Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ampere Analysis: Το PS5 θα διευρύνει τη διαφορά από τα Xbox Series X|S ως τον Ιούνιο

*
Σύμφωνα με τον Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis, ως το τέλος του 2022 είχαν πουληθεί περίπου 18,5 εκ. Xbox Series X και Xbox Series S και 30 εκ. PlayStation 5. Σημειώνει ότι οι πωλήσεις του PS5 και του Xbox Series X δεν ήταν οι αναμενόμενες λόγω των ελλείψεν ημιαγωγών, όμως μέσω του Xbox Series S η Micorosoft μπόρεσε να αυξήσει το σύνολο των μονάδων που πούλησε. Σημειώνει όμως ότι το επίπεδο της ζήτησης για το Xbox Series S την εορταστική περίοδο, παρά τις μειώσεις τιμών, δείχνει ότι δεν έχει το ίδιο μεγάλη απήχηση με το Xbox Series X.

Ο Harding-Rolls προβλέπει ότι οι ψαλίδα θα ανοίξει και άλλο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον όσο είναι περιορισμένη η διαθεσιμότητα του Xbox Series X.


"Η διαθεσιμότητα του PlayStation 5 βελτιώθηκε σημαντικά στο τέλος του περασμένου έτους, ειδικά στις Η.Π.Α. και σε παγκόσμιο επίπεδο το απόθεμα είναι πολύ μεγαλύτερο".

Σε άλλο μέρος της ανάλυσής του, ο Harding-Rolls επισημαίνει ότι το μερίδιο της Microsoft στην αγορά του gaming αυξήθηκε από 25,5% το 2021 σε 27,3% το 2022, ενώ το αντίστοιχο της Sony μειώθηκε από το 46,3% sto 45%.

Αυτό αποδίδεται στην αύξηση της δαπάνης των καταναλωτών για αγορές κονσολών Xbox αλλά και συνδρομών για την υπηρεσία Game Pass σε σύγκριση με το 2021.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*