Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίθεση του Discord σε servers και λογαριασμούς developers των Nintendo Switch emulators Suyu και Sudachi

*
Ο πόλεμος της Nintendo με τους developers emulators για το Nintendo Switch συνεχίζεται και αυτή τη φορά μπήκε στη μάχη και το Discord. H γνωστή πλατφόρμα έριξε τους servers των Nintendo Switch emulators Suyu και Sudachi, απενεργοποιώντας ταυτόχρονα και τους λογαριασμούς των lead developers, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση. Τόσο ο Suyu, όσο και ο Sudachi ξεκίνησαν ως συνέχεια του Yuzu, του emulator που έβγαλε η Nintendo εκτός αγοράς στις 4 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής επικοινωνίας της πλατφόρμας δήλωσε στο Verge πως «το Discord ανταποκρίνεται και συμμορφώνεται με όλα τα νομικά αιτήματα του DMCA και σε αυτήν την περίπτωση υπήρξε και δικαστική διαταγή για αφαίρεση των υλικών, οπότε λάβαμε σχετικά μέτρα». Οι developers των δύο προγραμμάτων αναφέρουν πως δέχτηκαν απλά κάποια ασαφή μηνύματα πως το περιεχόμενο που μοιράζονται παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και προς το παρόν δεν φαίνεται να αποδεικνύεται ανταλλαγή παράνομων αρχείων μέσω αυτών των servers, οπότε πολλοί αναρωτιούνται για την επίθεση του Discord στις δύο αυτές ομάδες.


Ο Jarrod Norwell, developer του Sudachi, σημείωσε πως το πρώτο mail που έλαβε αναφέρει αόριστα πως ο λογαριασμός του παραβιάζει τους όρους χρήστης και σε δεύτερη επικοινωνία κάτι αόριστο σχετικά με παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.



Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, το Discord υποχρεώνεται να καταγράφει το περιεχόμενο που τους παραβιάζει και να μπορεί ο χρήστης να απαντήσει, αλλά στην περίπτωση αυτή κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για κάποιους από τους προγραμματιστές του Suyu και κάποιοι φαίνεται πως έχουν ήδη εγκαταλείψει το project για να ασχοληθούν με κάτι άσχετο με το emulation. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*