Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με 6nm AMD Oberon Plus SOC έρχεται το νέο μοντέλο PS5

*
Σε πρόσφατο teardown video του Austin Evans, ο Techtuber αποκάλυψε ότι το PS5 έρχεται πλέον με ένα νέο μοντέλο που είναι πιο ελαφρύ, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και διαθέτει πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης. Το νέο variant είναι το CFI-1202.

Συνεχίζοντας, η ιστοσελίδα Angstronomics επιβεβαίωσε ότι το Sony PS5 (CFI-1202) είναι εφοδιασμένο με το AMD Oberon SOC, γνωστό και ως Oberon Plus, που χρησιμοποιεί τη διαδικασία TSMC N6 (6nm). Η TSMC έχει δημιουργήσει τη διαδικασία με τέτοιο τρόπο που το 7nm (N7) process node είναι σχεδιαστικά συμβατό με το 6nm EUV (N6) node. Αυτό επιτρέπει στους συνεργάτες της TSMC να μεταφέρον εύκολα υπάρχοντα 7nm chips στο 6nm node, δίχως να μπαίνουν σε πολύπλοκες διαδικασίες. Το N6 process node παρέχει αύξηση της πυκνότητς των transistors κατά 18,8%, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και μειώνει τις θερμοκρασίες. Για τον λόγο αυτό, το heatsink στα νέα μοντέλα PS5 είναι μικρότερο, άρα μειώνεται το βάρος τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*