Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εμπνευσμένη από το Game Boy είναι η φορητή κονσόλα Arduboy Mini

*
Το Arduboy Mini είναι η νεότερη φορητή κονσόλα, εμπνευσμένη από το Game Boy, του Kevin Bates, του ανθρώπου πίσω από το 8-bit Arduboy. Παρά το μικροσκοπικό της μέγεθος, η συσκευή έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Arduboy, όπως οθόνη OLED, εκατοντάδες παιχνίδια ανοικτού κώδικα και σχεδιασμό τέτοιο που ενθαρρύνει το hardware hacking και την ανάπτυξη κώδικα. Επιπλέον, το Arduboy Mini δεν διαθέτει ηχείο ή μπαταρία. Αντ' αυτού διαθέτει τις σχετικές επεφές στο πίσω μέρος της και μπορεί να πάρει ρεύμα από φορητή μπαταρία που συνδέεται μέσω της θύρας USB-C.

Είναι εφοδιασμένο με μονόχρωμη οθόνη OLED ανάλυσης 128 x 64 pixels, επεξεργαστή 16MHz ATmega32u4 και έξι πλήκτρα, τέσσερα στην δεξιά πλευρά που σχηματίζουν ένα directional pad και δύο στα δεξιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως action buttons σε παιχνίδια. Ένα ακόμα πλήκτρο υπάρχει στο πίσω μέρος, για να γίνεται reset η κονσόλα. Υποστηρίζεται από μια βιβλιοθήκη 300 παιχνιδιών, κάποια από τα οποία είναι προ-εγκατεστημένα.


Οι προπαραγγελίες για το Arduboy Mini έχουν ήδη ανοίξει και η τιμή του είναι $29. Το project χρηματοδοτήθηκε μέσω KickStarter και μέσα σε 13 ώρες έπιασε τον αρχικό στόχο των $10.000. Οι αποστολές δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τον Ιούνιο του 2023.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*