Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφιέρωμα: Το Top-3 της συντακτικής ομάδας για το 2023

*
Ουσιαστικά, μένουν ακόμα λίγες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί το 2023. Ήταν μια χρονιά γεμάτη σημαντικές κυκλοφορίες, τις περισσότερες από τις οποίες η συντακτική ομάδα του enternity.gr κάλυψε με reviews, εκπομπές και αφιερώματα. Λίγο πριν την ανατολή του 2024, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλα τα video games που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και σας τα παρουσιάζουμε, με σκοπό μεταξύ άλλων, γιατί όχι, να σας δώσουμε και ιδέες για το πως θα μπορούσατε να περάσετε τις προσεχείς ημέρες με το αγαπημένο σας χόμπι.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!!!


Στυλιανός Αλμπανίδης
Κατά κοινή ομολογία το 2023 ανήκει στο πάνθεον του gaming κοινού και θα μείνει στην ιστορία, καθώς η βιομηχανία μετά την πανδημία κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της μέσα από σκληροπυρηνικές ΑΑΑ κυκλοφορίες, remakes, DLC’s έως και καινοτόμα indies.

Ένας από τους τίτλους που ξεχώρισε προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελεί τη 16η προσθήκη ενός θρυλικού franchise που ξεκίνησε το 1987. Λόγος γίνεται για το Final Fantasy XVI που μετά από πολύμηνη αναμονή και ξέφρενο hype κατάφερε να δικαιωθεί, όχι τόσο εισπρακτικά σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, τόσο στο gameplay όσο και στο storytelling. Η ατμόσφαιρα και το μουντά τοπία του παιχνιδιού δένουν απίστευτα με το εικαστικό που είναι επηρεασμένο από τον μεσαίωνα και όλα δείχνουν πως η σειρά έκανε μεγάλη στροφή, προς το καλύτερο.

Η Avalanche σε συνεργασία με την Warner Bros κατάφερε να προσδώσει με αριστοτεχνικό τρόπο το μαγικό κόσμο της J.K. Rowling και οι Potterheads έκαναν πολλές φορές τον σταυρό τους, βλέποντας το Hogwarts Legacy. Ο ανοικτός κόσμος του παιχνιδιού είναι ψυχαναγκαστικά λεπτομερείς και αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού, σε αντιδιαστολή βέβαια με την πλοκή της ιστορίας και τη γραφή των χαρακτήρων.

To Humanity είναι η απόδειξη πως οι indie κυκλοφορίες είναι τα ΑΑΑ του μέλλοντος. Όσοι θέλετε να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και δεν αρέσκεστε στον χαρακτηρισμό του casual gamer, τότε θα πρέπει, στο ρόλο ενός σκύλου, να καθοδηγήσετε την ανθρωπότητα μέσα από γρίφους και διάφορα επίπεδα που η δυσκολία τους αυξάνετε βαθμηδόν. Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά είναι πως ο τίτλος ήταν διαθέσιμος από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας στο PlayStation Store.



Έκτωρ Αποστολόπουλος
Φέτος η χρονιά συνοψίζεται σε δύο τίτλους που περίμενα πώς και πώς και ένα παιχνίδι-έκπληξη που με μάγεψε.

Ξεκινώντας με το Marvel's Spider-Man 2, σαν μεγάλος fan του αγαπημένου σούπερ ήρωα, ανυπομονούσα να ασχοληθώ με τη νέα περιπέτεια στο PlayStation 5. Δεν απογοητεύτηκα, αφού ο οπτικός τομέα, οι σκηνές μάχες και κάποιες πτυχές της ιστορίας με ενθουσίασαν και μου κάλυψαν ένα κενό που έχει δημιουργήσει η ίδια η Marvel με τις μέτριες superhero ταινίες και σειρές το τελευταίο διάστημα.

Στη δεύτερη θέση δεν θα μπορούσε να λείπει το Sea of Stars, ένας καταπληκτικός τίτλος που συνδυάζει την ρετρό αισθητική με την μοντέρνα προσέγγιση σε gameplay και γραφή. Δεν είναι πολλές οι φορές που ένα παιχνίδι με ρουφάει με τέτοιο τρόπο στον κόσμο του, ενώ είναι ακόμη πιο σπάνιο το γεγονός να θέλω να δω σαν τρελός τη συνέχεια μίας νέας ιστορίας και ολοκαίνουργιων ηρώων. H oμάδα της Sabotage Studio το κατάφερε αυτό και πλέον ανυπομονώ για μία συνέχεια του Sea of Stars από τους ανθρώπους που είχαν ήδη αποδείξει ότι το κατέχουν το άθλημα με το φοβερό The Messenger.

Η κορυφαία στιγμή για εμένα ήρθε με το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ένα παιχνίδι που με εξέπληξε ευχάριστα με τον τρόπο που κατάφεραν οι developers να το ανανεώσουν σε σχέση με αυτά που είδαμε στο Breath of the Wild. Είναι εντυπωσιακό το πόσο καλά τρέχει το εν λόγω παιχνίδι στο γερασμένο hardware του Nintendo Switch, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακοί είναι οι κορυφαίοι μηχανισμοί από την αρμάδα του Eiji Aonuma που τόλμησε να το πάει ένα βήμα παραπέρα το concept των “νέων” παιχνιδιών Zelda. Οι πάμπολλες ώρες στον κόσμο αυτού του παιχνιδιού με γέμισαν μέσα μου όσο κανένα άλλο videogame το 2023, μία χρονιά με εξαιρετικό ανταγωνισμό και που ήταν πλούσια σε ποιοτικό περιεχόμενο.



Δημήτρης Βασιλάκης
Venba
Παιχνίδι που το ξεκίνησα γιατί είχε εύκολα achievements και κατέληξα να το καταπιώ για την ιστορία του. Η πορεία μιας οικογένειας Ινδών μεταναστών στον Καναδά, μέσα από τα μάτια της μητέρας και του γιου, με τον πατέρα στον ρόλο του δευτεραγωνιστή, με όλα όσα ζουν παγκόσμια οι μετανάστες εδώ και πάρα πολλά χρονιά. Απόρριψη από το νέο περιβάλλον, δυσπιστία από το παλιό, επιθυμία να ενταχτούν στον νέο κόσμο, τύψεις επειδή βλέπουν τον παλιό κόσμο να χάνεται. Καλύτερο ως ιστορία, παρά ως παιχνίδι.

Lost Words: Beyond the Page
Υπέροχο παιχνίδι, υπέροχη ιδέα, εξαιρετική υλοποίηση, σενάριο που συγκινεί ακόμα και τις πέτρες. Ένα παιχνίδι που άργησα να ανακαλύψω και πραγματικά με άφησε άφωνο και με μια γλυκόπικρη γεύση. Μην το χάσετε εάν αγαπάτε ή αγαπούσατε πολύ τις γιαγιάδες σας.

Assassin's Creed The Ezio Collection
Ναι ξέρω, είμαι fanboy και νωρίς το θυμήθηκα κιόλας. Παρόλα αυτά η επιθυμία να παίξω ξανά τον καλύτερο τίτλο της σειράς (ΙΙ) αλλά και να θυμηθώ Ρώμη και Κωνσταντινούπολη, με τον αγαπημένο Ezzio, ε δεν μπόρεσα να αντισταθώ κι ακόμα συνεχίσω.



Δημήτρης Βούρδας
To 2023 πέραν όλων των άλλων, ήταν προσωπικά για την ενασχόληση με το gaming, μια επιστροφή στις κονσόλες της Sony, καθώς απέκτησα το PS5. Αυτό σημαίνει ότι εκεί έκλεισε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του backlog από τις νέες κυκλοφορίες της κονσόλας. Από αυτά που πρόλαβα να ολοκληρώσω το απόλυτο highlight ήταν το God of War: Ragnarok, ένα πραγματικό έπος χωρίς προηγούμενο και μια εμπειρία από αυτές που δεν ξεχνάς ποτέ.

Σε αυτά που έκανα review, νομίζω βγαίνοντας μπροστά από τις καθιερωμένες ετήσιες κυκλοφορίες έκλεψε τις εντυπώσεις μου το φανταστικό MLB The Show, ενας υπερπλήρης αθλητικός τίτλος που κανονικά δίνει μαθήματα στα έτερα franchises για το πώς γίνεται να συνδυάσεις τη διασκέδαση του αγαπημένου σου αθλήματος(όποιο κι αν είναι αυτό) με ποικιλία και ρεαλισμό.

Τέλος, για μένα το παιχνίδι της χρονιάς είναι ένα DLC. Το ασύλληπτο Phantom Liberty όχι απλά έδωσε ζωή στο Cyberpunk 2077, αλλά προσέφερε έναν φανταστικό χαρακτήρα στις ζωές μας. Οι Πολωνοί μετά το πάθημα τους φρόντισαν όχι απλά να επιστρέψουν δριμύτεροι αλλά να προσφέρουν ένα από τα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών, το οποίο απλά προσφέρει μαθήματα storytelling, τέχνης και απεικονίζει στο απόλυτο τι μπορεί να δώσει στον κόσμο ένα απλό video game.



Νικήτας Καβουκλής
Το 2023 είναι μια χρονιά που πολύ θα ευχόμουν να επιστρέψει από άποψη κυκλοφοριών video games. Γεμάτη από κάθε άποψη, όχι μόνο με τις ετήσιες κυκλοφορίες και την "ανανέωση" στα ηλεκτρονικά ποδοσφαιρικά γήπεδα με το λανσάρισμα του EA Sports FC 24, αλλά και με video games που θα αφήσουν το δικό τους σημάδι στη λεωφόρο της βιομηχανίας μας, όπως το Alan Wake 2, το Baldur's Gate 3, το Super Mario Bros. Wonder και τη The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, για να αναφέρουμε μερικά. Όχι πως δεν υπήρξαν και αξιόλογες παραγωγές από indie developers. Από όλα όσα είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ, ξεχώρισα τα εξής:

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Πολύ σπάνια έχω χρόνο που να μπορώ να αφιερώσω σε ένα παιχνίδια για πράγματα πέρα από το να δω τους τίτλους του τέλους. Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς διεκδίκησε τον χρόνο αυτό και κέρδισε το δικαίωμα να το κάνει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω πολλά λόγια για αυτό το νέο αριστούργημα. Πολλοί πίστεψαν ότι η Nintendo δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι ανώτερο από το Breath of the Wild, να όμως που τα κατάφερε. Με έναν κόσμο που σφύζει από περιπέτεια σε ουρανό, γη και κάτω από αυτή, με (δανείζομαι φράση συναδέλφου) το περισσότερο gameplay ανά τετραγωνικό εκατοστό του χάρτη. Απλά αγοράστε το με την πρώτη ευκαιρία.

Super Mario Bros. Wonder
Το Super Mario Bros. Wonder είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η Nintendo ξέρει να δημιουργεί παιχνίδια με όλη την έννοια της λέξης. Απλό και πολύπλοκο ταυτόχρονα, σε παρακινεί να ασχοληθείς μαζί του στο βάθος που θέλεις και ανά πάσα στιγμή μπορρείς να επιστρέψεις για περισσότερα. Χρόνια είχα να απολαύσω τόσο πολύ ένα 2D Super Mario game και τελικά τα Wonder Flowers έκαναν το θαύμα τους. Αν έχετε και παρέα ακόμα καλύτερα, με το local co-op τεσσάρων παικτών να αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία ώστε να διασκεδάσει παρέα όλη η οικογένεια.

Cocoon
Χάρη στο Xbox Game Pass είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με το Cocoon. Πραγματικά με γύρισε στα νιάτα μου, στη δεκαετία του '80, σε παιχνίδια απλά φαινομενικά μεν, με μεγάλο βάθος δε. Το Cocoon, δίχως να λέει πολλά πράγματα λέει πάρα πολλά, δίχως τη χρήση πολλών πλήκτρων κάνει ακόμα περισσότερα. Η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα ξεδιπλώνονται με αριστοτεχνικό τρόπο σε έναν κόσμο που μοιάζει βγαλμένος από τη σκοτεινή επιστημονική φαντασία. Αυτό όμως που λάτρεψα περισσότερο είναι ο τρόπος που επέλεξαν οι developers για να "βασανίσουν" ευχάριστα το μυαλό των παικτών.



Κωνσταντίνος Καλκάνης
Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα χρονιά το 2023 στο gaming. Πολλές κυκλοφορίες, επιστροφές, νέες αφίξεις, το '23 είχε κάτι για όλους. Αν έπρεπε προσωπικά να διαλέξω 3 τίτλους για να ξεχωρίσω για φέτος, μάλλον θα ήταν οι παρακάτω (από αυτούς που είχα την ευκαιρία).

Aliens: Dark Descent.
Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες δεν ήταν πολύ υψηλές για το Dark Descent αλλά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για φέτος, με το φρέσκο και διαφορετικό στυλ του. Με μια προσέγγιση διαφορετική, οι δημιουργοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αυθεντική εμπειρία Alien.

Jagged Alliance 3
Επιτέλους. Έπρεπε να περάσουν πάνω από 23 χρόνια και πόσες αδιάφορες προσπάθειες για να κυκλοφορήσει το JA3, το πραγματικό sequel της σειράς. Η Haemimont Games έπιασε ακριβώς που χτυπάει η καρδιά του Jagged Alliance και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Σίγουρα, περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά, αλλά επιτέλους ένα καινούριο Jagged Alliance.

Baldur's Gate 3
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είχα πάντα τις επιφυλάξεις μου για το BG3. Από την ανακοίνωση του μέχρι τις πρώτες εικόνες και το πρώτο gameplay trailer, στο μυαλό μου ήταν η επόμενη μεγάλη απογοήτευση. Πόσο χαίρομαι που έκανα λάθος και έπεσα τόσο πολύ έξω. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά το Baldur's Gate με αιχμαλώτισε στον κόσμο του και δεν υπήρξε επιστροφή. Δεν ξέρω αν είναι ο τίτλος-σταθμός που πολλοί κάνουν λόγο, αλλά είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία.



Βασίλης Καμακάρης
Baldur's Gate 3
Άλλη μια χρόνια ήρθε στο τέλος της, γεμάτη από μεγάλες εκπλήξεις και απογοητεύσεις που στιγμάτισαν τη βιομηχανία (The Day Before εσένα κοιτάμε). Η μεγαλύτερη έκπληξη, όχι μόνο της χρονιάς αλλά και της δεκαετίας που διανύουμε είναι αναμφίβολα το Baldur's Gate 3 της Larian Studios. Η σειρά Baldur's Gate άξιζε μια μεγάλη επιστροφή για τους σκληροπυρηνικούς fans των CRPG και η Larian Studios έφερε εις πέρας ένα τόσο αξιοθαύμαστο τίτλο, χωρίς περιορισμούς. Το απολυτό DnD simulator προσφέρει μια ποικιλία από quests και χαρακτήρες, που με ακολουθήσαν στο ταξίδι μου, ως ο Gimli, ο πλαδαρός, ένα dwarf paladin που επιχειρεί να χαράξει το δικό του πεπρωμένο. Η μαγεία του Baldur's Gate 3 δεν είναι μόνο ο κόσμος του και οι NPCs που το κατακλύζουν, αλλά το γεγονός πως κάθε playthrough που μπορούμε να πράξουμε είναι μοναδικό, με βάση τις πράξεις μας στα quests και την αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες. Ακόμα και να θεωρούμε ότι έχουμε κάνει τα πάντα στο παιχνίδι, το Baldur's Gate 3 επιφυλάσσει πάρα πολλές εκπλήξεις που καλεί τους παίκτες να τις ανακαλύψουν.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
Η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 αποτέλεσε μια δύσκολη περίοδο για την CD Projekt RED που προσπάθησε με κάθε τρόπο να μετατρέψει το παιχνίδι σε ένα cult classic. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς για την εταιρεία, μέσα από την κυκλοφορία του update 2.0, αλλά η μεγάλη ανάσα για το Cyberpunk 2077 ήταν το expansion Phantom Liberty. Το Phantom Liberty προσφέρει μια καθηλωτική ιστορία, μέσα από ένα κατασκοπικό θρίλερ με τον πρωταγωνιστή να βρίσκεται μπλεγμένος στις μυστικές υπηρεσίες της NUSA. Το μεγάλο χαρτί του expansion είναι η συμμετοχή του αγαπημένου Idris Elba, στο ρόλο του Solomon Reed, ενός αρκετά αινιγματικού χαρακτήρα που μαγνητίζει τους παίκτες με την ερμηνεία του. Το Phantom Liberty είναι με μεγάλη διαφορά ο λόγος για να επιστρέψει κανείς στο Cyberpunk 2077.

Resident Evil 4
Θα μπορούσα να μιλήσω και για άλλους τίτλους, Hi-Fi Rush, Dead Space, Hogwarts Legacy, BATTLEFIELD 2042 και Destiny 2 (αν και έχει βαρεθεί όλη η ομάδα να με ακούει για αυτό), ωστόσο θα ήθελα να μείνω στην επιλογή του Resident Evil 4. Η σειρά της Capcom δεν το κρύβω ότι είναι από τις αγαπημένες μου και η προσπάθεια της εταιρεία να αναβιώσει τους παλιότερους τίτλους είναι μια συνταγή της επιτυχίας που θέλουμε. Το Resident Evil 4 ήρθε πιο ατμοσφαιρικό και σύγχρονο διατηρώντας τα στοιχεία που είχαν κάνει το αρχικό παιχνίδι τόσο αγαπημένο στους fans. Αν η στροφή της Capcom στα παλιότερα παιχνίδια είναι ένας μονόδρομος, τότε μας αξίζει να ζητήσουμε το Code: Veronica.



Πλάτων Πέππας
Αδιαμφισβήτητα μια γεμάτη χρονιά το 2023, με το gaming να επανέρχεται στους μάλλον παραδοσιακούς του ρυθμούς και να προσφέρει πολλές και συνάμα διαφορετικές εμπειρίες για όλα τα γούστα. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να μην ξεχωρίσω το Star Wars Jedi: Survivor, ένα παιχνίδι που αποτελεί τον ορισμό του sequel, όντας βελτίωση του πρώτου σε σχεδόν όλους τους τομείς. Έπειτα, με κέρδισε το Immortals of Aveum το οποίο κατάφερε να με κρατήσει αρκετές ώρες απασχολημένο και να μου προσφέρει ένα ταξίδι σε έναν πραγματικά ολοκαίνουριο κόσμο, από αυτούς για την επίσκεψη των οποίων χαιρόμαστε να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια. Τέλος, λάτρεψα το ρετρό στυλ και ύφος του Armored Core 6: Fires of Rubicon, το οποίο μου θύμισε γιατί λάτρευα την απλότητα των παλιών videogames, αλλά και πόσο αυτή μου λείπει στην πλειοψηφία των σύγχρονων τίτλων.

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί πως έχω αποφύγει μέχρι τώρα τα Marvel’s Spiderman 2, Final Fantasy XVI, Alan Wake II και Baldur’s Gate 3, ελλείψει χρόνου. Δεν αποκλείεται αν είχα προλάβει να ολοκληρώσω κι αυτά, κάποιο να βρισκόταν στην κορυφαία τριάδα μου για το 2023.

Καλή Χρονιά σε όλους!



Παναγιώτης Πετρόπουλος
Φέτος είχαμε τη χαρά να πιάσουμε στα χέρια μας πολλές αξιόλογες κυκλοφορίες, ανεξαρτήτως είδους και βεληνεκούς. Το 2023 σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο, τουλάχιστον στο κομμάτι των videogames. Αυτήν τη χρονιά πρόλαβα να ασχοληθώ αρκετά με πολλούς καινούργιους τίτλους, αλλά και με παλαιότερους, αλλά μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω τα τρία που με απασχόλησαν περισσότερο. Με χρονολογική σειρά κυκλοφορίας, πρώτο είναι το Hogwarts Legacy. Δύσκολα ένας Harry Potter fan θα έμεινε ανικανοποίητος από τη συνολική εμπειρία που προσφέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν και ζητήματα σχετικά με τη διάρκεια και την επαναληπτικότητά του είναι φυσικά συζητήσιμα. Τουλάχιστον έχουμε πράγματα να περιμένουμε από ένα ενδεχόμενο sequel. Μετά έρχεται το Marvel’s Spider-Man 2, που πήγε ένα βήμα παραπέρα από τους προηγούμενους δύο εξαιρετικούς τίτλους, αν και θα μπορούσε και αυτό να επωφεληθεί από επιπλέον περιεχόμενο στην ιστορία του. Ίσως να δούμε κάτι τέτοιο με μελλοντικά DLCs. Τρίτο είναι το Alan Wake 2, ένα καταπληκτικό sequel και ένα από τα καλύτερα horror games των τελευταίων ετών. Στην προκειμένη περίπτωση περιμένουμε εγγυημένα DLCs που θα εμπλουτίσουν τον κόσμο του και που σίγουρα θα μας κάνουν να επιστρέψουμε σε αυτόν για αρκετές ακόμα ώρες. Μέχρι τότε, να έχουμε ένα ευτυχισμένο 2024, με υγεία και στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.



Χρήστος Χατζησάββας
Φέτος η χρονιά ήταν απίστευτα πλούσια και ειδικά για εμάς που λατρεύουμε τα RPG. Παρότι είναι δύσκολο να περιορίσω τη λίστα σε μόλις τρία παιχνίδια, καταλήγω στα εξής που μου τράβηξαν πολύ την προσοχή φέτος.

Starfield
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εποχή που κοιμόμουν στη 01:00 και ξυπνούσα στις 05:00 για να παίξω The Elder Scrolls IV: Oblivion πριν το σχολείο. Κάτι τέτοιο μου έφερε ξανά το Starfield, με το οποίο διασκέδασα τόσο λόγω εξερεύνησης όσο και μάχης. Προβλέπω να περνάω μερικές εκατοντάδες ώρες στο Starfield και τη νέα χρονιά, αφού πρακτικά μιλάμε για ατέλειωτο παιχνίδι και στον ορίζοντα υπάρχουν αναβαθμίσεις μέσω updates αλλά και υπολογισμένα expansions.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
Ίσως μια επιλογή που δεν θα εμφανιστεί συχνά σε τέτοιες λίστες, όμως δεν γινόταν να μείνει εκτός το νέο κεφάλαιο στη σειρά Yakuza/Like a Dragon με πρωταγωνιστή τον Kazuma Kiryu – συγγνώμη, τον Joryu. Μετά το -εξαιρετικό- Yakuza: Like a Dragon, χρειαζόταν ένα νοσταλγικό, παλιάς κοπής beat-‘em-up με τον πολυαγαπημένο ήρωα στο επίκεντρο, καθώς όπως φαίνεται η σκυτάλη σιγά-σιγά θα περάσει ολοκληρωτικά στον Ichiban κατά τη διάρκεια του Like a Dragon: Infinite Wealth.

Final Fantasy XVI
Κάθε κυκλοφορία Final Fantasy έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και το Final Fantasy XVI ήταν, απλώς, φανταστικό. Έφερε κάτι εντελώς νέο στη σειρά, όμως τα κλασικά στοιχεία (π.χ. Summons) παρέμειναν και μάλιστα εντυπωσίασαν πολύ. Σενάριο, μάχες, ηθοποιία, σκηνικό, μουσική – δεν υπάρχει τομέας όπου απογοήτευσε και με τα δύο expansions που εμπλουτίζουν το παιχνίδι, έχει ακόμη περισσότερα αν δώσει.

Δείτε επίσης τα: Sherlock Holmes: The Awakened, Like a Dragon: Ishin!, Atelier Ryza 3.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*