Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H CD Projekt Red ζητά συγνώμη για το περιεχόμενο που μπορεί να προσέβαλε τους Ρώσους παίκτες στο Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

*
Η CD Projekt Red ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί στους Ρώσους παίκτες για το περιεχόμενο της ουκρανικής έκδοσης του Cyberpunk 2077: Phantom Liberty.

Το παραπάνω προέκυψε μετά την επισήμανση παικτών για “αντιρωσική ρητορική” που προκύπτει από το ουκρανικό localization του DLC. Για παράδειγμα, υπάρχει μια ομάδα ληστών που αναφέρεται ως “rusnia”, φράση που θεωρείται υποτιμητική για τους Ρώσους , όπως επίσης και ένα graffiti σε τοίχο της Night City που υποδηλώνει πως το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα μέλλον όπου η Ουκρανία έχει ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας.

Σημαντική τοποθέτηση αποσαφηνίζει την περίπτωση μιας συγκεκριμένης πόζας στο photo mode, η οποία μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική καθώς απεικονίζει τον πρωταγωνιστή να κάθεται οκλαδόν. Η πόζα ονομάζεται “Slav Squat” αλλά στο Ουκρανικό localization φέρει τον τίτλο “Like A Russian”. Εκτός από αυτό, οι παίκτες ισχυρίζονται πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρονται στις ενέργειες της Ουκρανικής κυβέρνησης, μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, υπάρχει μια γραμμή διαλόγου στο Ουκρανικό localization ("Go f*** yourself in the same direction as the ship did") που αναφέρεται προφανώς στη δήλωση που έκανε ο Ουκρανός συνοριοφύλακας Roman Hrybov, λίγο πριν βυθιστεί το Moscva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα παραπάνω περιστατικά αντιμετωπίστηκαν μέσω απολογητικού μηνύματος από την εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομάδας διαχείρισης localization της CDPR, Mariia Strilchuk, που είπε πως “σε πολλές περιπτώσεις η μετάφραση έχασε το νόημά της. Η υποστήριξη μας προς την Ουκρανία παραμένει αμετάβλητη”. Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο διευθυντής του PR της εταιρείας, Radek Grabowski, δήλωσε πως “υπάρχουν φράσεις που μπορεί να φανούν προσβλητικές στους Ρώσους παίκτες. Αυτές οι γραμμές δεν έχουν γραφτεί από το προσωπικό της CDPR και σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις μας. Δεσμευόμαστε να αποκαταστήσουμε αυτές τις φράσεις σε μελλοντικό update, ζητάμε συγνώμη για την άβολη κατάσταση και έχουμε λάβει ήδη μέτρα για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον”. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    CD Projekt Red

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*