Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γυναίκες το 48% των gamers, σύμφωνα με την ESA

*
Σε νέα μελέτη της Entertainment Software Association (ESA) αναφέρεται ότι το 48% όσων ασχολούνται με video games είναι γυναίκες και το 29% δεν ανήκει στη λεγόμενη λευκή φυλή.

Στην έρευνα μετείχαν 4.000 άτομα, το 71% λευκοί, το 10% ισπανόφωνοι, το 8% μαύροι, το 7% από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού, ενώ το 3% δεν θέλησε να αποκαλύψει πλήρως την ταυτότητά του. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων ασχολούνται με video games, σύμφωνα με την ESA, είναι τα 33 έτη.


Τα αντίστοιχα ποσοστά το 2021 ήταν, 73% λευκοί, το 9% ισπανόφωνοι, το 8% μαύροι, το 6% από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού, ενώ το 2% δεν είχε να αποκαλύψει πλήρως την ταυτότητά του. Ακόμα, ο μέσος όρος ηλικίας των gamers ήταν τα 31 έτη.

Στην έρευνα του 2022, το 83% απάντησε θετικά στην ερώτηση αν παίζουν με άλλους online ή σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος, το 78% παίζει το λιγότερο 3 ώρες, το 53% πάνω από 7 ώρες και το 22% από 1 έως 3 ώρες την εβδομάδα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*