Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nintendo προχωράει σε μήνυση κατά του δημιουργού του Switch emulator Yuzu

*
Αν απολαμβάνετε παιχνίδια του Nintendo Switch στο PC ή τα φορητά συστήματά σας με τον Yuzu emulator, ετοιμαστείτε για εξελίξεις, μιας και η Nintendo πήρε… τ’ όπλο της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Stephen Totilo,η Nintendo κατηγορεί τους δημιουργούς του Yuzu πως παραβιάζουν τα δικαιώματά της και πως έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που ωθεί τους χρήστες στο να παίζουν πειρατικά videogames της.

Η εταιρεία δεν ζητάει από το δικαστήριο να σταματήσει απλά το Yuzu, αλλά θέλει να κατέβουν και όλα τα domains, chatrooms και ίχνη στα social media που οδηγούν στην σελίδα του emulator, αλλά και να καταστραφούν όλα τα αρχεία των δημιουργών του.


Η Nintendo δεν κατηγορεί τους δημιουργούς του Yuzu για τα διάφορα «κλειδιά» και το BIOS που απαιτείται για να «τρέξει» ένα πειρατικό games, αλλά το πόσο εύκολα μπορούν οι χρήστες να αξιοποιήσουν τέτοια δεδομένα στο πρόγραμμά τους.

Αν η Nintendo αποδείξει ότι το Yuzu είναι σχεδιασμένο κυρίως για να δίνει πρόσβαση σε πειρατικά games και δεν έχει άλλη χρήση, τότε οι άνθρωποι πίσω από το project θα έχουν πρόβλημα. Η ιαπωνική εταιρεία σημειώνει πως έπαθε μεγάλη ζημιά από το πρόγραμμα, καθώς τα πειρατικά downloads για το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom εκτιμάται πως ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο στις αρχές Μαΐου του 2023, λίγες ημέρες πριν το επίσημο λανσάρισμα δηλαδή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*