Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αντιμέτωπη με αγωγή 5 δισεκατομμυρίων λιρών η Sony για τις τιμές του PlayStation Store

*
Η Sony θα οδηγηθεί τελικά στα δικαστήρια, καθώς κατηγορείται για υπερ-χρεώσεις στο PlayStation Store και είναι αντιμέτωπη με ομαδική αγωγή 5 δισεκατομμυρίων λιρών. Η αγωγή έγινε εκ μέρους καταναλωτών από τον Alex Neill τον Αύγουστο του 2022 και αναφέρει πως «η Sony καταχράζεται την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά χρεώνοντας με υπερβολικές τιμές το λογισμικό που πουλάει μέσω του PlayStation Store». Η αγωγή σημειώνει το μονοπωλιακό τρόπο που πωλείται το λογισμικό για τα συστήματα PlayStation σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές αγορές, αλλά και τους αυστηρούς όρους που επιβάλλονται σε προγραμματιστές και εκδότες.

Σύμφωνα με την αγωγή «οι όροι αυτοί επιτρέπουν στην εταιρεία να ορίζει επί της ουσίας την τιμή των ψηφιακών προϊόντων και χρεώνει προμήθεια 30% σε κάθε αγορά που γίνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπερβολικές και άδικες τιμές για τους καταναλωτές». Η ιαπωνική εταιρεία προσπάθησε να ακυρώσει την διαδικασία λέγοντας πως είναι λάθος σε πολλαπλά επίπεδα, ωστόσο η νομική υπηρεσία που εξέτασε το ζήτημα έδωσε εντολή να συζητηθεί στις δικαστικές αίθουσες.


O ίδιος ο Neil σημείωσε πως «αυτό είναι το πρώτο βήμα για να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές θα πάρουν πίσω ότι τους οφείλει η Sony για τις υπερβολικές τιμές εδώ και χρόνια. Είναι σημαντικό ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η Sony πρέπει να εξηγήσει τις πρακτικές της. Με αυτήν την πράξη μας, επιδιώκουμε να βάλουμε ένα τέλος στην παράνομη συμπεριφορά και να διασφαλίσουμε πως οι πελάτες θα αποζημιωθούν».

Η αγωγή περιλαμβάνει οποιονδήποτε ζούσε και αγόρασε παιχνίδια ή DLC μέσω του PlayStation Store από τις 19 Αυγούστου 2016 έως και τις 19 Αυγούστου 2022. Η υπόθεση θα χρειαστεί πάντως αρκετά χρόνια για να τελεσιδικήσει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*