Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Sony μειώνει τις προσδοκίες της για το PlayStation VR2

*
Η Sony Group Corp. μείωσε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του PlayStation VR2 κατά το λανσάρισμά του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Ο λόγος είναι ο μικρότερος αριθμός προπαραγγελιών από τον αναμενόμενο. Η εταιρεία κατέβασε τις προβλέψεις στο μισό, τρείς εβδομάδες πριν το λανσάρισμα της συσκευής στις 22 Φεβρουαρίου 2023. Πλέον αναμένεεται το πρώτο τρίμηνο του 2023, το PSVR2 να κάνει ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Η Sony προηγουμένως προέβλεπε δύο εκατομμύρια μονάδες και ήλπιζε να εκμετταλευτεί περισσότερο την νέα γενιά του VR για να προωθήσει την πλατφόρμα της. Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει ενημερώσει προμηθευτή του να αναμένει λιγότερες παραγγελίες για panels, σύμφωνα με ανθρώπους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν δημοσίως. Η εταιρεία σκοπεύει να στείλει στα καταστήματα περίπου 1,5 εκατομμύριο κομμάτια μεταξύ του Απριλίου 2023 και του Μαρτίου 2024. Το νούμερο αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις της Sony, μπορεί να επαναπροσδιοριστεί βάσει του ενδιαφέροντος των χρηστών. Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, τα κέρδη των μετοχών της Sony μειώθηκαν, κλείνοντας την ημέρα χαμηλότερα απο εκεί που ξεκίνησαν.


Η Sony έπεσε εντελώς εκτός στις προβλέψεις της, καθώς υπήρχε η πεποίθηση πως η παρουσία του Horizon: Call of the Mountain στο launch θα ωθήσει τις πωλήσεις. Ταυτόχρονα, είναι γνωστό πως τα περιφερειακά για gaming συνήθως έχουν περιορισμένη διαθεσιμότητα κατά το λανσάρισμά τους. Έχει μείνει λιγότερο απο ένας μήνας μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του PlayStation VR2 και τα καταστήματα λιανικής δέχονται ακόμη προπαραγγελίες χωρίς λίστα αναμονής. Η Sony αρνήθηκε να μιλήσει για την διαθεσιμότητα του PlayStation VR2. Φαίνεται πάντως πως το κόστος, η απουσία του backwards compatibility και το γεγονός πως τo PlayStation VR2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο στο PlayStation 5, επηρεάζουν έντονα την κατάσταση με τις προπαραγγελίες. Σε αντίθεση με την Meta, που έχει κάνει μεγάλα βήματα για να φέρει το VR στην αγορά ως μια πλατφόρμα που μπορούν οι καταναλωτές να προσεγγίσουν οπουδήποτε και σε καλή τιμή, η προσφορά της Sony φαίνεται σαν μια απλή προσπάθεια να μείνει με έναν μικρό τρόπο στον χώρο των VR headsets, παρά να επεκτείνει την τεχνολογία σε νέο κοινό. Ο Damian Thong, αναλυτής στο Macquarie Capital, δήλωσε πως “το PSVR2 θα είναι απλά ένα πολύ ακριβό αξεσουάρ για το PlayStation 5”.

Οι καταναλωτές παγκοσμίως, φαίνεται να μην έχουν υιοθετήσει το VR τόσο γρήγορα όσο προβλεπόταν στην αρχή. Ένας βασικός λόγος είναι η απουσίας τίτλων που μπορούν να δείξουν την νέα τεχνολογία. Μετά απο μεγάλη πτώση το 2022, παγκόσμιες αποστολές για augmented και virtual reality headsset αναμένεται να αυξηθούν κατά 32% το 2023 και να φτάσουν 12.8 εκατομμύρια κομμάτια. Η αγορά στην παρούσα φάση έχει κατακτηθεί πλήρως από πλατφόρμες της Meta, με ένα 85% ποσοστό. Η Sony δεν είναι καν μεταξύ των πρώτων πέντε παρόχων VR Headset και η πρώτη γενιά του PSVR δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε ποσοστό 1%.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*