Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αρνητική για την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft η προκαταρκτική έκθεση της Μ. Βρετανίας

*
Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής που διερρευνά την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, αναφέρουν ότι μια τέτοια συγχωνευση θα μπορούσε να αποδειχθεί επιζημία για τους παικτες, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και μείωση των καινοτομιών. Η τελική απόφαση αναμένεται στις 26 Απριλίου. Τώρα, η CMA αναμένεται να ζητήσει από τις εταιρείες τις προτάσεις τους, προκειμένου να εξαλειφθούν οι ανησυχίες.

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο Eurogamer:


"Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις σχετικά με τις ανησυχίες της CMA", δήλωσε η Rima Alaily, εταιρική αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια γενική σύμβουλος της Microsoft.

"Η δέσμευσή μας να παρέχουμε μακροπρόθεσμη 100% ίση πρόσβαση στο Call of Duty στη Sony, τη Nintendo, το Steam και άλλους, που θα διατηρεί τα οφέλη της συμφωνίας για τους παίκτες και τους developers και θα αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά. Το 75% των ερωτηθέντων στη δημόσια διαβούλευση της CMA συμφωνεί ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή για τον ανταγωνισμό στο gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο".

"Τι σημαίνει 100%; Όταν λέμε ίσο, εννοούμε ίσο. 10 χρόνια ισοτιμίας. Σχετικά με το περιεχόμενο. Την τιμολόγηση. Τις δυνατότητες. Την ποιότητα. Το gameplay".

Τα συμπεράσματα της CMA προέρχονται από έρευνα πέντε μηνών. Τονίζει ότι ανέλυσε περισσότερα από 3 εκ. έγγραφα τόσο από τη Microsoft όσο και από την Activision, σε συνδυασμό με μια έρευνα με τη συμμετοχή παικτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στοιχεία από ανταγωνιστές κατασκευαστές κονσολών, εκδότες και παρόχους υπηρεσιών cloud.

Μεγάλο μέρος της σημερινής έκθεσης επικεντρώνεται στα παιχνίδια της Activision και στην πιθανότητα να γίνουν αποκλειστικά για το Xbox, γεγονός που με τη σειρά του θα μειώσει το επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ της Microsoft και της Sony.

Όσον αφορά το cloud gaming, η CMA τονίζει ότι η ιδιοκτησία της Activision από τη Microsoft θα ενίσχυε την "ισχυρή θέση" της δεύτερης στον τομέα και "θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό".

"Ο ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ Xbox και PlayStation έχει καθορίσει την αγορά παιχνιδιών κονσολών τα τελευταία 20 χρόνια", έγραψε ο Martin Coleman, πρόεδρος της επιτροπής έρευνας της CMA. "Οι συναρπαστικές νέες εξελίξεις στο cloud gaming δίνουν στους παίκτες ακόμα περισσότερες επιλογές".

"Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα παγιδευτούν στη διασταύρωση των παγκόσμιων συμφωνιών που, με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσαν να βλάψουν τον ανταγωνισμό και να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία. Ως τώρα διαποστώνουμε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει εδώ".

"Στείλαμε επίσης σήμερα στις εταιρείες ένα έγγραφο για το πώς θα μπορούσαν να διευθετηθούν οι ανησυχίες μας, ζητώντας την άποψή τους και τυχόν εναλλακτικές προτάσεις που επιθυμούν να υποβάλουν".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*