbox One, PS4, 360, PS3, PC)
3. Grand Theft Auto 5 (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)
4. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm (PS4, Xbox One)
5. NBA 2K16 (PS4, Xbox One, 360, PS3)
6. LEGO Marvel Avengers (360, Xbox One, PS4, Wii U, PS3, 3DS, Vita)
7. Street Fighter 5 (PS4)
8. Minecraft (360, Xbox One, PS4, PS3)
9. Fire Emblem Fates: Birthright (3DS)
10. Fallout 4 (PS4, Xbox One, PC)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Savatage80
    • Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ranking των τίτλων σπασμένο ανά format γιατί πιστεύω ότι στην Αμερική είναι πολύ μεγαλύτερη η προτίμηση του καταναλωτή σε XBOX!

    • GamingFun
    • Μπορεί το PS4 να κατέχει ακόμη την πρωτιά, αλλά φοβάμαι ότι είναι πιθανόν η διαφορά μεταξύ του PS4 και του XBOX ONE να μειώθηκε. Τι να κάνουμε, τα λάθη πληρώνονται...

*