Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αγωγή εναντίον της Activision Blizzard από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης

*
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έκανε αγωγή στον CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, διότι βιάστηκε να πουλήσει την εταιρεία στην Microsoft προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα που ακούγονται τελευταία για το όνομά του και να εξαργυρώσει τεράστια χρηματικά bonus.

H αγωγή έγινε στις 26 Απριλίου από τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την συνταξιοδότηση των εργαζομένων της πολιτείας της Νέας Υόρκης, καθώς και την σύνταξη των πυροσβεστών, αστυνομικών και δασκάλων της πόλης. Οι ενάγοντες, οι οποίοι είναι κάτοχοι μετοχών της Activision Blizzard, προχώρησαν στην αγωγή για να αποκτήσουν πρόσβαση στα βιβλία της επιχείρησης, τα οποία πιστεύουν ότι θα εκθέσουν τον Kotick και το διοικητικό του συμβούλιο για τις κακόβουλες πράξεις τους που οδήγησαν στην πτώση της μετοχής στο χρηματιστήριο.


Αρχικά, ξεκίνησαν να διερευνούν εσωτερικά έγγραφα της Activision Blizzard τον Οκτώβριο του 2021, αμέσως μετά την μήνυση που δέχθηκε ο εκδότης του Call of Duty και World of Warcraft από το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της πολιτείας της California. H μήνυση αυτή αφορούσε την αποτυχία της επιχείρησης να διαχειριστεί την σεξουαλική παρενόχληση και την διάκριση προς τις γυναίκες εργαζόμενες.

Οι ενάγοντες έψαχναν να προσδιορίσουν τι ακριβώς γνώριζε ο Kotick για τις κατηγορίες αυτές, ως πρόφαση της μήνυσης για αυτόν και τα μέλη του συμβουλίου. Έκτοτε, έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας πως η Microsoft ξεκίνησε να μιλάει με τον Kotick για μια συμφωνία εξαγοράς, τρεις ημέρες μετά την δημοσίευση του Wall Street Journal που ισχυριζόταν πως ο διευθυντής της εταιρείας ήξερε εδώ και χρόνια για την σεξουαλική παρενόχληση εντός του χώρου εργασίας στην Activision Blizzard.

Σε δηλώσεις που έκανε τότε εκπρόσωπος της εταιρείας, είπε πως ο Kotick δεν ήταν δυνατό να να έχει ενημερωθεί για κάθε αναφορά σεξουαλικής παρενόχλησης σε όλες τις εταιρείες της Activision Blizzard, ούτε θα ήταν λογικό να γνωρίζει όλα τα προβλήματα του προσωπικού.



Η νέα αγωγή ισχυρίζεται πως δεδομένης της υπευθυνότητας του Kotick για την κατάσταση στην εταιρεία, θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σε όλο το διοικητικό συμβούλιο πως δεν ήταν σε θέση ο ίδιος να διαχειριστεί μια πώληση ολόκληρης της εταιρείας. Παρόλα αυτά έτσι έγινε. Μάλιστα, λέγεται πως το συμβούλιο της εταιρείας επέτρεψε οικειοθελώς στον Kotick να διαχειριστεί την υπόθεση της εξαγοράς. Στην αγωγή καταγράφεται πως η Microsoft ξεκίνησε συζητήσεις εξαγοράς στις 19 Νοεμβρίου 2021, αλλά το συμβούλιο δεν έκανε meeting για να συζητήση την επαφή της κατασκευάστριας του Xbox μέχρι δύο εβδομάδες αργότερα, την πρώτη Δεκεμβρίου 2021. Σε αυτό το παράθυρο, χωρίς εξουσιοδότηση από το συμβούλιο ή κάποια υπαρκτή προσφορά από την Microsoft, ο Kotick ενημέρωσε τον αμερικάνικο κολοσσό πως θα δεχόταν προσφορά εξαγοράς στην εμβέλεια των $90-$105 ανα μετοχή.

Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως η Microsoft συμφώνησε να αποκτήσει την Activision Blizzard σε μια συμφωνία που θα κόστιζε $95 ανα μετοχή, με συνολικό ποσό τα $68.7 δισεκατομμύρια. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται επίσης πως ήταν αναμενόμενο ο Kotick να κινηθεί ταχύτατα με την οικονομική προσφορά για να κλείσει συμφωνία. Στην αγωγή καταγράφεται πως όχι μόνο η εξαγορά προσέφερε στον Kotick και το συμβούλιό του μια αποφυγή υποχρεώσεων για τις κατηγορίες προς τα πρόσωπά τους, αλλά έφερε στον Kotick και ένα σημαντικό μέγεθος χρημάτων.
Όπως αναλύεται σε επιμέρους έγγραφα, ο Kotick έλαβε σημαντικά bonus μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει ότι η Activision Blizzard πληρεί τους κανονισμούς λειτουργίας βάσει των νόμων.

Στην αγωγή, ισχυρίζονται πως η τιμή εξαγοράς υποτιμά σημαντικά το μέγεθος της Activision και αντιπροσωπεύει μόνο το 1% της συνολικής αξίας της πριν την αρχική μήνυση της πολιτείας της California. Όχι μόνο ο Kotick θα αποκατασταθεί πλήρως από όλες τις κατηγορίες του, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τέλος, στην αγωγή αναφέρονται τα εξής: “Ακόμη χειρότερα, παρά την πιθανή ευθύνη του για παραβιάσεις της υποχρέωσης της θέσης του, το Διοικητικό Συμβούλιο επέτρεψε στον ίδιο τον Kotick να διαπραγματευτεί τη συναλλαγή με τη Microsoft. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να αναθέσει στην Kotick τη διαδικασία διαπραγμάτευσης είναι αδικαιολόγητη για τον πρόσθετο λόγο ότι ο Kotick λαμβάνει προσωπικά σημαντικά υλικά οφέλη των οποίων η αξία δεν ευθυγραμμίζεται άμεσα με την τιμή της συγχώνευσης.” 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*