Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τη χρήση αγγλικής ορολογίας στα video games

*
Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τη χρήση ορολογίας που χρησιμοποιείται στα video games και είναι στην αγγλική γλώσσα, όπως streaming και e-sports. Σύμφωνα με την Agence France-Presse, η απόφαση πάρθηκε σε μια προσπάθεια να μην επικρατήσει ξένη ορλογία στην γαλλική, τη στιγμή που κάποιες δραστηριότητες είναι δυνατό να περιγραφούν στην επίσημη γλώσσα της χώρα. Σύμφωνα με το υπουργείο πολιτισμού της Γαλλίας, η χρήση αγγλικών όρων αποτελεί τροχοπέδη για την κατανόηση από ανθρώπους που δεν ασχολούνται τακτικά με τα video games και η γαλλική ορολογία θα πρέπει να προτιμηθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη του πληθυσμού.

Έτσι λοιπόν, ο όρος "pro gamer" θα πρέπει να αντικατασταθεί από το "joueur professionnel", η λέξη "streamer" από το "joueur-animateur en direct" και το "cloud gaming" με το "jeu video en nuage".


Για τον όρο "e-sports", η γαλλική κυβέρνηση προτιμάει το "jeu video de competition", που μεταφράζεται ως "video game competition".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*