Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κοντά στο κλείσιμο η Free Radical του TimeSplitters

*
Άλλο ένα studio του Embracer Group, η Free Radical, είναι αντιμέτωπο με το κλείσιμο. Η ομάδα ανάπτυξης του TimeSplitters οργανώθηκε εκ νέου πριν από δύο χρόνια και πηγές που έχουν φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν πως είναι αντιμέτωπη με το λουκέτο. Εδώ και 6 μήνες, η Embracer περνάει από μία φάση αναδιοργάνωσης κλείνοντας studios και ακυρώνοντας projects.

Είναι χαρακτηριστικό πως έκλεισε η Volition του Saints Row, η Campfire Cabal, ενώ κάποιες άλλες ομάδες όπως η Gearbox έχουν βγει προς πώληση. Σύμφωνα με άτομα κοντά στην Free Radical, η βρετανική ομάδα έχει ενημερωθεί πως υπάρχει πιθανότητα να κλείσει αν δεν βρεθεί αγοραστής να την πάρει από την Embracer.


Πάνω από 15 άτομα που εργάζονται στο studio έχουν ανεβάσει στο LinkedIn αναφορά ότι ψάχνουν για εργασία και πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονταν ως lead game designers, senior artists, senior technical artists, game designers και IT Managers. Επίσημη θέση για το ζήτημα, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη.

Η Free Radical ιδρύθηκε το 1999 και δημιούργησε τα TimeSplitters και Second Sight. Μετά από μια κακή πορεία για το Haze και την ακύρωση του Star Wars: Battlefront, κήρυξε πτώχευση το 2008. Ένα μέρος του studio διασώθηκε από την Crytek και εργάστηκε με νέο όνομα στα Crysis, Warface και Ryse: Sone of Rome και το 2014 εξαγοράστηκε από την Deep Silver για να γίνει η Dambuster Studios. Το 2016 κυκλοφόρησε το Homefront: The Revolution και πρόσφατα το Dead Island 2.

Toν Μάιο του 2021, η Plaion ανακοίνωσε ότι η Free Radical δημιουργείται ξανά από τους ανθρώπους της (Steve Ellis και David Doak) για να επαναφέρει το TimeSplitters. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*