Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο Tohru Okada, o συνθέτης της μουσικής για το λογότυπο του PlayStation

*
Ο Tohru Okada, ο μουσικός και παραγωγός που δημιούργησε τη μουσική για το λογότυπο του PlayStation, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η μουσική καριέρα του Okada διήρκεσε αρκετές δεκαετίες, είχε συμμετοχή σε ταινίες και anime, όμως έγινε περισσότερο γνωστός στην Ιαπωνία ως ιδρυτικό μέλος το Moonriders, μέλος της οποία ήταν και ο Keiichi Suzuki- που συνέθεσε τη μουσική. για τη σειρά Mother της Nintendo. Οι δεσμοί του Okada με το gaming προήλθαν κυρίως από την επιτυχημένη καριέρα του στις συνθέσεις για μια σειρά video gamesς. Συγκεκριμένα έγραψε μουσική για μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες διαφημίσεις του Crash Bandicoot τη δεκαετία του '90, αλλά η πιο μακροχρόνια - και άμεσα αναγνωρίσιμη - συνεισφορά του στο gaming αφορά τη δουλειά του το PlayStation. Η μουσική για το λογότυπο του PlayStation της Sony βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εδώ και 25 χρόνια και χρησιμοποιείται πολύ συχνά.


Ο ιαπωνικός Τύπος αναφέρει ότι ο Okada πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, όμως το δυσάρεστο νέο έγινε γνωστό μερικές μέρες αργότερα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • deathwalker
    • Μεγαλώσαμε με αυτόν τον ήχο δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον άκουσα εν έτη 1995και πρώτο gamebτο fade to black. Καθε φορά που ακούγονταν ειμασταν έτοιμοι για παιχνίδι και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης.

    • deathwalker
    • Μεγαλώσαμε με αυτόν τον ήχο δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον άκουσα εν έτη 1995 και πρώτο game το fade to black. Καθε φορά που ακούγονταν ειμασταν έτοιμοι για παιχνίδι και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης.

*