Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η έρευνα για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις

*
Η Microsoft έχει να αντιμετωπίσει σε μεγαλύτερη κλίμακα την έρευνα που γίνεται από την ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard. Εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε πρόσφατα πως αν δεν απαντηθούν οι ανησυχίες τους θα περάσουν σε δεύτερη, βαθύτερη φάση στην έρευνα και απ’ ότι φαίνεται, τώρα τα λόγια γίνονται πράξη.

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Αρχής Ανταγωνισμού για την εξαγορά, είναι το αντίκτυπο που θα έχει στην δυνατότητα του PlayStation να παραμείνει ανταγωνιστικό ως πλατφόρμα, δεδομένου πως η Microsoft θα αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα ιδιοκτησίας του Call of Duty franchise.


Σύμφωνα με την Financial Times, η ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να επεκτείνει την έρευνα, αφού η Microsoft επέλεξε να μην απαντήσει στις αρχικές ανησυχίες της σε αυτό το στάδιο.

Η δεύτερη φάση της έρευνας συνεπάγεται τον ορισμό μιας ομάδας η οποία θα αναλύσει εξονυχιστικά την συμφωνία, προκειμένου να φτάσει στο πόρισμα για το τι αντίκτυπο θα έχει στον ανταγωνισμό η κίνηση αυτή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, και άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα εμπλακούν στην έρευνα από όλη την Ευρώπη, μόλις η Microsoft καταθέσει επίσημα την εξαγορά στις Βρυξέλλες. Μια πηγή από τις Βρυξέλλες δήλωσε: «Είναι μεγάλη συμφωνία, δύσκολη συμφωνία. Χρειάζεται έντονη διερεύνηση».

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο του 2022, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, πρόσφερε μια περίληψη των σχεδίων της, δηλώνοντας πως θα κρατήσει το Call of Duty στο PlayStation για πολλά χρόνια ακόμη εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Εν συνεχεία των δηλώσεων αυτών, ο Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation, δήλωσε πως βρήκε την πρόταση της Microsoft ανεπαρκή. Φαίνεται πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του πολέμου για τις πλατφόρμες στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το Call of Duty.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*