Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Microsoft πουλάει τα δικαιώματα για το cloud streaming παιχνιδιών της Activision Blizzard

*
Σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την έγκριση της βρετανικής CMA, η Microsoft αναδιάρθρωσε την συμφωνία για την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard. Πιο συγκεκριμένα, το νέο κείμενο που έχει υποβληθεί ήδη στη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, προτείνεται η πώληση των δικαιωμάτων του cloud streaming των παιχνιδιών της Activision Blizzard στη Ubisoft.

"Σήμερα, κάνουμε ένα άλλο σημαντικό βήμα σχετικά με αυτήν τη συναλλαγή", ανέφερε η δήλωση της Microsoft. "Για να αντιμετωπιστούν τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της προτεινόμενης εξαγοράς στο cloud streamimng που εγείρει η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναδιαρθρώνουμε τη συναλλαγή για να αποκτήσουμε ένα μικρότερο σύνολο δικαιωμάτων".


"Αυτό περιλαμβάνει τη σύναψη συμφωνίας κατά το κλείσιμο της συγχώνευσής που μεταβιβάζει τα δικαιώματα cloud streaming για όλα τα τρέχοντα και νέα παιχνίδια της Activision Blizzard για υπολογιστές και κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια στην Ubisoft Entertainment SA, έναν κορυφαίο παγκόσμιο εκδότη παιχνιδιών. Τα δικαιώματα θα είναι στο διηνεκές".

"Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ubisoft, η Microsoft πιστεύει ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard παρουσιάζει μια ουσιαστικά διαφορετική συναλλαγή σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου από τη συναλλαγή που υπέβαλε η Microsoft για εξέταση από τη CMA το 2022. Ως εκ τούτου, η Microsoft γνωστοποίησε σήμερα την αναδιαρθρωμένη συναλλαγή στη CMA και αναμένει ότι οι διαδικασίες αναθεώρησης της CMA μπορούν να ολοκληρωθούν πριν λήξει στις 18 Οκτωβρίου η παράταση 90 ημερών στη συμφωνία απόκτησής της Activision Blizzard.

"Σύμφωνα με την αναδιαρθρωμένη συναλλαγή, η Microsoft δεν θα είναι σε θέση ούτε να κυκλοφορήσει παιχνίδια της Activision Blizzard αποκλειστικά στη δική της υπηρεσία cloud streaming —Xbox Cloud Gaming— ούτε να ελέγχει αποκλειστικά τους όρους αδειοδότησης των παιχνιδιών της Activision Blizzard για ανταγωνιστικές υπηρεσίες".



Η συμφωνία θα προσφέρει στη Ubisoft τα αποκλειστικά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο για το cloud streaming παιχνιδιών της Activision Blizzard, εκτός από τα μη αποκλειστικά δικαιώματα ροής στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, για όλα τα υπάρχοντα και τρέχοντα παιχνίδια της Activision Blizzard, καθώς και εκείνα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 15 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft.

"Η CMA επιβεβαίωσε σήμερα ότι η εξαγορά της Activision από τη Microsoft, όπως είχε αρχικά προταθεί, δεν μπορεί να προχωρήσει", δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της CMA, Sarah Cardell.

"Ξεχωριστά, η Microsoft έχει κοινοποιήσει μια νέα και αναδιαρθρωμένη συμφωνία, η οποία είναι ουσιαστικά διαφορετική από αυτή που είχε τεθεί στο τραπέζι προηγουμένως. Ως μέρος αυτής της νέας συμφωνίας, τα δικαιώματα cloud streaming της Activision εκτός του ΕΟΧ θα πωληθούν σε έναν ανταγωνιστή, την Ubisoft, η οποία θα μπορεί να εκχωρεί άδεια χρήσης του περιεχομένου της Activision σε οποιονδήποτε πάροχο cloud gaming".

"Αυτό θα επιτρέψει στους παίκτες να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια της Activision με διαφορετικούς τρόπους, μεταξύ άλλων μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών πολλαπλών παιχνιδιών που βασίζονται σε cloud. Τώρα θα εξετάσουμε αυτήν τη συμφωνία στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας Φάσης 1".

"Αυτό δεν είναι κάποιο πράσινο φως. Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά και αντικειμενικά τις λεπτομέρειες της αναδιαρθρωμένης συμφωνίας και τον αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων τρίτων".

"Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει – οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση για αυτή τη νέα συμφωνία θα διασφαλίσει ότι η αναπτυσσόμενη αγορά cloud gaming θα συνεχίσει να επωφελείται από τον ανοιχτό και αποτελεσματικό ανταγωνισμό που οδηγεί στην καινοτομία και τις επιλογές".

Ως μέρος της έρευνάς της για τη νέα συμφωνία, η CMA καλεί τώρα για σχολιασμό "από κάθε ενδιαφερόμενο μέρος" σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η νέα πρόταση στον ανταγωνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • sdragon
    • Από πότε η Ubisoft θα προσφέρει cloud gaming και με τί υποδομές; Ενδιαφέρουσα πρόταση δε λέω, πάντως. Και ειδικά όσον αφορά τον τομέα των κονσολών. Αν έρθει και το ubisoft+ στο playstation τότε θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

*