Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nintendo Switch: Τι ισχύει για τιμή και release date στην Ελλάδα

*
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Nintendo Switch και όπως είναι λογικό όλο το ελληνικό community έχει αρχίσει να κάνει αρκετές ερωτήσεις. Λόγω δε του γεγονότος ότι έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται πληροφορίες που έχουν μπερδέψει τον κόσμο, απευθυνθήκαμε στα αρμόδια άτομα στο σχετικό Hands On event που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στη Φρανκφούρτη (και στο οποίο παρεβρισκόμαστε) και καταγράφουμε τις σχετικές απαντήσεις. Αρχικά, όσον αφορά το θέμα της ημερομηνίας κυκλοφορίας, η Nintendo δημοσίευσε μία λίστα για τις χώρες που θα υποδεχτούν το Switch στις 3 Μαρτίου και στην οποία η χώρα μας δεν βρισκόταν. Όπως διαπιστώσαμε μετά από σχετική ερώτηση, έχει γίνει λάθος και οι Έλληνες gamers δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αφού το σύστημα θα λανσαριστεί ταυτόχρονα με όλες τις μεγάλες αγορές στις 3/3/17.



Σχετικά με την τιμή διάθεσης, λόγω του γεγονότος ότι τα προϊόντα στη χώρα μας επιβαρύνονται με αρκετούς φόρους, τα $299 δύσκολα θα μεταφραστούν σε €299 (τιμή που υπάρχει σε κάποιες αλυσίδες λιανικής), αλλά σίγουρα δύσκολα θα φτάσουν και στα €399 (τιμή που επίσης βρήκαμε σε κάποιες μεγάλες αλυσίδες). Οι άνθρωποι της CD Media μάς τόνισαν ότι η τιμή θα αποφασιστεί από το λιανεμπόριο, τις επόμενες μέρες. Οπότε, μέχρι τότε, ότι βλέπετε σε επίπεδο κόστους αγοράς, θα πρέπει να το λαμβάνετε υπόψιν μόνο ως placeholder. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
46 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Nintendo Switch
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nintendo.com/switch FOLLOWERS 25 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • Με 250ευρω παίρνεις καλύτερα προϊόντα του ανταγωνισμού. Ήδη είναι ακριβό 300 ευρώ και θα ακριβύνει στη Ελλάδα και άλλο? Δηλ τι? αν δε φτάσει 399 ευρώ και πάει 375 ευρώ δεν είναι ακριβό?
      Γιατί το λέω αυτό
      Αν υπολογιστεί 300 ευρώ + 24% ΦΠΑ = 375 ευρώ (περίπου). Δηλ τι Γιάννης τι Γιαννάκης. Πάλι απλησίαστη τιμή.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Η Ωραία Κοιμωμένη "Με 250ευρω παίρνεις καλύτερα προϊόντα του ανταγωνισμού."

      Νομίζω ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική της άμεσης σύγκρισης.Δεν μπορούμε πιστεύω να συγκρίνουμε το switch με το xbox και το ps4,ναι μεν είναι προϊόν ψυχαγωγίας αλλά το switch προσπαθεί να ξεχωρίσει με διαφορετική φιλοσοφία.Το ξέρουμε ήδη ότι είναι κατώτερο σαν hardware και σαφώς δεν μπορεί να συγκριθεί ιδίως και με τις καινούργιες εκδόσεις των συγκεκριμένων μηχανημάτων.Συμφωνώ ότι είναι ακριβό,αλλά προσωπικά όταν βρίσκω κάτι ακριβό περιμένω ή ψάχνω να το βρω μεταχειρισμένο.Ας δούμε μήπως καταφέρει η αντιπροσωπία να το φέρει σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που αναφέρεις. Και εγώ πίστευα ότι θα το βλέπαμε στα 399 στην Ελλάδα πάντως.

    • yaponvezos
    • Γενικά οι τιμές σε δολάρια δεν έχουν ΦΠΑ. Οι τιμές σε ευρώ έχουν ΦΠΑ. Οπότε δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τα 299 δολάρια με την όποια τιμή μας λάχει τελικά που περιλαμβάνει τελικά και ΦΠΑ.

    • yaponvezos
    • @Tanno

      Δεν κατάλαβες. Υποχρεούται από το νόμο να αφήσει το λιανεμπόριο να κάνει το κομμάτι του. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα συμφωνίας κυρίων που λένε.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Tanno "Μία κονσόλα που δεν είναι και τόσο δυνατή όσο η της Sony δεν αξίζει να κοστολογείται τόσο ακριβά."

      Δηλαδή οτιδήποτε δεν είναι sony,δεν μπορεί να έχει ότι τιμή θέλει;Συμφωνώ ότι θα φανεί στα μάτια του καταναλωτή κάπως όταν ένα καινούργιο μηχάνημα δεν είναι τόσο δυνατό,αλλά στην τελική αν το βρίσκει κάποιος ακριβό ας μην το αγοράσει.Εμείς διαμορφώνουμε τις αγορές και όχι οι εταιρίες,ή έστω έχουμε την δύναμη...

    • darksouls
    • 309-329 θα κυμανθει λογικα η τιμη στην ελλαδα.παραπανω το αποκλειω κ το αντευχομαι..ψηνομαι πολυ παντως!
      Στα public παντως αλλαξε στα 299 η προπαραγγελια

    • vonzuchter
    • μεχρι 299 αγοραζω day one. Παραπανω θα περιμενω. Ακομα κλαιω τα 360 που εδωσα για το WiiU το οποιο ναι μεν απολαυσα και καταευχαριστηθηκα αλλα με 199 πηρα refursbished ONE.... Δε με ξαναπιανει κοτσο η Νιντυ. Δε τιθεται θεμα μη αγορας... απλα οχι με 350 και 400 ευρω σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση. Το WiiU το πλερωσα τοσο ακριβα ποιο πολυ απο ενθουσιασμο και επειδη δεν ειχα Wii πριν δε μπορουσα να περιμενω. Τωρα μπορω , την αναγκη για νιντεντιασμα την καλυπτει το U οποτε...

    • iankysyrath
    • εγω παλι πιστευω ότι αντε τον πρώτο μηνα να το χουν εδώ στην Ελλάδα με 339-329..κι από κει και πέρα θα βρουν τρόπο οι μεγάλες αλυσίδες να το ρίξουν σε τιμή αντίστοιχη της Ευρώπης. Σιγουρα θα μπορούσε να ναι καλύτερα α πραγματα από θέμα τιμής..Ανάλογα με το πως θα πάει το launch θα βελτιωθούν κι οι τιμές, όπως έγινε πολύ γρήγορα και με το 3ds. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης άμεσο με τις άλλες κονσόλες. Είναι αν σου αρέσει ή όχι η πρόταση! Προσωπικά το μηχάνημα αν έχει θερμή 3d party υποστήριξη και πολλά exclusives που ήδη φαίνεται να έχει, θα το τιμήσω στο 1ο 6μηνο. Μη ξεχνάμε ότι το μηχανημα γεφυρώνει το home console gaming με το portable gaming, ενώ συνοψίζει όλες τις γενιές της Nintendo σε μια κονσόλα. Έχεις με το καλημέρα 2 χειριστήρια τα οποία με ένα μηχανημα μπορείς να τα εκμεταλευτείς ακόμα και on the go, χωρίς extra μηχανημα για να παιξεις διπλο. Έχεις αυτόματα motion controls-pointer και hd rumble (ό,τι σκατά κι αν είναι αυτό πρακτικά-αν δε το νοιωσουμε δε ξερουμε και αν αξίζει), τεχνολογίες που π.χ. σε ένα ps4 πρεπει να πληρώσεις πολλά extra για να τα αποκτήσεις (80 ευρώ μαζι με κάμερα συν άλλα 50 ευρώ περιπου για δευτερο χειριστήριο 130 ευρω συνολο). Ακόμα δε ξέρουμε ποσο δυνατο είναι τελικά το μηχανημα, αλλά σίγουρα μπορεί να τρεξει πολλά βαριά παιχνίδια και ας μη γελιόμαστε..όλα είναι θέμα να πληρώσει η Nintendo για 3d party υποστήριξη ειδικά στην αρχή και θα βρούν το τρόπο να τρέξουν τα παιχνίδια στο switch ικανοποιητικά!Το wiiU σίγουρα ήταν πιο αδύναμο από τον ανταγωνισμό, αλλά δε πιστευω ότι μεσα σε αυτά τα χρόνια βγήκαν multiplatform τίτλοι που δε θα μπορούσε το μηχάνημα να τρέξει με όποιες εκπτώσεις.Το πρόβλημα είναι ότι τα σκάτωσαν με τις σχέσεις των 3d party.

    • vagval
    • http://www.public.gr/product/prod8280069pp/
      Ισχυει οτι θα φαμε μια στρογγυλη και ασαλιωτη ολοι μας και ραντεβου στο πλοιο.

    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • @T_K_L_L_LUIGI
      "Νομίζω ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική της άμεσης σύγκρισης."

      Οχι καλέ μου η nintendo ξεφεύγει μόνη της και συνεχίζει να προδίδει τις παλιές γενιές κοινού που τότε μεγάλωσε επί των εποχών gameboy (και δεν φτάνει μέχρι θρυλικής εποχής SNES), αλλά έως Ν64 και gamecube.

      Επειδή το switch προσπαθεί να ξεχωρίσει με διαφορετική φιλοσοφία, το κατώτερο hardware σε τέτοια τιμή δεν φέρνει την άνοιξη όταν...

      1. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ με ηδη βάση τόσων χρηστών παγκοσμίως (PC,PS4 XBOX ONE+υπηρεσίες store) δειχνει τι προτιμά αυτό που φέρνει συνολικά το καλύτερο value for money.*

      *Το οποίο συνεπάγεται ειτε σε απόδοση κονσόλας-γραφικά,δυνατότητες λειτουργικού συστήματος,είτε σε πληθώρα τίτλων, υπηρεσίες store με προσφορές παιχνιδιων κλπ)

      2.δεν κάνει η nintendo έστω ένα από τα άνω πιο καλά από όλα αυτά, αλλά...
      σου λέει πλήρωνε για παρωχημένο Hardware οnline για δυο παιχνιδια mario, splatoon.Να υπήρχαν παραπάνω παιχνιδια για Multiplayer να πεις οκ δικαιολογειται η ύπαρξη της συνδρομης δεν υπαρχει ομως ουτε αυτο.
      .
      Θα βγουν? Οχι πάλι το ίδιο ροστερ όπως έχει συνηθίσει το κόσμος εδώ και πλέον 10 χρόνια .Και δεν ειναι λίγα χρόνια για να καταστρέψει την εικόνα μόνη της και να διώχνει κόσμο. Είναι ψέματα? Ούτε το δείχνουν οι πωλήσεις του wiiU και η απογοήτευση του κόσμου και των developers παγκοσμίως σε όλα τα διεθνή φόρουμ οικιακής ψυχαγωγίας.

      και όχι για αυτό άλλα και οτι θα σου δεινει ενα παιχνίδι το οποίο θα το έχεις μόνο για ενα μήνα Δηλ στο παιρνει το παιχνίδι πίσω ενώ εσύ συνεχίζεις να πληρώνεις την αιτησια συνδρομή σου.
      Αλήθεια αυτή είναι η νιτεντο που πλεον ακόμη και πιστός οπαδός πρέπει να υπερασπιστεί?

      Και δεν τα λέω εγώ αλλά αυτά ακούγονται παντού(ακόμη και εδώ μέσα από άλλους χρήστες) και γίνεται ο κακός χαμος.
      Θα φταίει το σχόλιο μου? Οχι!

      Δεν τα λένε ολοι ?Τα λένε.!!!ι

      Τα ακούει η νιντεντο? Όχι!!

      Θα τα ακούσει? Ούτε που προκειται

      Για αυτό θα πάει ακόμη πιο πάτο και θα γίνει περίπτωση χειρότερη από το WiiU (Δηλ Switch OFF) που το απεύχομαι αλλά στο χέρι της νιντεντο είναι.

    • Koel700
    • εγω περιεργος θα ειμαι η φωνη της αντιθεσεις σε απο οσο καταλαβαινω διοτι οπως το βλεπω εγω πολοι το βαζουν στο ιδιο καζανη με σταθερες κονσολες...το Switch, δεν μου εκφραζει τετοια συναισθηματα εμενα, δεν κινηγαει την αγορα των PS4 και Xbone.,.το Switch δεν προσπαθει να πλασαρη τον εαυτο του ως zomg true next gen 4k vr must seeκαι αλλες τετοιες μπουρδες...αυτο που πλασαρη ειναι gaming on the go η αλλιως ενα gaming tablet που αν θες ενα gaming tablet σε αυτην την τιμη με αυτα τα IP (και τα 3rd party που μακαρι να ακολουθησουν) iΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ/ΚΑΛΥΤΕΡΟ...ΝΑΙ ειναι τσιμπιμενο..επρεπε αν ειναι 250 ευρω φθηνοτερο ή αυτη η τιμη ΜΕ παιχνιδι...

    • PORTAL
    • Μιλωντας για την ελληνικη αγορα μονο, ας ειμαστε ρεαλιστες. Το μηχανημα δε θα παει καλα. Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι θα κινηθει λιγο παραπανω απο τα επιπεδα του WiiU..

      Για το βασικο αγοραστικο κοινο της Nintendo στην Ελλαδα που ειναι γονεις που αγοραζουν 3ds στα παιδια, ειναι ακριβο και επισης υπαρχει το 3ds ακομα, το οποιο δεν παει πουθενα.
      Για το δευτερο αγοραστικο κοινο που ειναι fans της Nintendo, ποσοι εχουν την οικονομικη δυνατοτητα για δευτερη κονσολα (ας μην κρυβομστε, αυτο ειναι) συν αλλο ενα μηνιατικο για online και μαλιστα με τις τιμες που ανακοινωσε η Nintendo χθες; Νομιζω πολυ λιγοι.
      Για ολο το υπολοιπο αγοραστικο κοινο το Switch ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτο. Υπαρχει το PS4 κι απο κει και περα το χαος

      Απλα μαθηματικα ειναι στην τελικη. Η Nintendo, η τριτη και καταιδρωμενη πλεον εταιρια στον χωρο, ζηταει πολλα και δινει λιγα.
      Ζηταει 300+ ευρω και δινει hardware κατωτερο του ανταγωνισμου με σκληρο δισκο για κλαματα.
      Ζηταει Online συνδρομη και τα πιο δημοφιλη Multiplayer παιχνιδια δεν θα ειναι στο Switch.
      Ζηταει να αγορασουε κονσολα για 3-4 τιτλους την στιγμη που το 2017 αναμενονται παιχνιδαρες στην πλευρα της Sony.

      Δεν ξερω για το εξωτερικο, αλλα στην Ελλαδα αυτο το μηχανημα δεν προκειται να πουλησει.
      .

    • yaponvezos
    • @Paparazzi

      Οπότε δεν είναι 20%. Στην πολιτεία σου είναι 8.875%. Άρα τα $299 πάνε στα $325,53. Όχι $361,79.

      @Koel700

      Τα λέμε αλλά ποιος ακούει. Απλά θέλουν ΟΛΟΙ να σκαλώνουν σε μια τιμή που α) δεν είναι καν κουφή και β) δεν είναι το βασικό το ρημάδι το κόστος της όλης υπόθεσης. Είναι τα games και τα paid πλέον services. Σαν τα φωτογραφικά. Ναι, το σώμα μπορεί να κοστίζει εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, οι φακοί όμως είναι το μεγάλο το έξοδο, εφόσον κάποιος το βλέπει σοβαρά και παίρνει και μερικούς καλούς φακούς που θα τους χρησιμοποιεί για χρόνια.

      Και αμάν ο καημός με τις επιδόσεις. Δεν βλέπω τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να αγοράσει UHD BD players που θα του προσφέρουν την καλύτερη εικόνα στην αγορά με τις ανάλογες ταινίες. Μου θέλουν όμως τηλεοράσεις 4K,

      @Η Ωραία Κοιμωμένη

      Γενικά το τι λέει ο κόσμος είναι ένα φαινόμενο, όχι επιχείρημα. Διότι πολύ συχνά ο κόσμος λέει βλακείες. Μια εταιρεία δεν πρέπει να αγνοεί τις βλακείες μιας και δημιουργούν μια συγκεκριμένη εντύπωση για το προϊόν σε τρίτους, αλλά αυτό δεν κάνει κάποια πράγμα που λέγονται λιγότερο βλακείες.

      Επίσης, για την ιστορία με το ένα παιχνίδι το μήνα που σου το παίρνει ύστερα κ.λπ. Μπορεί να ισχύει, μπορεί να μην ισχύει. Η υπόθεση αυτή έχει γίνει επειδή αφήνει το περιθώριο η επίσημη διατύπωση που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΦΗΣ. Για αυτό και στο κείμενό μου κρατάω επίσης φλου τη διατύπωση, διότι να πω οτιδήποτε άλλο είναι λάθος.

      Αλλά το πιάνουν τα media, ξεκινάνε το τζέρτζελο και ο καθένας πιστεύει ό,τι γουστάρει μετά. Αυτός που έχει σκάλωμα κόντρα στην Nintendo εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα παίρνουν το παιχνίδι πίσω, εκείνος που έχει σκάλωμα υπέρ της Nintendo βρίσκει κάποιο τρόπο να ισχυριστεί ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο κ.λπ.

      Και οι δυο μεριές κάνουν λάθος ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ.

      Μάθετε να διαβάζετε για να προστατεύετε τους εαυτούς σας και αφήστε τις κορώνες.

      @PORTAL

      Η Ελλάδα θεωρείται PlayStation territory και το πιστεύω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει έτσι απλή η οποιαδήποτε εδραιωμένη ισορροπία. Αλλά αυτό θα ίσχυε ακόμη και αν η Nintendo εμφανιζόταν με το καλύτερο μηχάνημα όλων των εποχών και σε βολική τιμή.

    • joehok
    • φιλε πορταλ εγω συμφωνω σε οσα λες...πανω κατω ετσι εχουν τα πραγματα... αλλα και παλι η νιντεντο ειναι τρελη μπορει απο το πουθενα να κανει τρελη επιτυχια σε ιαπωνια και αμερικη και μετα με κανα θανατο 3ds να ανεβει τελικα και εδω. δεν διαφωνω σε αυτα που λες απλα δεν το βλεπω τοσο απολυτα.

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Η Ωραία Κοιμωμένη Καταρχάς σε ευχαριστώ για την απάντηση σου,είναι ολοκληρωμένη και δικαιολογείς την λογική σου.

      Συμφωνώ απόλυτα για το online.Ο τρόπος που το διαχειρίζεται η Νιντέντο είναι τραγικός,δανείζοντας σου ένα τίτλο για ένα συγκεκριμένο διάστημα ο οποίος ήδη έχει πολλές δεκαετίες στην αγορά.Όντως δεν έχει πολλούς τίτλους για το κομμάτι του online και κακά τα ψέμματα δεν θα έχει πολλούς γιατί νομίζω ποτέ δεν ασχολήθηκε η Νιντέντο σοβαρά με αυτό,αλλά όπως λέει και ένας φίλος μου,ίσως το κάνανε έτσι ώστε να δώσουν μερίδιο από την συνδρομή στους third parties ώστε να τους δώσουν παιχνίδια,βλέπε fifa.Τώρα αν ο καταναλωτής το βρίσκει απαράδεκτο καλό θα ήταν απλά να μην αγοράσει ή να μην βάλει συνδρομή μήπως και αλλάξουν τα πράγματα στο μέλλον.

      Τώρα για το hardware σαφώς και είναι κατώτερο σε specs αλλά σου προσφέρει και άλλα πράγματα και λόγο αυτόν τον πραγμάτων έχει και τέτοια τιμή.Επίσης ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι η Νιντέντο θα πουλήσει την κονσόλα από την πρώτη στιγμή με κέρδος,οπότε έπρεπε από την πρώτη στιγμή νομίζω ο κόσμος να μην περιμένει τιμή κοντά στα 250.Νομίζω ότι δεν είναι ακριβή σαν κονσόλα που βγήκε τώρα αλλά τα περιφερειακά της την κάνουν ακριβή.Ο γονιός-καταναλωτής θα έχει από την πρώτη στιγμή μια κονσόλα με δυο χειριστήρια!Δεν ξέρω αν αξίζουν σαν χειριστήρια ή το πως θα κάθονται σε αυτούς που έχουν μεγάλα χέρια αλλά είναι σημαντικό με 300 ευρώ να ξεκινάς με δυο χειριστήρια.Στο μέλλον σίγουρα θα περιμένουμε έκδοση με καλύτερη μπαταρία και σε όποιον φαίνεται λίγη η διάρκεια καλό θα ήταν να περιμένει την νέα έκδοση.

      Τώρα για τα παιχνίδια δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.Θα δείξει στο μέλλον το τι θα βγει και τι όχι.Η λογική λέει χαμηλές πωλήσεις = εγκατάλειψη των third parties και η ιστορία θα γίνει όπως με το wii u.Αλλά και οι third parties θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί είδαμε και στο wii u παιχνίδια που ήταν απαράδεκτα.

      Τώρα για το αν η Νιντέντο πάρει το μάθημα της θα φανεί.Αν υπάρχει ακόμα μια παρόμοια ιστορία όπως του wii u και με αυτή την κονσόλα,δεν θα τριτώσει το κακό για την Νιντέντο. Απλά θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί με ότι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται για το gaming.

    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • @yaponvezos
      Αν για σενα η προτιμηση ή επιλογη (Αγορα) που συνεπαγεται και σε αποψη γιατι στη τελικη αυτο εκφραζεται ως σχολιο ειναι βλακεια/βλακειες γιατι δεν σε/ σας βολευει τοτε δεν εχω να πω τιποτα .

      Δεν με ενδιαφερει πως εγραψες εσυ την ειδηση Με ενδιαφερει πως εχει σε παγκοσμιο επιπεδο η ειδηση αυτη. Αν δεν σου αρεσει λοιπον το φαινομενο (που αν θες να το πω οτι ειναι βλακεια για να ρθουμε στο επιπεδο σου?) αφου τα λες ολα βλακειες,... λογικο δεν ειναι να υπαρξει και παγμοσμια κατακραυγη ?

      Επεισης αν πει καποιος την αποψη του ειναι βλακεια και σκαλωμα κοντρας?

      Μαθε αγορι μου εσυ να σεβεσαι τους χρηστες της σελιδας σου και να αφησεις το νταβατζιδικο στυλ περι σκαλωματων ή "αφηστε τις κορωνες"΄

      Δεν εχετε δικαιωμα υπευθυνοι του σαιτ να προσβαλετε το ιδιο σας το κοινο.
      Για αυτο σβησε τις ειρωνιες σου για να προστατεψεις το δικο σου ευατο.

    • vonzuchter
    • μη βαζετε στη ζυγαρια xbox one και ps4 παντως διοτι ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι δε σκοπευει να τις ανταγωνιστει η Νιντεντο.... παει για κατι διαφορετικο , καποιοι εκει απο τα κουστουμια στη νιντεντο θεωρουν οτι υπαρχει χωρος στην αγορα και για κατι νεο. Θα δουμε αν θα δικαιωθουν. Προσωπικα το βλεπω δυσκολο ηδη εχουμε μπουχτισει με ταμπλετς σμαρτ φοουνς λαπτοπς κονσολες PC 3ds κτλπ. Στη νιντεντο πιστευουν οτι υπαρχει χωρος. Θα δουμε αν θα δικαιωθουν. Περα απο τα 10 με 20 εκατομυρια πιστους οπαδους ( ο αριθμος ειναι βγαλμενος απο τον αριθμο N64, GC και WiiU που πουληθηκαν) για να αγορασουν και οι αλλοι πρεπει να ειναι κατι πολυ ιδιαιτερο και να γινει hype οπως ειχε γινει το Wii... μονον ετσι θα πουλησει. Διαφορετικα δε βλεπω να τα πηγαινει καλα γιατι η αγορα ειναι υπερκορεσμενη απο τα παντα.

    • vonzuchter
    • Οσο για τη συνδρομη για το ονλαιν αν αυτη δεν συνοδευτει με παιχνιδια που να την αξιοποιουν πολυ γρηγορα θα εγκαταληφθει σαν ιδεα , δε θα διστασει να το κανει η Νιντεντο αν δει οτι θα επηρεασει τις πωλησεις (κατι που θα συμβει σιγουρα). Ή αν δεν εγκαταληφθει θα πεσει πολυ η τιμη και θα παει σε επιπεδα xbox live που δινεις 40 ευρουλακια το χρονο (ποσο γελοιο ακομα και για την Ελλαδα με τους σημερινους μας μισθους). Οποτε δεν ειναι κατι που με ενοχλει ουτε με ανησυχει. Οπως μαζευτηκε η Μαηκροσοφτ με το DRM πχ , μπορει να μαζευτει και η Νιντεντο. Το μονο που με ενοχλησε ειναι η χωρητικοτητα του σκληρου που ειναι για γελια. Τα υπολοιπα οπως ακριβα περιφερειακα κτλπ τα εχουμε συνηθισει τοσα χρονια. Εδω ακομα τα χειρηστηρια του Gamecube πουλιουνται πανακριβα.

    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • @T_K_L_L_LUIGI

      Ειπες
      "να δώσουν μερίδιο από την συνδρομή στους third parties"

      Κοιτα μπορει να γινει μπορει και οχι μπορει να γινει και για τα Indies Ολα ειναι πιθανα Αυτο ομως δεν μας αφορα και δε το ξερουμε γιατι ουτε μετοχες εχουμε ουτε το bussines plan ξερουμε ουτε τα λογιστικα μας ενδιαφερουν
      Μας ενδιαφερει τι βλεπουμε στη πραξη και τι μας συμφερει για τη διασκεδαση μας

      Για τους 3rd να ξερεις οτι η ubisoft ειναι η πιο ελαστικη με τη Ninty αλλα μεχρι ενα σημειο.
      Σκεψου λογικα αν ησουν επιχηρηση θα ελεγες θα κανω κατι που ειναι σιγουρο και θα πιασει (δηλ θα βγαλει εσοδα) αλλα δεν θα σε βαλει οικονομικα μεσα.
      Ξερουμε οτι θα βγαλει το steep το οποιο ειναι πολυ ιδιαιτερος τιτλος. Ευκαιρια λοιπον δινει αλλα πρεπει και η νιντυ να βγαλει μηχανημα και πολιτικη που να ελκυσει και αλλους τριτους και οχι με την λογικη παμε ενα παιχνιδι port και βλεπουμε.Ωστε να συνεχιζεται η υποστιριξη.

      Επεισης η νιντεντο εχει παρα πολλα ενδιαφεροντα franchises που υπηρχαν τοτε πολυ παλια στις μεγαλες εποχες της που αν τα εκμεταλευοταν θα παραμιλουσε ολος ο πλανητης
      Και μιλαω οπως εχουν εξελιχθει το βαθος της σημερινης αρτιστικης σχεδιαστικης φιλοσοφιας ολων των παιχνιδιων να τα εκανε πιο dark ωστε να πιασει και παλιο κοινο αλλα και ταυτοχρονα να μεγαλωνει με ips που δε εζησε το νεο.
      Τι εννοω? Φαντασου R TYPE με γραφικα επιπεδου trine ή
      GARGOYLES QUEST dark υφος (πχ σε στυλ dark souls ,witcher, castlevania ) σε φουλ 3d action rpg περιβαλλον.
      Η τελος να δωσω ενα ακομη παραδειγμα METROID ποσο καλο? να γινει τοσο καλο οσο ηταν το vanquish.
      και σκοτεινο οσο το Mass effect και sci fi οσο το deus ex.Πως το κανε η νιντεντο? με μεγαλα κεφαλακια για παιδακια.

      Θελω να πω οτι αν πιασει αυτο το πιο ενηλικο σοβαρο υφος ελπιζω οτι θα μπορει να κανει παπαδες.Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.Συμφωνω ομως οτι το να περιμενουμε και να προβεις σε λυση μεταχειρισμενου ή μειωση τιμης γενικα οσο περιμενεις να ξερεις παντα τοσο πιο κερδισμενος βγαινεις. Απλα κανει ο καθενας κουμαντο αναλογα με τη πορωση του και τη τσεπη του.

      .
      Εσυ luigi σαν gamer και φαν "ΚΑΙ" της Nintendo ειναι καθαρα δικη σου επιλογη και μαγκια σου τι θα κανεις και τι θα χαρεις και μπραβο σου στο να πεις "παιδες ξερετε" "ναι καποια πραγματα ειναι τραγικα απο πλευρας νιντεντο" αλλα αν θες να το παρεις το νεο της μηχανημα και απλα πεις ΠΑΙΔΕΣ ξερω τα λαθη της αλλα επειδη το γουσταρω θα το παρω. Παλι μπραβο σου αγορι μου.

      Xαιρομαι που βλεπω παιδια LUIGI σαν και σενα λυπαμαι ομως που μαλλον θα απεχω απο αυτο το ντροπιαστικο σαιτ. και δεν ξερω αν θα εχω τη ευκαιρια να μιλησω μαζι σου
      γιατι το site απο τους ιδιους τους υπευθυνους προσβαλει ατομα χωρις λογο και αυτο αποτελει ντροπη για gaming το gaming κοινο τη στιγμη που θελει απλως να πει την αποψη του.
      Σε ευχαριστω luigi και χαιρομαι που συμφωνεις και καναμε πολιτισμενα αυτο το διαλογο γιατι απο οτι βλεπεις εδω υπευθυνοι του site δε σεβονται το ιδιο το κοινο τους.

    • yaponvezos
    • @Η Ωραία Κοιμωμένη

      Μη σε ενδιαφέρει πώς το έγραψα. Να σε ενδιαφέρει τι λέγεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποια στιγμή όμως να σε απασχολήσει και το πως, ό,τι και να λέγεται, όπου και να λέγεται, αυτή τη στιγμή η πληροφόρηση είναι λειψή. Όσοι και να πιστέψουν ότι δεν είναι, θα συνεχίσει να είναι. Αυτή είναι βλακεία της υπόθεση. Η λανθασμένη αξιολόγηση της πληροφορίας και η παρουσίασή της ως δεδομένο, όταν δεν μπορούμε να ξέρουμε, δεν είναι άποψη. Είναι μια χαζομάρα. Ας διαπιστωθεί ότι ισχύει αυτό που φοβάσαι και κράξε όσο θες. Κι εγώ μαζί σου. Η επιμονή ότι μια θεωρία αυτή τη στιγμή είναι γεγονός δεν είναι υπεύθυνος λόγος. Κι εκεί που μιλάω για σκαλώματα, αναφέρομαι στα δύο άκρα του fanboyισμού. Και το παίρνεις αυτό και το μετατρέπεις σε τάχα μου καταπίεση μιας άποψης. Εντάξει λοιπόν. Τα άκρα του fanboyισμού είναι ό,τι καλύτερο, λογικότερο και εξυπνότερο υπήρξε ποτέ. Problem solved.

      Από εκεί και πέρα, λες δεν σέβομαι, προσβάλλω και διάφορα άλλα. Αυτό που κάνω λέγεται κριτική. Την οποία αιτιολογώ κιόλας και όχι για δικό μου όφελος, το οποίο εξήγησα παραπάνω. Και η κριτική δεν είναι μόνο για τους αρθρογράφους. Είναι για όλους. Και για τους αναγνώστες. Διότι το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" ως mentality είναι ένα ψέμα που λέει ο εργαζόμενος στον εαυτό του για να αντέχει κάποια από τα πράγματα που ακούει και ζει κάθε μέρα μέρα εν ώρα εργασίας.

      Αλλά αφού δεν θες να εννοήσεις τι γράφω, πάμε point by point για αυτά που έθεσες παραπάνω.

      1. Η εγκατεστημένη βάση, στις κονσόλες, δεν δείχνει προτίμηση βάσει value for money. Η θεωρία αυτή είναι τελείως λανθασμένη. Δείχνει προτίμηση σε πλατφόρμα (δεν εννοώ την κονσόλα την ίδια) και franchises. Αν ήταν όλα θέμα ευχρηστίας (μιας και λες για ποιότητα υπηρεσιών), το PS θα είχε πρόβλημα έχοντας το χειρότερο UX σε σχέση με το Xbox για παράδειγμα. Και τα δύο βέβαια έχουν χειρότερο UX από ότι. πρέπει. Αν ήταν καθαρά θέμα value for money ως προς το hardware, τότε θα έβγαινε πάνω το Xbox One S, μόνο και μόνο επειδή, εκτός από games παίζει και ταινίες σε UHD BD και τα ξεχωριστά players κοστίζουν παρόμοια ή. περισσότερα χρήματα.

      Σε κάθε περίπτωση πιάνεις κάποιους τομείς στους οποίους παραδοσιακά κινείται αλλιώς η Nintendo και εξανίστασαι. Για το hardware απλά κάνεις λάθος. Δεν είναι παρωχημένο, έχει άλλες ισορροπίες και προτεραιότητες. Όπως συμβαίνει σε όλη την πλάση με τα consumer electronics. Με τη λογική που χρησιμοποιείς ένα Ultrabook τελευταίας γενιάς είναι παρωχημένη τεχνολογία επειδή υπάρχουν gaming laptops που πάνε σαν το διάολο.

      2. Εδώ τα πηγαίνεις καλύτερα, διότι η Nintendo έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν κατανοεί σωστά την όλη ιδέα περί online services. Και όντως δεν υπάρχουν ενδείξεις καλής υποστήριξης από τρίτους. Και όντως είναι μάλλον απίθανο και η ίδια η Nintendo να κάνει θαύματα σε multi ώστε να γίνει πραγματικά αναγκαία η συνδρομή για την απόλαυση του όλου.

      Και μετά πιάνεις το θέμα με το παιχνίδι που σου παίρνει πίσω και δεν συμμαζεύεται. Εδώ είναι που λυγίζω. Διότι από χτες μέχρι σήμερα έχει γίνει χαμός με αυτό το θέμα, επειδή γράφτηκε, με προσεκτική διατύπωση μάλιστα, από ένα site στο εξωτερικό (δηλαδή ο συντάκτης ξεκαθάρισε ότι δεν ξέρουμε αλλά το επίσημο copy είναι αρκετά ασαφές ώστε χωρά η υπόθεση), αναπαράχθηκε από παντού και επειδή έχει περισσότερο χαβαλέ να μετατρέπουμε τις θεωρίες σε γεγονότα, έχουμε καεί στο να συζητάμε και να εξηγούμε ένα πράγμα που απλά δεν μπορεί να διαπιστωθεί. Πως να το κάνουμε. Δεν μπορεί σε αυτό το στάδιο.

      Και το πρόβλημά σου λοιπόν είναι που λέω και σε σένα και σε οποιονδήποτε άλλον αναγνώστη, να προσέχει τι διαβάζει και πώς το διαβάζει για να μην καταλήγει εκτός πραγματικότητας. Και σε αυτό, η απάντησή σου είναι ότι αυτή είναι η άποψή σου και δεν γίνεται να στη λέει κάποιος για αυτήν.

      OK then.

    • diver_gr
    • Αν ισχύει το γεγονός πως το Zelda στην αγορά της Αγγλίας θα κοστίζει 59,99 λίρες βλέπω στην Ελλάδα 70άρια χαλαρά.......

    • PetrifieD-
    • Νομίζω ότι βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Αρχικά μια χαρά είναι η τιμή για καινούρια κονσόλα. Επίσης τα specs ποιος είπε ότι είναι κακά; βγήκαν πουθενά; τα είδε κανείς; δεν λέω ότι θα είναι επιπέδου ps4 pro αλλά πως ορίζεται το κακά specs; Αν το πάμε έτσι τότε και το ps4 pro κακά specs έχει σε σύγκριση με ένα PC. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά σε δύναμη με τα κανονικά ps4 και XONE. Επίσης τα specs δεν κάνουν πάντα τη κονσόλα.

      Δεν νομίζω ότι η διασκέδαση με μία κονσόλα έχει να κάνει με τη δύναμη πάντα. Sony και Microsoft δεν έχουν αλλάξει σχεδόν τίποτα στις κονσόλες τους. Από πάντα τα ίδια χειριστήρια και τα ίδια παιχνίδια. Call of Duty 20 Battlefield 15 fifa pro Halo κτλ κτλ. Προφανώς καλά παιχνίδια αλλά το ίδιο και το ίδιο πράγμα με τον ίδιο χειρισμό με την ίδια κονσόλα. Η nintendo τουλάχιστον πειραματίζεται, προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Δεν έχει βγάλει ποτέ ίδια κονσόλα. Sony, Microsoft απλά αναβαθμίζουν το hardware και την εμφάνιση της κονσόλας κάθε φορά. Αλλά δεν παύει να είναι η ίδια. Η ninty πειραματίζεται τουλάχιστον και προσπαθεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Είναι θέμα γούστου. Οπότε μη τρελαίνεστε με τα specs, η nintendo δεν νοιάζεται τόσο για τα specs όσο για την εμπειρία που θέλει να δώσει στον χρήστη. Με λίγα λόγια κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο. Και ας μην βιαζόμαστε ακόμα να βγάλουμε σκουπίδι ένα μηχάνημα που ουσιαστικά μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

      Για το online θα συμφωνήσω. Λίγα παιχνίδια για να δικαιολογηθεί συνδρομή και προς το παρόν δεν φαίνεται να προσφέρει και πολλά. Συν το ότι η nintendo δεν έχει μεγάλη εμπειρία από το online κομμάτι. Βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιος συνδρομή για τα περισσότερα παιχνίδια, οπότε μπορεί να περιμένει μέχρι να βγουν περισσότερα παιχνίδια ώστε να πάρει το maximum από τη συνδρομή του.

      Εμένα γενικά η ιδέα του Switch μου αρέσει. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν τα ελάχιστα παιχνίδια που προσφέρει day1. Αν και δεν αγοράζω ποτέ κονσόλα day 1, δεν μου έκατσε καλά το συγκεκριμένο. Ναι μεν το Zelda είναι δυνατός τίτλος για 1η μέρα κυκλοφορίας αλλά δεν αρκεί. Επίσης η μπαταρία δεν διαρκεί αρκετά και κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Το μόνο καλό είναι το ότι είναι συμβατή με powerbanks. Τα υπόλοιπα παιχνίδια (και ειδικά το mario odyssey) μου άρεσαν αρκετά αν και αργούν ακόμα.

      Πάντως γενικά χαλαρώστε. Μην κάνετε υποθέσεις, έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για την κονσόλα. Μην απογοητεύεστε πλήρως και μην υπερενθουσιάζεστε. Υπομονή και θα τα μάθουμε όλα σιγά σιγά :)

    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • @Bεζο
      Δεν θα σταθω στο ολοκληρο κατεβατο σου Θα σταθω σε αυτο που αφορα εμενα.Δεν χρειαζεται να γραψεις ολοκληρο κατεβατο για να πεισεις.
      Αν δε θελετε να λεγονται αλλες αποψεις τοτε κλειστε το ή βαλτε ταμπελα οτι δεχεστε συγκεκριμενες αποψεις αμα δεν σας βολευουν αποψεις που ειναι βλακειες ή πιανουν κορωνες.
      Δεν σεβεσαι και δε με νοιαζει η αποψη σου.Δεν χρειαζεται να γραψεις ολοκληρο κατεβατο.Πρακτικες ειρωνιες με νταβανζιδικο υφος αποτελουν ντροπη για το σαιτ που δε σεβεται το κοινο του .
      Επεισης μια φραση λεει "μη κρινεις για να μη σε κρινουνε"
      Και επειδη εμαθα κατι αν ισχυει βεβαια "οτι παλια το σαιτ ετρεχε με μυνησεις" που ξαναλεω "αν ισχυει" που ποιος το ξερει? Μονο εσεις το ξερετε για το πως και γιατι ....τοτε μη βγαζετε την ουρα σας απεξω και το παιζετε Αγιοι και εχετε το θρασσος να ζητατε τα ρεστα να λετε οτι μπορειτε να κρινετε με τετοιες ειρωνικες πρακτικες ντροπιαζοντας το κοινο του.

      Το σαιτ αυτο ντροπιαζει το ατομο μου και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΩ.
      Για να ειναι λοιπον ολα υσηχα και ωραια απαιτω και εχω καθε νομιμο διακαιωμα προστασιας
      1.Τη πληρη διαγραφη του λογαριασμου μου (ακριβως επειδη με ντροπιαζει το σαιτ και προσβαλει το ατομο μου.)
      2.Την διαγραφη ειρωνιων απο το κυριο Βεζο.(περι κοντρας κορωνων κλπ)
      δεν θα το ξαναπω δε θα επαναληθφω αλλη φορα. Και επειδη ειπατε κυριε Βεζο για προστασια ευατων να η ευκαιρια σας Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ και αλλη φορα εσεις να μαθετε να μιλατε ωραια.

    • Η Ωραία Κοιμωμένη
    • Ολα αυτα τα ανω προς οποιονδηποτε υπευθυνο αφορα το σαιτ.Απαιτω να γινουν και τα δυο.

    • Sephiroth
    • Σήμερα μάθαμε ότι το site έτρεχε με μηνύσεις. Αλλά, εντάξει, πετάμε ένα και "αν ισχύει" και "ποιος ξέρει" και καθαρίσαμε.

      Αγαπητή Ωραία Κοιμωμένη, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί από μένα προσωπικά για να ηρεμήσετε και εσείς, αλλά και για να σας προστατέψω (πραγματικά, όχι όπως το ζητάτε).

    • nkav64
    • @blackmore, δίχως να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, σκέφτομαι, μήπως αυτό ήταν προϋπόθεση για να βγουν 3rd party online τίτλοι στο Switch; Γιατί αν θέλεις κάτι τέτοιο, προφανώς πρέπει να προσφέρεις και την ανάλογη υποδομή ή έστω να συνεισφέρεις. Επίσης, να δείξεις κάποια ευελιξία σε θέματα cross- server play.

    • Georgebor
    • @yaponvezos Συμφωνώ σε όλα μαζί σου εκτός από ένα σημείο" Η Ελλάδα θεωρείται PlayStation territory".Νομίζω ότι εάν η νιντέντο έφτιαχνε μια κονσόλα δυνατή ή έστω και το Switch σε πιο χαμηλή τιμή στα 250 ευρώ νομίζω ότι οι περισσότεροι θα το αγοράζαμε!Και ειδικά εμείς που μεγαλώσαμε με Nes και Snes! Θα μπορούσε να κάνει δυνατό comeback,τώρα δυστυχώς δεν το βλέπω και όχι λόγο τιμής της κονσόλας αλλά περισσότερο των περιφερειακών και ειδικά στα χειριστήρια.Θα μου πεις ότι και το Ds4 τόσο κοστίζει,αλλά έχει μια μεγάλη διαφορά η νιντέντο προωθεί το multiplayer φίλων και δεν είναι τόσο δυνατή στο ονλινε,(που μεταξύ μας καμία δεν είναι). Παρόλα αυτά εγώ είμαι πολύ ζεστός στο να το τσιμπήσω αλλά μάλλον προς τα Χριστούγεννα που θα έχουμε και ένα πλήρες δείγμα από την κονσόλα.
      By the way η παρουσίασή σου ήταν άψογη.

    • john-data
    • Μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα η παρουσίαση:
      Απο τη μια καταφέρνει ακόμη και χτυπάει στη νοσταλγία με τα mario,zelda και τα άλλα αποκλειστικά η nintendo απο την αλλή η τιμή και day one μόνο το Zelda να με ενδιαφέρει που θα κυκλοφορήσει και στο wii u που εχω με αποτρέπει την αγορά του οπότε πάμε απο Δεκέμβριο (να δούμε τι θα δούμε και στην e3) και αν αλλιώς θα περιμένω μεχρι η βιβλιοθήκη των παιχνιδιών να είναι αρκετή τουλάχιστον στα αποκλειστικά.
      Στο online τουλάχιστον για να χρυσώσει το χάπι έπρεπε να δίνει καλούς παλιούς τίτλους και να τους κρατάμε όσο έχουμε τη συνδρομή η και κάποιους για πάντα.
      Τώρα περι hardware δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα έχει εφόσον εγω κοιτάω τα games και όχι τα τσιπάκια όπως και την γυναίκα την κοιτάς εξωτερικά αν σου αρέσει και όχι να σου δείξει ακτινογραφίες και εξετάσεις αίματος κτλ.
      Σημ
      Ποιο είναι το σωστό θα σας κάνω μύνηση η θα σας μυνήσω ;
      Για να ξέρω.
      Ευχαριστώ.

    • yaponvezos
    • @Georgebor

      Ο μόνος λόγος που διαφωνώ δεν είναι η θεωρητική λογική του πράγματος, αλλά η διαφορά φάσης με την οποία αντιδρά η αγορά. Και στα παιχνίδια ακόμη. Βγαίνει ένα παιχνίδι και είναι φοβερό αλλά δεν το ξέρει κανείς. Πουλάει και δεν πουλάει. Βγαίνει η συνέχεια και λόγω φήμης του πρώτου είναι όλοι έτοιμοι να αγοράσουν, προπαραγγέλνουν κ.λπ. Βγαίνει, πουλάει όντως. Αλλά είναι μακράν χειρότερο. Και απορεί ο κόσμος που άκουγε ότι το πρώτο ήταν καλό. ¨Ερχεται μετά το τρίτο. Είναι το καλύτερο μέχρι τώρα. Αλλά με τη μνήμη της αθλιότητας του δεύτερου, το αγοράζουν λιγότεροι και από εκείνους που τίμησαν το πρώτο.

      Το PlayStation είναι household name ουσιαστικά. Και στην Ελλάδα και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Για άλλους λόγους ανάλογα με το μέρος, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει. Μακάρι η αγορά να οσμιζόταν τόσο γρήγορα αν και πότε έχει ενδιαφέρον μια εναλλακτική. Θα βοηθούσε ποικιλοτρόπως. Απλά έχω δει πως δεν. Προτιμώ σε κάτι τέτοιο να κάνω λάθος.

    • Volga
    • χαχαχα έχετε πάρει φόρα ε; τι κατεβατά ειναι αυτά;

      Λοιπόν να πω κι εγώ την άποψή μου.
      Δεν θεωρώ την κονσόλα άσχημη ίσα ίσα. Νομίζω οτι είναι απίστευτο να έχεις τέτοια γραφικά σε handheld. Για το online πραγματικά δεν μπορώ να εκφέρω καμία άποψη για πολλούς λόγους. Ας αναφέρω κάποιους από αυτούς

      1. Δεν ξέρουμε τι τυράκια δίνει. Όπως λέει και ο Γιαπωνέζος δεν ξέρουμε αν αυτά τα παιχνίδια είναι πραγματικά δικά σου ή στα παίρνει πίσω.
      2. Δεν ξέρουμε το βασικό. ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ! Μπορεί να είναι 15 ευρώ το χρόνο πχ. Σιγά τα λεφτά.
      3. Δεν ξέρουμε τι εκπτώσεις θα κάνει στις Online αγορές μέσω eshop γιατί αν πχ πληρώνω συνδρομή και μου πετάει τιποτα 50% κάτω ένα νέο παιχνίδι τότε είναι συμφέρον.

      Μπορεί δηλαδή να είναι συμφέρουσα η φάση ή μπορεί να είναι και πλήρης αποτυχία. Αλλά ας κάτσουμε να το δούμε πρώτα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

      Γενικά πάντως έχει αφήσει ΑΠΕΙΡΑ κενά και απορίες. Να πω μερικές και θα ήθελα να ξέρει-έχει διαβάσει κάποιος κάτι να μας πει.

      1. Τι γίνεται με τα παιχνίδια (κανονικά και VC) που έχουν αγοραστεί από το eshop του WiiU και είναι bound στο account;
      2. Υπάρχει δυνατότητα το WiiU gamepad να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερο χειριστήριο;
      3. Πόσα mah είναι η μπαταρία; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχον powerbanks του εμπορίου;

      Εκτός από αυτά..

      Εγώ το βασικό πρόβλημα του Switch το βρίσκω στο Lineup. Είναι αδιανόητη η λογική αυτή.
      Το να βάλει το Zelda ως το μόνο παιχνίδι είναι φάση τύπου "σηκώνω τα χέρια ψηλά".

      Το παιχνίδι θα βγεί και στο WiiU ίδια μέρα. Κάθε νοήμον άνθρωπος που έχει WiiU θα το πάρει εκεί και απλά θα περιμένει να δει πως θα κυλήσει η κατάσταση.

      Το Mario Kart 8 όσες πίστες και να μου βάλουν παραπάνω, δεν είναι κάποιο γραφικό Upgrade που να δικαιολογεί την αγορά του. Το έχουν πάρει ΟΛΟΙ όσοι είχαν WiiU και πρακτικά αυτοί είναι το βασικό κοινό σου ως Nintendo.

      Το Splatoon 2 φάνηκε οτι είναι πιο smooth αλλά και πάλι αν έχεις παίξει το 1 τι λογική έχει να παίξεις το 2. Για κάποια όπλα παραπάνω και μερικά εξτρά modes;

      Το Xenoblade 2 δεν μπορώ να καταλάβω πως θα βγει μέσα στο 17, όταν παρουσιάζουν trailer 1 λεπτού δείχνει... ασχολίαστο. Εγώ πιστεύω οτι θα το δούμε μέσα με τέλη του 2018. Μακάρι να βγω ψεύτης.

      Τώρα... στα καλά του θέματος.

      Επαναφέρει motion controls. Αν δηλαδή αν θέλει, υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη gameplay ιδεών από games από Wii που μπορούμε να δούμε στο Switch με σωστά πλέον γραφικά. Θεωρώ οτι τα Motion controls οταν υλοποιούνται σωστά είναι άπαιχτα. Το Resident Evil Umbrella Chronicles, Resident Evil 4, Metroid Prime Trilogy δικαιολογούν (θεωρώ) την άποψή μου.

      Επίσης το οτι τα motion controls δεν είναι απαραίτητα και τα 2 joy cons γίνονται κανονικό χειριστήριο δείχνει οτι δεν χρειάζεται από τους Develeopers να παιδευτούν αν το παιχνίδι δε το χρειάζεται.

      Τέλος, θεωρώ οτι η χρήση του ARM επεξεργαστή για gaming είναι πολύ καλύτερη απόφαση για να δούμε τεράστιες βιβλιοθήκες Αξιοπρεπών Android τίτλων να μεταφέρονται στο Switch όπως για παράδειγμα τo Real Racing 3, καθώς όμως και να δώσει μια σιγουριά πλέον στην εκάστοτε εταιρία οτι το παιχνίδι που θα βγάλει στο Switch μπορεί να το κάνει port σε Android οπότε να δούμε ακόμη καλύτερα παιχνίδια στις φορητές συσκευές.

      Δεν ξέρω πως θα πάει ως κονσόλα γιατί οτι και να λέγεται καλό ή κακό θα φανεί στο 6μηνο.

      Ολα θα φανούν από την κοινότητα του 3DS. Αν κάνει τη μετάβαση για εκεί ίσως δούμε εξωπραγματικές καταστάσεις. Αν οχι..βλέπω μια κατάσταση WiiU.

      Πάντως θα έπρεπε να έχει δώσει το Mario ή κάποιο άλλο AAA τίτλο μαζί με το Zelda την πρώτη μέρα.

    • Volga
    • Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Η τιμή της κονσόλας. Αχίλλειος πτέρνα. 350 ευρώ στην ελλάδα, μαζί με ένα τίτλο που λογικά θα είναι κανα 60άρι είναι οχι απλά απαγορευτικά αλλά και χωρίς εξήγηση.

      Δεν μπορείς να ζητάς αυτά τα λεφτά χωρίς περιεχόμενο. Οχι από 3rd parties αλλά ούτε από δικό σου!

    • lostaddict1
    • @Volga Φαίνεται όντως κάπως το ότι δεν έχει πολλά launch titles. Αλλά νομίζω πως στην τελική αυτό δεν θα παίζει και σημαντικό ρόλο... Ήδη έχουν ανακοινωθεί κοντά στα 60 παιχνίδια για την κονσόλα και αυτό είναι μόνο η αρχή.

      Ένας από τους λόγους νομίζω που δεν έχουμε πολλούς τίτλους day 1 είναι και τo Zelda. Πόσοι 3rd parties θα βγάζανε το παιχνίδι τους day 1 απέναντι στο Ζelda? Προφανώς κανένας ή σχεδόν κανένας. H αγορά της πρώτης μέρας από όλους θα είναι σίγουρα το Ζelda. Επίσης όσο λιγότεροι τίτλοι day 1 τόσο καλύτερα θα πουλήσουν και θα μείνουν ευχαριστημένοι και oi 3rd party που το ρίσκαραν για day 1. Προσωπικά πιστεύω είναι καλύτερα να έχεις τίτλους σε συνεχή ροή παρά όλους day 1 και να πάνε άκλαφτοι. Γιατί κακά τα ψέματα με την τιμή της κονσόλας οι περισσότεροι θα αγοράσουν 1 άντε 2 παιχνίδια για αρχή...

      Όσο για την τιμή νομίζω το λάθος εδώ είναι ότι δεν έκαναν include το 1-2-switch στο πακέτο. Αν το έκαναν αυτό πιστεύω κανένας δεν θα μιλούσε για την τιμή (που ακόμα και έτσι δικαιολογείται απόλυτα).

    • joehok
    • θα επρεπε να εχει ειτε το arms ειτε το 1,2switch ...ειναι παιχνιδια που μονα τους δυσκολα θα πουλησουν αλλα απο την αλλη δειχνουν την διαφορετικοτητα της κονσολας οπως ειχε κανει το wii sports. το ζελντα δεν το κανουν μπαντλ γιατι προφανως απο μονο του θα πουλησει καλα στν αρχη.
      ο ανταγωνισος στο ονλαιν παντως δινει τεσσερα προσφατα παιχνιδια. δεν γινετε να δινεις ενα παλιο. ουτε με ενδιαφερει αν το κραταω η οχι. η διαφορα νοοτροπιας ειναι χαοτικη. αγαπαμε νιντεντο τρελενομαστε με μαριο ζελντα και ιδεες της αλλα οταν παει να κανει ονλαιν πραματα δειχνει οτι ειναι εκτος τοπου και χρονου. μακαρι να ειναι η συνδρομη 10 ευρω το χρονο αλλα ολοι ξερουμε οτι δεν θα ειναι.και δωσε για ethernet και δωσε για voice chat...αρε νιντεντο

    • Volga
    • @joehok Για το ARMS δε συμφωνώ, θεωρώ ότι θα γίνει τεράστιο hit στους αγοραστές του Switch.

      Στο αναλυτικό gameplay video του Treehouse έδειξε αρκετά "βαθύ" ως προς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί στο κομμάτι της μάχης.

      Παρόλαυτά σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι δεν είναι αυτό που θα περίμεναν τα 60+ εκατομμύρια χρηστών που γύρισαν την πλατη τους στην Nintendo και δεν αγόρασαν WiiU.

      Γενικά αυτό που καταλαβαίνω στη λογική των τίτλων που έβγαλε είναι ότι πχ το Mario Kart 8 το έβγαλε στο WiiU αλλά το Wii U είχε 12 εκατομμύρια πωλήσεις άρα υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το έχει παίξει.

      Δεν πάει έτσι όμως γιατί προφανώς και δεν είναι τίτλος που θα σε κάνει να αγοράσεις κονσόλα αφού δεν το κατάφερε στο WiiU. Πώς θα το καταφέρει στο Switch; Τι άλλαξε δηλαδή; Ότι από 720p / 60fps , πάει στα 1080p/60fps ; Είναι αυτός λόγος να το αγοράσει κάποιος; :D

      Δεν την πιάνεις πουθενά αυτή την ξεροκεφαλιά της εταιρίας αυτής. :D

    • 3nws1th5
    • dedicated to h8ers http://kotaku.com/gamestop-has-sold-out-of-switch-preorders-1791234616?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter&utm_medium=Socialflow

    • iankysyrath
    • ειπώθηκε κάτι πολύ σωστό παραπάνω.. Ότι πρέπει να δωθεί οπωσδήποτε με κάποιο παιχνίδι..Αν θελει να πουλήσει πολύ πρεπει να δοθεί μαζί με κάποιον τίτλο. Το arms θα ταν καλή περίπτωση, και το 1&2 switch επισης. Ίσως βγουν bundles ξερω γω μετά την Ε3 ή κανα Mario bundle ή Zelda bundle. Ίσως τους νοιάζει να δουν τι μπορούν να πουλήσουν στο πρώτο 6μηνο ασάλιωτα, βλέποντας και τις πρώτες προπαραγγελίες να εξαντλούνται και μετα να σαλιώσουν! η αλήθεια είναι ότι τώρα αξίζει να βρει κάποιος ένα φτηνο wiiU τώρα..να το softmoddaρει με loadiine και να κατεβασει με Utikdownloadhelper όλα τα games είτε retail, είτε digital σε εξωτερικό σκληρό και μαλιστα να τα χαρεί και με τα online features και βλέπει για αγορά switch. Εν τω μεταξυ το φοβερό είναι ότι softmoddαρεις την sd Που χρησιμοποιείς στο wiiU και δε χρειάζεται να installaρεις στη flash memory του wiiU custom ios. Ούτε καν ρισκάρεις ban και τα λοιπα.

    • vonzuchter
    • @volga μα ακριβως αυτο θελουν να πετυχουν... να εχουν μια κονσολα πλεον και το κοινο του 3ds να παει στο Switch. Aν τους βγει δε θα ξαναδουμε κονσολα τυπου gameboy ποτε ξανα. Μεγαλο στοιχημα ειναι. Εκει πονταρουν πιστευω.
      @iankysyrath. το wiiu ειναι νεκρη κονσολα , μοναδικος λογος υπαρξης του πλεον ειναι το zelda. Δεν αναπτυσει κανεις παιχνιδια για αυτο. Το αγαπησα αλλα εχω να αγορασω game απο οταν βγηκε το mario maker. Moνο κατι Indie περιμενουμε και το zelda

    • iankysyrath
    • Vonzuchter@ το ότι είναι νεκρή η κονσόλα, δε σημαίνει ότι για καποιον που δεν την έχει θα τον χάλαγε να κατέβαζε τζαμπε 2 terra gaming software, ειδικά αμα δεν έχει παίξει όλα τα διαμάντια που χουν βγει!

    • iankysyrath
    • ...είναι από μόνο του μια καλή επενδυση και άπειρες ώρες καλού gaming για ό,τι έχει βγάλει so far...είναι σαν να μου λες ότι δεν άξιζει που ειχα πάρει dreamcast σε προσφορά ξεφτίλα με 20 retail τιτλους, επειδή έκλεινε η sega. Δε με χάλασε όμως που έπαιξα shenmue1 και 2 και ό,τι άλλο γαματο είχε ήδη βγάλει το μηχανημα και δεν ήταν λίγα, άσε που και κείνο ήταν πανεύκολο για hacking

*